Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 866
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Мило, честит рожден ден и на Плами 🩷 Да е здрава, да расте все така будна и умна и да имаш много поводи да я хвалиш 🩷🩷🩷 Не се ядосвай за Пепа тортата, ще мине и замине, Плами е още малка и няма да се възмути, на другите гости няма и да им направи впечатление. Важното е, че тя ще се чувства специална днес, ще е обградена от любими хора и ще има върху какво да издуха свещите 🤗 На мен за първия рожден ден на каката каква торта ми бяха направили, то не се ядеше тази отврат. Много държах на дизайна, казаха, че можел да се изпълни само с пълнеж гараш, е то беше все едно са изкопали кал от зад блока да я напълнят и тук таме картон 🤭 Момичета, само аз ли нищо не съм измислила за рождения ден, доста нетипично за овъртинкър като мен 🤦♀ Мъжът ми не иска да го празнуваме с гости, хем съм склонна, хем ми се ще да поканим поне нашите и брат ми с жена му и детето. После се сещам и за кръстницата, за кума ни, еми то пак си става голямо парти 🤦♀ Мъжът ми по принцип е анти големите сбирки, не може да ми се начуди как за голямата през декември започвам да го мисля и организирам от октомври, въртя списъци, водя преговори кой да отпадне, друг да се включи, рокли избирам, за точния чорапогащник света обръщам, мисля тортата цял месец, бонбони какви ще занесе в училище... Щом за нея е така, и за Любов ще е така. Ама той не го разбира това, понеже също е роден през август, винаги е бил във ваканция и при баба си на село, нямало деца, тържества, само една домашна торта правела баба му и това било. За моя рожден ден пък се събираха децата от половината квартал и аз до ден днешен си обичам по-мащабните събития 🤭 Хем разбирам, че за 2ри рожден ден няма много смисъл, хем си ме гложди. На Любовката не й пука, тя от седмица казва, че е на две.
Много благодаря☺Тя даже се напука тортата кошмар😢Ама няма какво да направя

# 211
Възможно е да е от памперса ,защото известно време спеше без памперс,но чак да су буди с  истеричен рев,не знам

# 212
И двамата от почти месц се будят с плач и то все към 1-2 ч през нощта.
Аз пък се притеснявам да не е от рефлукс при единия и при другият нещо стомашно....но защо все през нощта...?
През деня спят 2часа....без да мръднат...?

# 213
Тъкмо се прибрахме от преглед,педито каза, че й изглежда напълно здрав. Да пусна изследванията и тогава ще видим,а до тогава ще му давам газ бимби капки и пробиотик бимби флора

# 214
  • Велико Търново
Благодаря, Венче, през годините с ММ сме пробвали най- различни диети и режими, включително и което диетата. Но явно не са нашето нещо, от много отдавна съм се загледала в Зоната и чакам да ми дойде музата. Но сега с това кърмене нещо не мога да се насиля да започна, постоянно съм гладна.

Милото , да разбирам че не си давала нищо за повръщане, то като не си очаквала , няма как и да си подготвена. Ще взема нещо  да им  дам превантивно, че ние и през Шипка ще минаваме и ще дойдат в повете завоите 😃. Сигурно ще им дам да ядат след Шипка, за да е минало време преди Доспат.  😬

Милото, сега се ядосваш и е нормално, но след време ще забравиш! Нашата торта на сватбата също не беше това което очаквах и много се ядосвах. Но мина и замина, вече дори не се сещам за този случай.

Ради, дано всичко да е наред!

# 215
Възможно е да е от памперса ,защото известно време спеше без памперс,но чак да су буди с  истеричен рев,не знам
То това с нощния рев може да се дължи на 1000 причини... Ето на, сега Тея пак се ухапа по езика, аман вече, това значи, че няма да се спи няколко дни 😒

# 216
Момичета връщаме се от рожден ден. Много ми хареса всичко, от храната до мястото, украсата, супер беше всичко с изключение на Божидар и отношението на децата към него и неговото към децата. Имам нужда да споделя, да се оплача, да потърся помощ. Излезнах разревана от там, буквално до колата сълзите ми течаха. Не мога да гледам повече как ми бият детето, нито то да се бие... И то с 6 годишни деца. Аз съм почувствителна като цяло, давам си сметка затова, може и да ми дошло в повече всичко. И все пак, къде да търся проблема вече наистина не знам. Опитах с заплахи, опитах с добро, опитах да покажа, опитах да говоря, опитах да наказвам, друго не се сещам... Нищо просто не действа.
И сега към ситуацията. Превъзбудата е ясно, че е била налице от 2рата минута на влизането при децата. Божидар се научи от няколко седмици да пита "Може ли" когато иска нещо. Естествено е подготвен и за отказ, който в повечето случаи приема и просто чака, докато му се разреши (ако ще се разрешава). С влизането се сдърпа с момиченце една година по голямо от него, за кола естествено. Попита "може ли " а отресща по най грубия начин, му се отказа и го блъсна. Оттам той се агресира явно. Всичко което се опита да вземе да играе, му беше вземано стеашмо грубо. В един момент забелязах, половината му лице червено и се наложи да питам по големите и близките ми деца какво става. Те ми казват казват как големите батковци го удрят в лицето в кегли. Майките си хапват и пушат цигари спокойно, няма проблем.... Единствената бях която влиза вътре в детския  да си види детето и да се опита да оправи нещата " те са деца", нали. Ще се бият и сдобряват. На всяко разминаване с въпросното момиченце ставаха на кълбо буквално. Видях как Божидар я дърпа за косата, после видях три 6 годишни момчета да го събарят на земята и го бутат, и не мога да се чака в къщата да го отърва, 2 мин по късно момиченцето му удряше главата в стената ... Тръгнахме си! По никое време просто... И никъде не искам да го водя вече. Не знам къде да търся проблема, в него или в това, че го предизвикват. Видях да му блъскат и главата в стената.
Не ми е приятно когато го видя да удря някой, но виждам, че винаги има причина да го направи. Имаше деца които гони да прегръща и чак досаден им ставаше.
Срам ме е, ядосана съм, тъжна съм.. Безсилна съм.
Как да се справя с тази агресия, или ще отмине и е нещо " нормално"...
Вътрешно беснея, големи деца да посягат на две годишно, не го оставиха нищо да пипне, болно ми е Disappointed Relieved
Толкова беше внимателен и мил към всички, докато не го накараха пак да побеснее. Той не е взел на никой нищо Disappointed Relieved

Божидар също имаше период в който се събуждаше с рев, аз режех ноктите. Мислех че нещо го боли от чаршафа като пораснат Grinning имах чувството че действа. Продължи известно време и спря, не знам дали е било от ноктите, но съм хващала моменти в които наистина действа

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 21:45 от Miss AG

# 217
Мисс, много ми беше неприятно да прочета разказа ти 🥲 Такива са, били са го защото е по-малък и още не може да отвърне сериозно. Да се възпитава емпатия е голяма рядкост, едва ли не демоде, ама че е малък, че е сладък, че трябва да го пазят, няма такова нещо. Ще отмине...когато той стане на 5-6, просто няма да смеят така да му посягат. Виждала съм родители да се карат, детето скришом пак бие и бута. Аз не се свеня изобщо да кастря чужди деца когато посягат или я бутат, защитавам я, директно им казвам да се махат от нея. Когато й дърпат играчки я оставям, за да видя какво ще направи, доскоро пускаше и гледаше с изумление, вече слага играчката зад гърба си. За Божко не се тревожи, той още не знае друг начин да се отстоява. До към 3 годишни си решават конфликтите с бой и дърпане, после се научават да се разбират без насилие. След тази възраст остават агресивни само тези, които се поощряват от родителите. В първи клас отново ескалира насилието, не се познават и момчетата взимат лидерството с юмруци 😑 Дъщеря ми разказваше, че едвам дочакват междучасието, за да станат на кълбета.

# 218
  • Бургас / Славейков
Мис много жалко ,че сте тръгнали от рождения ден.Но и аз бих направила така.Божко не е виновен ,както са ти казали и по- горе да той е малък и затова така са реагирали и другите по големи деца..Единственото което можеш да направиш.Преди аз не го правих ,но сега смятам да го прилагам е да правя забележка на другите деца , ако трябва и на родител.На нашия рожден ден ,случвало се е и на други поводи празници племенниците.ми. Като донесат тортата /не тяхна /веднага застават в средата ,бутат се искат винаги да им се даде нещо от тортата или директно бъркат в нея и ядат.Е този път не издържах и направих забележка.И всеки път от родителя им няма реакция ,а по важното е да се снима клипче или снимки и да се качва в социалните мрежи.За съжаление децата са станали ужасни , и като родителите не ги контролират става по зле.

# 219
Мисс, не изчетох целия ти пост,не се сдържах просто. Значи не знам божко колко е бил агресивен,но по разказа ти ми изглежда че той е агресивен ,защото така се отнасят с него. Аз на твое място нямаше да плача ,а щях да вдигна детския кът на крака,да гледам как удрят главата на детето ми в стената 😡😡😡 може да звучи грубо от моя страна ,но тези деца сигурно щяха да изядат по някой шамар ,още повече че са с 6 години по-голями и нямат никакви оправдание ,че са деца. Да,деца са ,но са деца на 6 години ,които разбират кое е редно и кое не много добре . Божидар е на 2 години ,прави това което вижда ,че останалите правят. Не мисля ,че той е виновен
Ужас!!!
Съжалявам за това ,което сте преживяли !
Следващия път (надявам се да няма следващ) не бъди толкова сдържава,а потърси сметка от родителите ако не предприемат нищо ,говори сама с децата.
Аз на площадката някое дете ако се държи лошо с Вики хич не йм мълча ,без да се съабразявав майка му,баба му или който е с него какво ще каже . Да са си възпитавали децата . На мен малко ми трябва да видя ,че бутат Вики и веднага побеснявам. Аз съм била тормозено и бито дете в училище и не искам детето ми да минава през същото. Ежедневно виждам по площадките не възпитани деца и проблема е в родителите !
Опитай се да държиш Божко далеч от такива деца ,защото може да му стане навик да бъде агресивен,покажи му че това е нещо лошо въпреки че съм сигурна ,че вече си го направила,но за друг вариант не се сещам.
Не мога да повярвам ,че може да има такива деца, да блъскат главата на 2 годишно дете в стената 😡 къде са родителите

# 220
Ради, 3 годишното го удари в стената. Седяха двамата и съвсем деликатно без д а плаче никой и без драма се удряха. Не знам кой беше започнал в тази ситуация, защото те бяха много моменти, просто много.
През 5 мин, чувах "Божко ме удари" , и през 5 мин виждах как удрят него, но той не идва да каже разбира се.
Всичко беше заради момиченцето. Братчето и беше в "голямата компания от момчета" и искаше да я защитава. Супер ама не са го научи май как точно и от кого. Той беше организатора големите да нападат Божко, защото той напада сестра му.... Ужас просто...
Нямам опит тоя е ясно (с първо детенце) , с такива партита, но със сигурност следващото ми ходене, няма да е със жаления, а по скоро, ще бъда в отбрана преди да съм отишла.
Не казах нищо, на детето защото не знам кой какво е направил и кой е започнал. Защото излизаше, че само Божидар посяга. Аз бях най близо до вратата и с уж най голяма видимост, но все пак не мога да видя всичко, и не мога да разбера от Божко.
По между, никой никой не удари от по големите, само Божидар участваше. Само той им пречеше. Наистина е малък за тях, но влезе като голям и доста любезен....
"Може  взема камиона"... "Не не може" и го блъскат... Отиде да играе с друго нещо, нищо не каза.
На майката казах няколко пъти, когато нейното посегна и когато съм видяла ясно, че се дразнят и удрят,но тя не реагира особено. Скара се баткото, че я защитава, не на малката.

# 221
Много тъпа ситуация,но продължавам да мисля ,че Божко не е виновен ,та той тъкмо навърши 2 г . Аз ги приемам за все още бебета

# 222
Мис тази ситуация ми е позната. Има вероятност и то голяма Божко да не е виновен. Каката беше на 2г и 7м когато едно дете на 5г тръгна да я бие само защото си играеше с една играчка, с което той искаш да си играе. Нито се опита да и я вземе, нито нищо, просто веднага тръгна да я удря. Само дето хлапето беше пропуснало леката подробност, че тя цяло лято беше с трима си батковци при баба си и дядо си и разни по-големи от нея не могат да я стреснат. Та от цялата работа моята го "наби", т.е не седя мирна, а отвърна и то доста яко. Та същото това хлапе с цялото си нахалство отиде и се оплака, че тя го е ударила. Най-интересна беше реакцията на родителите: "Абе оправяй се, тя е по малка от теб как може да те набие, защо ни занимаваш." Не цитирам разбира се дословно. И продължиха да си пият и пушат спокойно. И ние бяхме на РД. Е със сигурност повече не се доближи до дъщеря ми, но тя имаше и защитата на батковците. Но те не се намесиха в боя, то нямаха и време да реагират. Но не мисля, че момченцето изобщо е очаквала тя да отвърне, доколкото разбрах той е имал навик така да удря децата и да знае, че ще му се размине.

# 223
Мисс, и азсмятам,че просто не ви е било там мястото.Големите нападат беззащитните.
Въобще по мои наблюдения напоследък -напълно подкрепям думите на Венче,да не се повтарям.
Междудругото тези дни съм свидетел на дете на  годинка,което налита на бой , щипе, хапе ( нетипично според мен за възрастта му).аз ходя и обяснявам на Аделинка да внимава с бебето и изведнъж виждам как " бебето" налага щерката.Мм отиде и направи забележка след поредното безпричинно посягане.Съответно вече втори или трети ден след това попадам на същото семейство (мама,бебе,кака и някоя от бабите)  , говоря дружелюбно с тях, защото не съм злопаметна,но майката сама призна,че детето и е агресивно.Все повече агресивни деца има около нас, " приятелите" на Ади постпянно ходят , бутат , блъскат, раздават шамари едно на друго, разбира се и тя го отнася понякога....потресена съм колко агресия има в днешно време.
Аз обаче също не се притеснявам и директно казвам на детето да не блъска,удря дъщеря ми, вече виждам,че повечето родители си траят.

# 224
Въобще не е нормално деца на шест години да налагат дете на две... Дори и по-малкото да е започнало, те не би следвало да са му на акъла, а дори напротив. Пред нашия вход редовно се събират дечица на същата възраст и много обичат да се грижат за Тея. Според мен е до възпитание, а аз ако бях, директно щях да се обърна към родителите, а ако те не реагират - щях да реагирам аз и въобще не ми дреме. С първото си дете много се съобразявах и само си мълчах, но опитът си казва думата и в един момент ставаш перде. Добре си направила, че сте си тръгнали, то просто е нямало смисъл, само се мъчи и детето, и ти, в крайна сметка нищо не трябва да е на всяка цена.

Общи условия

Активация на акаунт