Помощ! Гълъби?

• 4 658
  • 110
  •   1
Отговори
# 60
  • в страната на чудесата
Ми тогава дишаме екскременти и хламидии. Лекуват се дълго и трудно. И не съм ветеринар. Здравето на човеците определено ми е по-важно от популацията на гълъбите.
Само да питам с плъховете какво правите? Помолеате ги да се разкарат и им пускате светещи дискове ли? Аз лично ги черпя с разни вещества и изхвърлям и закопавам, за да не попадне при малоумни котки. В селския ми двор де.
В София гугутките бягат от моите прозорци, белина и купички с никотин. Не ги убива.

Гълъбите са ужасна напаст. След първата пневмония го разбираш. Та ок, ти им чети приказки да се разкарат. Аз пиша жалби до Инспектората когато виждам лайна в града и ги чистят, после дълго време няма… сигурно им пишат акт да се махнат…

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 20:13 от Leika_moja

# 61
Ми тогава дишаме екскременти и хламидии. Лекуват се дълго и трудно. И не съм ветеринар. Здравето на човеците определено ми е по-важно от популацията на гълъбите.
Само да питам с плъховете какво правите? Помолеате ги да се разкарат и им пускате светещи дискове ли? Аз лично ги черпя с разни вещества и изхвърлям и закопавам, за да не попадне при малоумни котки. В селския ми двор де.
В София гугутките бягат от моите прозорци, белина и купички с никотин. Не ги убива.

Гълъбите са ужасна напаст. След първата пневмония го разбираш. Та ок, ти им чети приказки да се разкарат. Аз пиша жалби до Инспектората когато виждам лайна в града и ги чистят, после дълго време няма… сигурно им пишат акт да се махнат…
Не, очевидно не си нито ветеринар, нито лекар, въпреки твърденията ти. Помня те от някои теми.
Че са напаст-напаст са, но не разбирам агресията ти към мен.
Плъхове нямам.
Също така не бих могла да отровя животно/птица и да гледам как умира в страшни мъки. Антифриз казваш, а?!
Ти няма начин да знаеш дали използвам online контактния център на Столична община, нали!

# 62
  • в страната на чудесата
Не бе, защо агресия.
Питам те какво правим с плъховете? Казва се дератизация. Не им четем. Впрочем общината се отзовава на сигнали, има си служба, затова пиша. Ако ги ползваш значи знаеш Simple Smile
Както казах, ползвам белина и пепелник на терасата.
Но ако имам напаст често бих търсила всяка възможност.
Поздрави за пунктуалността де. Сигурна съм, че не сте страдали от последствията на вдишани акита на гълъбчетата.
Умните котки не ядат умрели неща. Но малоумните го правят и може да се отровят, поради което трябва да се пазят от мишки и плъхове, които са дератизирани  така да се каже.
Болд за какво е?

# 63
  • София
На балкона винаги има поне 2  пепелника - с 3 ма пушачи живея в момента. Не пъдят гълъбите. Вчера внука ми показва как кълват саксия със здравец.
На 12 ет. комари и други мухи нямаме. Но пернатите нахалстват.
Не помня преди години да е имало такова нашествие. Или пък като съм била на работа не съм ги виждала.

# 64
  • в страната на чудесата
Аз държа няколко цигари във вода. Не идват откакто стои там.

# 65
И съм агресивна към гълъбите, кучета обичам, храня ги, отглеждам ги, обезпаразитявам ги, възпитавам ги, но гълъбите са напаст. За мен това са плъхове с крила.

# 66
Аз държа няколко цигари във вода. Не идват откакто стои там.
Как, как? Цели цигари във вода, или фасове??

Не пуша от над 10 години вече, но ще си купя един пакет ако наистина действа този странен метод! хаха

# 67
  • София
Оказа се, че метода действа.
Благодарна съм на съседите отгоре, които си изтръскват пепелниците. Парапета на балкона ми е осеян с фасове и пепел от цигари. Нарочно не го чистя както преди и гълъбите го отбягват.
Сигурно до първия дъжд, който ще ги измие.

# 68
Някой бе писал по-горе, че гълъбите нямат място в града, а са горски животни. Това е далеч от истината. От учен в тази област знам, че гълъбите са вторично подивели, тоест те са били питомни и след това по неволя, понеже вече не са били нужни на хората, са ги пуснали и те някак си се оправят. Но винаги са край хората - идват до нас и просят храна и т.н. Нереално е да се мисли, че може в един град да няма гълъби. Където има хора, има и гълъби, винаги е било така с хилядолетия и няма да се промени. Вместо да гледаме как да променим природата, по-добре да видим как да се даптираме и да живеем в синхрон с птиците в града. Аз лично предпочитам да има гълъби, отколкото целият този бетон, коли, 5G мрежи и т.н. Те също имат право на живот.
Истинските диви гълъби са друг вид, те са т.нар. скални гълъби, които наистина живеят извън градовете.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 13:01 от mimi681

# 69
Аз пък не искам болести и предпочитам 5G. 😊 Това, че “учен” е казал нещо, абсолютно нищо не значи. А преди да са били питомни после подивели какви са били? Какво каза ученият? Интересно ми е да знам. Това е логичен въпрос.
Те може и да са живяли с хора, но едва ли са били такава напаст, каквато са в големите градове, едва ли са яли боклук. Ако се огледаш, ще видиш, че в малките населени места не е така. Нямам никакво намерение да се адаптирам да живея сред курешки и болести.

# 70
Няма доказателства, че те разнасят повече болести от кучетата, а най-големият разносител на болести са хората. Който не може да се адаптира към живот в големия град, има опции да отиде в малкия или на село. Просто лудост е някой да мисли, че може да адаптира реалността към себе си, а не обратното....Колкото повече се режат клони и се махат дървета, толкова по-натравчиви ще стават птиците, тъй като мястото им за живот се намалява. Някой беше писал по-горе, че е забелязал как се е влошила ситуацията с гълъби след рязане на дървета и клони. Аз поддържам това мнение - преди имаше много повече зеленина и място за тях, а сега е презастроено и те естествено си търсят мястото. А относно 5G тези честоти на излъчване неминуемо ще имат отрицателен ефект върху човешкото здраве, докато близостта до естествени неща като птици, природа и животни има положителен ефект. Птиците и зеленината неутрализират донякъде тези ефекти на 5G.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 13:22 от mimi681

# 71
Няма доказателства, че те разнасят повече болести от кучетата, а най-големият разносител на болести са хората. Който не може да се адаптира към живот в големия град, има опции да отиде в малкия или на село. Просто лудост е някой да мисли, че може да адаптира реалността към себе си, а не обратното....Колкото повече се режат клони и се махат дървета, толкова по-натравчиви ще стават птиците, тъй като мястото им за живот се намалява. Някой беше писал по-горе, че е забелязал как се е влошила ситуацията с гълъби след рязане на дървета и клони. Аз поддържам това мнение - преди имаше много повече зеленина и място за тях, а сега е презастроено и те естествено си търсят мястото. А относно 5G тези честоти на излъчване неминуемо ще имат отрицателен ефект върху човешкото здраве, докато близостта до естествени неща като птици, природа и животни има положителен ефект. Птиците и зеленината неутрализират донякъде тези ефекти на 5G.
Има!
Аз съм си от големия град. Няма нужда ме пращаш никъде. Не смятам да освобождавам място на никого.
Явно не си много наясно с 5G-то. Последното ти изречение е меко казано неуместно.

Относно рязането на дървета, съм категорично против, освен ако не са опасни.

Нищо не отговори на въпроса ми от предния пост, а именно "А преди да са били питомни и после подивели, какви са били? " Наистина питам от интерес. Логично е ученият да има отговор след като твърди подобни неща.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 22:12 от petiaivanov

# 72
Отговорът ти звучи доста агресивно, може би защото мнението ми се различава от твоето. Ако има доказателства, нека да са научни и не просто ширещи се мнения в Интернет и Фейсбук. Научни докзазтелства значи потвърдени с достатъчно на брой статистически представителни извадки и изследвания. Относно въпросът, който поставяш към мен, ще трябва да попитам човека, и ще ти пиша, като получа отговор. Споделих го като информация, доказваща, че гълъбите не са горски птици, никога не са били и никога няма да бъдат, противно на желанията на хората. Предполагам, въпросът мозе да се перифразира по подобен начин за всички домашни животни - какви са били те преди да станат домашни? Например кучетата се смятат за домашни животни, е и какви са били преди това - вълци предполагам? Въобще не виждам как е релевантен въпросът, освен ако не вярваме, че бездомните кучета, изхвърлени от собствениците си навън, мигновено ще станат отново вълци.

# 73
Отговорът ти звучи доста агресивно, може би защото мнението ми се различава от твоето. Ако има доказателства, нека да са научни и не просто ширещи се мнения в Интернет и Фейсбук.
Скрит текст:
Научни докзазтелства значи потвърдени с достатъчно на брой статистически представителни извадки и изследвания. Относно въпросът, който поставяш към мен, ще трябва да попитам човека, и ще ти пиша, като получа отговор. Споделих го като информация, доказваща, че гълъбите не са горски птици, никога не са били и никога няма да бъдат, противно на желанията на хората. Предполагам, въпросът мозе да се перифразира по подобен начин за всички домашни животни - какви са били те преди да станат домашни? Например кучетата се смятат за домашни животни, е и какви са били преди това - вълци предполагам? Въобще не виждам как е релевантен въпросът, освен ако не вярваме, че бездомните кучета, изхвърлени от собствениците си навън, мигновено ще станат отново вълци.
Заповядай- само малко от морето от строго научна информация:
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0226088
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378113508003908
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6831002/
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/10/19-1412_article
https://www.aaem.pl/Detection-of-i-CHLAMYDIA-PSITTACI-i-in-feral … on,72377,0,2.html

# 74
Писах вече за това колко много неудобства, смрад и стрес ни причиниха гълъбите, които съседите от горният етаж хранят на терасата си. Писах и за това, че се принудихме да изградим терасата с тухли и да я остъклим.
Сега ще кажа, че през ден, два ми се налага да свалям комарника, за да го мия с препарат и да бърша прозорци от гълъбичата смрад, която всеки ден се изписпа върху остъклението и комарника ми. Прахоляка, който се вдига, малките перушинки, които се лепят по дупките на комарника, изобщо няма да споменавам, те са бял кахър в сравнение с всичко останало, което тези гадове ни причиняват. А козирката на прозорците вече е потънала в гълъбича тор, невъзможно е да се изчисти, защото просто не можем да досегнем до там, че да я изринем с някакъв по-остър предмет. И този внушителен килим от лайната на гълъбите, става все по-дебел с всеки изминал ден, а когато завали дъжд, потича една смрад, дето не мога да ви я опиша с думи!!!
Та, бихте ли ми казали как може човек да се адаптира да живее по този безумен начин с всичката гълъбича тор, която всеки ден се изписва вече не директно върху терасата, парапета, дограмите и стените, но върху дограмата и стъклата на външното остъкление, върху комарниците, козирката и парапета от външната страна на зидарията?!

Общи условия

Активация на акаунт