Помощ! Гълъби?

• 4 636
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
Купувала съм спрей и ефектът е временен.  
Колкото и нехуманно да звучи, трябва да им се намали популацията. Това са горски птици, на които мястото не е в градовете.

# 31
Ние насипахме с vd40 в комбинация с някакъв спрей+препарт +гел за мазане+ една туба дезинфектант за ръце (останал от ковида). Няколко пернати преминаха е по-добрия свят останалите се изпариха, сега майстора работи и затваря балкона Hands Muscle

# 32
  • в страната на чудесата
Дайте точната рецепта моля

# 33
  • София
Шиповете няма да помогнат да не влизат. Сложила съм на климатика, еми през шиповете кацат, как не им боде на д-то...

Обвихме климатика с мрежа за да не кацат. Балкона нямам намерение да остъклявам.
Живея на 12 ет, блока е на 18 - имахме много гълъби.
От 20тина дни изчезнаха - след като окосиха около блока от общината напръскаха с нещо. Сега много рядко виждам 1 -2 гълъба във въздуха. Поне на моя балкон не кацат, за сега.

# 34
  • Бургас
И нашия климатик е в мрежа, освен шиповете, че отдолу има тава за отичане и там си бяха спретнали гнездо. Но всички мерки са временни. Популацията им вече е твърде голяма. Гледам съжителстват мирно с гларусите по покривите, наглеждат малките гларусчета, като детегледачки са.

# 35
  • в страната на чудесата
Няма ли отрова?

# 36
  • Бургас
Каква отрова ще сложите и къде ще я сложите, така че да не е достъпна за децата например? После, отровата ще покоси и много други видове птици, домашни котки, кучета и пр., а не това е целта. Мислила съм го, но не мисля че е разумно. Да предположим, че отровим само гълъбите - кой ще почисти толкова много трупове от подпокривните пространства, където се намърдват неканени? Ами улуците и водосточните тръби - ще бъдат запушени от трупове, каква смрад ще настане... Няма угодия, но отрова хвърлена безразборно от всеки в градската среда не е решение на проблема.

# 37
Leika_moja като стигна до апартамента, ще снимам препаратите. Моята рецепта е ако пише да се напръска, аз заливам, ако пише да се сложат 2-3 кубчета от отровата, аз купувам 2-3 кутии и ги слагам всичките. Не се шегувам за дезинфектанта - тубата е 5 литра, облях балкона с нея.

# 38
Здравейте, няма оправия- върху шиповете кацат, спрея не им пречи, бухалът не го забелязват. Дайте  , моля, координати на фирма, която поставя мрежа. За София, тераса на блок

# 39
Заради тази напаст си затулихме терасата от двете страни с тухли и я остъклихме с дограма по средата. Над прозорците имаме козирка, на която кацат и серат, комарника е в прахоляк и перушина, които се полепват по него като летят. Живеем на предпоследен етаж. Парапета около зидарията, над който няма козирка, е всеки ден остан. Комарника го мия, парапета чистя с метла с дълга дръжка, когато ми осират стъклата на прозорците, тичам и тях да мия и трия и така. Общините трябва да вземат мерки. Няма друг начин, освен масово изтребление. За дълго време ще се отървем. Това е безумна напаст. Да не говорим, че през някои от таванските помещения, които са с изпочупени прозорци и които никой не стопанисва, си влизат най-легално гълъби, серат по всички коридори, по стълбището също и е нещо страшно. Само две жени се качваме, за да ринем и чистим гълъбичата тор и на никой не му пука, особено на тези, които живеят на по-ниските етажи и така. Преди да си оправим терасата, беше невъзможна смрад навсякъде. По няколко пъти излизах на ден да рина лайна, да мия и трия и докато измия, и терасата в следващият момент пак осрана. Дограмите, первазите на прозорците, стените на терасата, всичко беше в смрад. Особено се развъждат там, където има хора, които ги хранят и им сипват в някакъв съд вода по балконите си. Тази напаст около нас, така се развъди най-вече.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 14:01 от PANDA_FuBao

# 40
  • Стара Загора
И ние не можем да се справим с гълъбите. Терасата ни е остъклена, но това не е спасение. Постоянно правят мръсно - комарници, козирки, по климатиците. А как уцелват прозорците в движение, не знам.
Общината естествено вдига ръце и казва да се оправяме сами.

# 41
  • в страната на чудесата
Ми по таваните не ходят деца и котки, така че отровата няма да стигне до тях… на олуците ако се поставят мрежи няма да падат вътре

# 42
И нашия климатик е в мрежа, освен шиповете, че отдолу има тава за отичане и там си бяха спретнали гнездо. Но всички мерки са временни. Популацията им вече е твърде голяма. Гледам съжителстват мирно с гларусите по покривите, наглеждат малките гларусчета, като детегледачки са.
Вие поне сте в Бургас, а ако знаеш в София каква напаст са гларусите!-ужас просто. Последните 4-5 години са толкова много. Летят на ята. Понякога сутрин ги чувам рано-рано като се разкрякат и за миг си викам брейййй, кога се пренесох на морето. Rage  Най-редовно ми о@ират чадърите на терасата.

# 43
  • Бургас
Някъде бях чела, че гларусите през първите две години от живота си живеели като номади и прелитали до към две хиляди км навътре/настрани от гнездото, където са родени и после се връщали за постоянно на месторождението си. Сигурно и по-далече от София са стигнали, ама те се научиха да живеят от кофите за боклук и наистина са напаст. Но ако преди се караха и убиваха гълъбите, сега не - мирно съжителстват. Утре може да се появи и хибрид между гълъб и гларус, няма да се учудя.
А надвечер като излезе някой пасаж риба и настава великото преселение посока морето, премесено с крясъците им.
Често се шегувам че гларуса в скоро време ще е новия човек/клошар, а гълъбите новите кокошки.

# 44
Аз съм в чужбина, и при нас хората се борят. Някои са си сложили зелени мрежи на цялата отворена част на балкона, пластмасови птици не помягат много.
Аз остъклих. Няма друг начин, но поне избрах безрамково остъкляване, имам възможност да си отварят целия балкон както преди. За изчистването исках да се направи професионално и с документ. Колко фирми прозвънях, всички ме препращаха към една фирма, която се занимава с животни вредители, и не искаха да дойдат, като чуят какво ще читят. Накрая дойде въпросната фирма и почисти,  направи 4 процедури при почистването, пръскали с това и това, опушили стените... и др, за да няма зарази.

Общи условия

Активация на акаунт