Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 858
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм споделяла на някои от вас,на Лизи мисля,че Плами от както усети вкуса на захарта в яслата е като луда. Винаги последна доизяжда всичко. Обожав мляко с ориз,грис,бисквитена торта. Прясно мляко с корнфлейкс,а аз до сега отбягвах всичко това,но това е положението🤷♀

# 526
Божидар за щастие, види ли шоколад или какъвто и да е десерт различен от неговите десерти (той яде барчета с плодове и овесени ядки без захар).. Мами гадно това... Коша мами гадно това... Гледа приятелчетата му по големи, как ядат буквално ужасни неща, извинявам се за израза, но знаете щандовете с бонбони на какво приличат, тук е УЖАС. Някакви цветни прахове, близалка, желирани неща, и дори такива със  странна консистенция, всякакви видове ужасни бонбони, зелени сини червени гадории. Не иска нищо, абсолютно никакъв интерес. Но пък той като цяло не се храни добре и от нашата храна така, че... Даже му купих витамини, съгласувано с жената която дойде да го види на 2 годишната проверка. Казаха, че е хубаво особено витамин Д, предвид слънцето тук. Всички почти пият витамини и възрастните. Аз му взех и Б12 и DHA.
Той много плаче тази седмица като го оставям на градина, ама много. Още от вкъщи, знае пътя и завия ли, започва. Той един баир до там, едвам го нося, не иска в количката. Поне казват, че вътре бързо се успокоява. Днес паднал и си ужулил брадичката, но разбирайте че до вкъщи, нямаше и следа от падане. Трябваше обаче да се подпиша на 638585 места. Напишкал се е, сигурно като е плакал сутринта.
Дадоха ни задачи за вкъщи, на него един пъзел дето го реди за минута и половина. С по две части и го зарязва, не мога да го накарам да му обърне внимание. Задачата е да обърне внимание на всички неща по пъзела, форми, животни, цветове, да броим каквото има броене, и най вече да го задържа на една задача докато не е свършила! Да се научат да не прекъсват играта, заниманието, задачата докато не свърши. Да го снимам и да го покажа как се справяме. От 4рите пъзела има един трактор, познайте само него иска и точка другите стоят в торбата, не ми дава да ги извадя даже, а трактора не дава да го прибера Grinning
Другата седмица ще е нещо друго.

Въобще не ми изглежда добре закуската Орехче, напълно те разбирам... А за вземането на кръв направо съм в потрес. Защо трябва да мъчат така децата? За пари ли е пак това нещо... На нас нищо не ни искат, ама нищо.... Само Акта за раждане му снимаха

# 527
  • Асеновград
И аз съм учудена за взимането на кръв, знам че искат документи за ваксините нали? Ние на Тери не сме му слагали последните 3-4 ваксини, и няма да го приемат в градината докато не ги сложим но има време и за това.
Виж в Англия изобщо никой не те пита имаш ли ваксини или не, нали Маги?
А витамини, Тери сам си избра едни Марсианци като бяхме в аптеката и реших да му ги взема и толкова ги обича и си ги търси всеки ден като наследство.😅😁

# 528
Пупелина, ти нали се тревожеше за изследванията на Митко. Погледнах пак поста ти и резултатите на Любовче, трябва да ти кажа, че има чувствителни разлики и в референтните стойности 🤦‍♀️ В нашите Любов има няколко показателя извън норма, но ако гледам вашите референтни е добре 🤦‍♀️ За какво вярно се пускат, айде за чревни паразити разбирам, ама кръв и урина 🤷‍♀️ А на мен за сифилис защо 🤦‍♀️

# 529
Милото , аз онзи ден св опитах да и дам корнфлейкс с прясно мляко , че уж да я разхлабя с млякото , но отказа.После малко мляко пийна и на следващия ден пак пробутах мляко , подсладено с бял мед.
Мисс , това пък ми звучи като задача все едно го водиш.на психолог или нещо подобно.Как очакват 2 годишни да не се разсейват и да са мега концентеирани, странно....ние междудругото събираме пари за едни помагала за яслата ,по които децата ще работят.
Янче , да искат да са минали всички задължителни ваксини иначе не приемат.
Момичета , имаше нещо със скрита анемия ако хемоглобина беше по висок или се бъркам ?
На ади резултатите са готови , хемоглобина и ср.обем на тромбоцита са и малко по - високи от  реф.атойности.

# 530
Орехче ТЖСК се пуска ако мислиш,че има скрита анемия ,но Ади май си хапваше добре ?

# 531
Анемията не е само от липса на желязо. Не знам защо повчето лекари гледат само това желязо😂😂Така че е хубаво да се изследва В12. Има доста информация изписано точно за В12 колко е важен за децата. Има анемия която е свързана с В12. Високият хемоглобин веднъж може да се дължи и на обезводняване или недостатъчен прием на течности. За анемия се гледат и други показатели в пкк

# 532
  • Бургас / Славейков
Да се включа пак по моя въпрос .В крайна сметка както се бяхме уговорили днес със сестрата отидох и и дадох документите да ги види.Още от далече тя ни видя  и ни извика.Дадох и ги  те пък от вятъра се разхвърчаха  и тя ги прибра в джобчето и пак започна да ме пита за същите неща ,които съм изписала или са на изследванията.Та утре Митко ще я на ясла.Незнам как стана ,ама  ако съм имала готовност да идем.Казах и че сега не и нося бележката за здравословно състояние и че последно ми говореше за вторник и изведнъж ела утре.Та утре ще и я дам.Общо взето незнам дали видяха въобще резултатите от изследването по- скоро спореха двете сестри за датата на документите.Едната гледа кога съм ги пуснала да се правят изследванията ,а другата кога съм ги отпечатала.Абе луда работа.Явно прости за всичко ще настоявам и така ще станат нещата.Митко видя приятелката си от нашия вход и я прегърна и лелите се успокоиха веднага че има приятелка в групата.

# 533
Благодаря , момичета.Подозирам , че е било заради водата , тъй като цяла нощ не е пила и на сутринта не и дадох , че мислех , че се ходи гладен и жаден , а то трябвало да пие вода за да има кръв....

# 534
Успешно тръгване и на Митето. Да се адаптира бързо и да няма драми и сълзи.

# 535
  • Пловдив
Като чета какви пари сте дали за изследвания, не се чувствам прецакана, че и аз съм останала без направление. Също платих 53-55 лв в лабораторията. А за направление - абсурд! Личната беше в отпуск от 2 до 9 септември (колко псувни изяде като разбрах 😄 ), нямаше и свободни часове. Изобщо не успях да пробвам да питам ще даде ли или не.
Последните два дена Йони даде рязко на задна с яслата. Започна да се усеща, че ще прекарва времето си там всеки ден. Днес, докато я приготвях, избяга към входната врата, не искаше да влиза. Така жално ми стана.. Вчера през цялото време само плакала, като я взех, още хълцаше горката.
P.S: Яна, радвам се да те засека във форума 🙂

# 536
  • Варна
Мисля, че при всички след еуфорията в началото има крачки назад. Габи първите дни заспиваше мега бързо и с кеф, втората седмица стана драма, като разбра, че ще спи там. Чудя се дали да я вземам, но то няма да е по-различно и след половин година... та май като се осъзнаят, има драма

# 537
Аз ви споменах, че бях много изненадана, че Любовчето трябва да тръгне направо за цял ден. Обяснението им е, че когато тръгват плавно първо за няколко часа, децата минават през двойна адаптация. Първо плачат, защото са оставени там, после тъкмо свикнат, започва рева, че не са взети на обяд. Сестрата на групата има дете в 1ва градинска и каза, че това, което било причинено на нейното дете, тя на нас нямало да ни го причини и затова ги иска целодневно. Разказа, че ревало седмица, уж свикнало, пък после още седмица ревало в креватчето, че мама ще го вземе с Голфа, а не идва. Има някаква логика според мен, пък ще видим как ще е.

# 538
Ние днес имаме родителска среща. Ще говоря с персонала и директорката какво да правя.
При мойте има драстичен регрес, остай че цял ден Яна ревала там , но очевидно стреса им е дошъл в повече. Сами продължава всяка нощ да се буди и да го е страх от мен, по час време. Яна спря да заспива сама и реве всяка вечер вкопчена в мен . Храненето на стол е мираж, миенето на ръце е насилствено, а обичаха да си мият ръцете. Общо взето каквото можеше да се обърка в поведението  и дневните дейности, се обърка. Яна само като  чуе за детската градина, за децата и се вкопчва в мен и започва да реве. Пълен регрес във всичко. Писах на психолози дори, защото наистина съм притеснена, за тях плавната адаптация в случая е била наложаща. И както мислех, насилихме нещата да се случат бързо. Те не са делени от мен и за час, за тези 2г. И 8 часа без мен на втори ден, явно им е дошло в повече.
Пожелайте ми успех за разговора, притеснявам се как ще протече, защото ми се струва че персонала не му е много зор и не се впечатлява. Вчера ми звънна госпожата за родителската, и направо ме отеба като почнах да говоря за на Сами нощните епизоди, все едно е най нормалното нещо на света и не ме изслуша. А за мен определено не е нормално.

# 539
Лизи, като не искат да те разберат, сменяй градината, ако имаш възможност. Ядосах се чак, мисли си дечицата да са добре. И Божидар се събужда май наплашен оттам. Не снощи, предната вечер, беше странна, не плачеше нито от болка, нито за вода, нито беше обичайното му събуждане.
Аз също го свързвам с градината. Но не, че нещо лошо му правят там, а от самия стрес, че мама започна да го оставя сам на друго място. Той иска да ходи много, но плаче защото иска да вляза с него. Въпреки че стои по 3 часа и ще стои цяла година по толкова. На 3 годинки, ще има право 6 часа.
Днес пак много плака, само първите два дни не плака. Щях да ревна като ми каза
"Моля те мами, не ме оставяй на детска динка, не ме оставяй мамиии" през целия баир нареждане. Не ми оставя време да му обесня и да ме чуе, но използвам всяка секунда в която си поема въздух и е спокоен да чуе, че "мама няма да го остави никога". Ще отиде да му купи бисквитки и ще се върне за него. Ще го гушка. А той ще си поиграе малко с децата (добре че има приятелче там) с Тони и после мама ще дойде много бързо... Мисля, че ме чу обаче все пак. Защото ревяйки протегна ръце да отиде при госпожата и тогава вече всички започнаха да се смеят , че реве пък отива Grinning

Лизи дръж на своето, ако не чуят си ги вземай, поне аз бих направила така. Ако трябва и ще си гледам още една година, кому е нужен този стрес. Достатъчно друго напрежение и стрес имаш 😕
Дано всичко се развие добре!

Ven4e и аз знам и от майка ми и други хора... Тя майка ми се е по хард човек де, но казва "Оставяш го и тръгваш, каква адаптация какви глупости " едно време никой не ни е адаптирал"... Съгласна съм с нея тук. Колкото и да е трудно за всичко, другото е дразнене. Особено по месец влачене по 1 по 2 по 3...

Аз спрях да ходя и 5 мин по рано. Отивам на секундата, на 3 мин от вкъщи е градинката. За да не разстройваме другите деца, и за да не плаче 15-20мин а само 3мин докато отидем. Имам буца в гърлото и топка в стомаха, но не съм спряла да се усмихвам и да го успокоявам. Почти нищо не мога да свърша нищо 3 часа да го мисля какво прави. Като отида да го взема пак така. Оттам излиза много замислен, спокоен, погледа му е друг даже, разказва ми всичко и реве тогава за приятеля си Grinning

Общи условия

Активация на акаунт