Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 878
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Radii, най-вероятно нищо му няма, ами като всички 2годишни е в екзистенцилна криза и това нарушава съня. При нас положението е същото, но става да търси баща си, не всяка вечер, но през вечер 😂.

Милото, събирания и роднини-стандартна схема….а това с колата е било страшен карък.

При “нас” рожденните дни на Рая са някак урочасани 🤣.
0 - след изписването се разболяхме от ковид.
1 - аз бях с гнойна ангина, висока температура, едвам мърдах, после и тя се разболя.
2 (вчера) - имаше организирано парти с братовчедите й, торта, декорация и един час преди уговореният час те вдигнали температура, та партито било с тате, баба и дядо вкъщи и снимки с тортата.

Догодина ме е страх да планирам този празник.

За слушането и белите, ами инатче си е на моменти, но ако не е нещо много опасно за е нея я оставям да го прави. Понякога, разхвърля, цапа, тръшка се….приемам ги тези неща сравнително спокойно. Малки са още, не могат да реагират и мислят като възрастни, трябва да им дадем време и терен да пораснат.

# 241
Ници каква е тази криза ,за първи път чувам

# 242
  • Варна
Олеее, Милото! Супер неприятно... не знам какво да кажа пфф

Ради, нещо да е от емоции/превъзбуда и т.н.? Или дискомфорт също е вариант де

# 243
Да попитам нещо. С какви столчета за кола са вашите дечица? Пламена е със Cybex sirona SX-2,но ще трябва да го сменям зимата. Най-вероятно,ще чакам черният петък или Коледа за намаления,но все пак ако видя нещо на изгодна цена,ще го купя. В “Деца на борда”съветват предимно до 7 год възраст детето да се вози обратно на посоката на движение. Дават като варианти столчетата на Axкed,но те са,повечето единствено в обратна по посока на движението. Иначе пак бюджета им ме устройва около 850 лв е единият модел,но това,че не може да се върти ме възпира.За сега Плами се вози обратно на движението и няма притенции,но не знам дали до 6 год,ще мога да я удържа. Нашият стол е до 105 см и го взех доста изгодно към 700+ лв на черния петък. Иска ми се и това което ще вземем да е макс с бюджет до 1000 лв. Всички столчета,които могат да се въртят на 360 градуса са  над 1400 лв и съм в голяма чуденка.

Ексбери това наистина е супер неприятно,но с детето на магистралата нямахме голям избор. То изпаднахме в една паника. В 15:30 ч и жега до безобразие,та нямахме и голям избор,но хората дерат кожи. Още съм в депресия с тия
600 лв.🤣

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 14:03 от Милото

# 244
Влизам на бързо са ви питам как беше с температуропонижаващите лекарства?
В 12.00ч дадох Панадол  при 38.0⁰
Сега (13.00ч) докато спи е поне 39.0⁰ не можах хубаво да я измеря.
Кога мога да дам Нурофен?
Върнаха се от преглед с баща си - вирус.

# 245
Милото, Любовката е със Cybex Sirona S i-size. Не мога даже да си представя как 7 годишно се вози обърнато в посока обратно на движението 🤷‍♀️ Те на тази възраст вече седят само на седалки. Не казвам, че не е правилно, просто аз не го виждам.

# 246
Joy , над 38,5 мен педиатърката ме съветваше направо да дам хексалгин.

За столчето,не си спомням името на сторчето,купето е от чехия за мен беше важно да има опция сън,вози се в посока на движението,знам че се счита за грешто ,но при нас няма как да е иначе. Дори през повечето време е в скута ми 🤷‍♀️

# 247
  • Пловдив
След проучване и търсене таткото се спря на този модел столче за кола: https://besafe.bg/product/besafe-izi-modular-a-x1-i-size-столче- … а-кола-peak-mesh/ и сме с него в момента, по посока обратна на движението е. Мъжа ми е педант, много държи дъщеря ни да бъде обезопасена при пътуване с колата и не се съмнявам, че е направил правилен избор.
Joy, знам, че се дават на четири часа температуропонижаващите. Аз по принцип давам направо Нурофен, при Йони Панадола не действа особено.. Ако не стане и с нурофен, следват свещички (Ефералган и панактив)

# 248
След проучване и търсене таткото се спря на този модел столче за кола: https://besafe.bg/product/besafe-izi-modular-a-x1-i-size-столче- … а-кола-peak-mesh/ и сме с него в момента, по посока обратна на движението е. Мъжа ми е педант, много държи дъщеря ни да бъде обезопасена при пътуване с колата и не се съмнявам, че е направил правилен избор.
Joy, знам, че се дават на четири часа температуропонижаващите. Аз по принцип давам направо Нурофен, при Йони Панадола не действа особено.. Ако не стане и с нурофен, следват свещички (Ефералган и панактив)
Кате ние също сме педанти😀За времето си и нашият стол беше с добри краш тестове,но и Вашият и нашият стол са до 105 см височина при детето. Пламена е 92 см и няма да издържи дълго в този с който сме. То и на Йоанка ще трябва да го сменяте скоро☺ Всеки иска най-доброто за детето си,особено ние които не сме със скъпа кола смятам,че е наложащо да сме с добър стол.

Именно Венче и аз не си представям до 7 год да се вози обратно а движението 🤷♀

Ради категорично дори до магазина не я държа в мен. Мъжът ми много държи на това тя да пътува в стола си!

# 249
  • Варна
Милото, точно на Axkid е моето и е обратно на движението; колата ми е с 2 врати, вози се до мен, смятам също да е обратно на движението максимално дълго, заради безопасност. В колата на баба си има друго столче, по посока, но то е за спешни случаи. Абсолютно не бих я возила без столче, един път се наложи в такси, защото колата се счупи и я взе пътна помощ и ми беше притеснено през целия път

# 250
Мило, имай предвид, че те забавят растежа след 2 годинки и ще растат средно с 5-6 см на година. И дрешкште са така по стандарт - 92 за 2г, 98 за 3г и 104 за 4г. Според мен столчето ще ви свърши работа до към 4 годинки. Понеже не се бях замисляла, сега прочетох за нашето, че също пише до 105 см или 4 годишна възраст. Редактирам се, за да се допълня, че тя се вози в посока към движението, защото аз се возя отпред и искам да я виждам, да подавам вода и играчки.

# 251
Влизам на бързо са ви питам как беше с температуропонижаващите лекарства?
В 12.00ч дадох Панадол  при 38.0⁰
Сега (13.00ч) докато спи е поне 39.0⁰ не можах хубаво да я измеря.
Кога мога да дам Нурофен?
Върнаха се от преглед с баща си - вирус.
Може да ги редуваш през два часа при нужда, давала съм така.
Ради, те са все още емоционално незрели и често през нощта "избиват" емоциите през деня. Но и не само... Може да има някакъв дискомфорт, щом е здраво детето, не се шашкай. Моята примерно поне една седмица се буди с истеричен рев, а приспиването беше в кухнята на стола - иначе не заспива! Търпение и си повтаряй, че всичко е период Simple Smile

# 252
Мило, имай предвид, че те забавят растежа след 2 годинки и ще растат средно с 5-6 см на година. И дрешкште са така по стандарт - 92 за 2г, 98 за 3г и 104 за 4г. Според мен столчето ще ви свърши работа до към 4 годинки. Понеже не се бях замисляла, сега прочетох за нашето, че също пише до 105 см или 4 годишна възраст. Редактирам се, за да се допълня, че тя се вози в посока към движението, защото аз се возя отпред и искам да я виждам, да подавам вода и играчки.
Да,да наясно съм. Мисля че няма да е като батко си 102 см на 3 годинки😂но все пак ако има нещо намалено мисля да взема,че с тази инфлация постоянно се сменят цените.

Бери кой точно е Вашият модел на Axkid?

# 253
Лелее, как 104 за 4годишни.
На Сънсей за единия взимам тениски 104 и панталонки 98
По-малкият тениски 92-98, понталонки 92

# 254
Лелее, как 104 за 4годишни.
На Сънсей за единия взимам тениски 104 и панталонки 98
По-малкият тениски 92-98, понталонки 92
На сънесй дрехите определено не отговарят на реалната номерация. Аз имам тениска на Плами подарък от Сънсей 98 см и в сравнение на Н&М с тениска която е между 86-92 см са равни. Синът ми на 3 год е бил 102см,а в момента е 16 год 187см.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 15:41 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт