Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 911
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Ние вече 3ги ден лежим в болница ,оказа се някаква бактериална инфекция ,явно от гърлото

# 361
Ние вече 3ги ден лежим в болница ,оказа се някаква бактериална инфекция ,явно от гърлото
Ужас,как е Вики? Нямаше ли как да е на домашно лечение?😢

Момичета колко време след първите два кътника излязоха вторите два? Пламена вече е с 18 зъба и останаха последните два кътника горе,та се чудя дали ще избият скоро🙄

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 08:32 от Милото

# 362
Ужасно! Вече имам чувството, че всяко боледуване ви е в болница! Дано скоро се оправите и вече да минават по леко боледуванията! Какво е това чудо, не помня ние като деца да сме боледували така.  И вие и ние, ще запомним таз годишното море. Направо не знам как ще тръгнем на почивка следващ път, мен направо си ме е страх.

# 363
Бързо да се оправяте!

Кътниците почти веднага тръгнаха, но после спряха.
На малкият само боцкат ....и е крииииив.
Няма шанс да махна бибите, а наближава яслата 😔

# 364
Вещичке , събужда се по 1000 пъти на нощ , скимти , вика , плаче , идва сама при нас.Има нощи , в които дори не смв усетили кога е дошла.Снощи заспа на нейното легло към 22ч.До 2 през нощта не спря да мрънка , да рита , да се мята , накрая я взех между нас и гък не е казала до сутринта .А леглото и вчера го залепих за нашето...нз и е постоянно залепена за мен напоследък.Може би , защото понякога и казвам как ще я оставя в яслата , ще играе с децата , аз ще работя...може и да го приема вече като страх нз
На всичкото отгоре има и запек и не мога да я оправя като не иска почти нищо да яде.Днес обядва 80гр пюре от сушени сливи.
Ради , скорошно изписване ви пожелавам !
М.Ангелова , браво на твоето дете !

# 365
  • Велико Търново
Ради, дано бързо да минава и повече да не влизате в болница!

Милото около месец и нещо, два имаше разстояние между горните и долните кътници. Тъкмо избива последния, който много я озори, другите излязоха за два дена, а този вече седмица стои на половина и има раничка.

Орехче, при Вики много помага копривената супа, ако можеш ѝ направи малко и дано се излъже да хапне.

# 366
Ради, как сте? С какво го лекуват? Натстина сте доста чести по болниците..

Орехче, разбирам те напълно. От няколко дни Михаил така се събужда по нощите и мрънка. Снощи чак беше като някакво изтезание. Тъкмо заспя и той започне «мами, мами», по едно време го вдигнах прав на леглото и го питах какво иска и дали ще спи, след това спря и заспа… но 1 час по нощите имаше тормоз. Сутринта вместо в 7 стана в 8… Тук поне няма проблем да закараш детето на градина по всяко време, но другата седмица ако прави подобни нощни концерти ще трябва да го будя и да търпя истерии…
Лизи, какво стана с повръщането на Сами?
Ангелова, Ава е просто вълшебна, толкова време в колата аз сама едвам издържам. Приятна почивка!
Милото, как върви адаптацията?

Аз днес оставих Михаил да спи на обяд там. Продължава да реве сутрин, днес още в колата ревна, но от сутринта ми прави номера. Вчера беше много спокоен, плака като го оставих, но казаха че после чак след като е обядвал се е сетил за мен и аз реално след 5мин го взех. Иначе всичко си изял, пръв се нареждал за обяд 😂 Така се беше уморил че заспа в момента в който си седна в количката.
Вечерта чак баща му като си дойде започна да прави номера, забелязах че като е с мен слуша повече, а като има още хора започва да     ни проверява нервните системи 😂

# 367
Вещице и при нас сутрин има мрънкане от типа “мамо,мами,тате,татенце” и правене на тъжни физиономии,като я оставяме,но госпожите казаха,че после и минавало. Играе си с децата. Вчера паднала,като играли в двора. С леко ожулено коляно е,но смятам,че е нормално. Хапва си. Понякога не всичко,но все пак яде. Играе с децата,говори което госпожите казват,че е добре. Търси ме по няколко пъти на ден като питала лелките и госпожите “къде е мама?”,но до там. За сега няма драма през деня,че да видим. Иначе тя вчера спа за първи път там,та днес и е втори ден да спи на обяд в яслата. Вчера е минало добре. Госпожите ми казаха,че повечето деца,като ги карат сутрин мрънкат,което било нормално. Важно било през деня да не плачат,но според тях Пламенка се  адаптира доста добре (пу, пу). Предполагам след месец ходене,ще е по-добре за всяко дете☺За мен е доста трудно,празно в нас,като я няма през деня,но ще свикна и аз. Време ни трябва☺

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 15:45 от Милото

# 368
Днес ни е 3ти ден и ни изписаха ,казяха ,че е здрав.. въпреки ,че текат сополи и кашля,гърлото не са го гледали даже
Нашата педиатърка се прибра от почивка и сутринта преди да ни изпишат отскочих до нея да го прегледа,каза че е пред бронхид,очуди се че искат да ни изписват.
Като ни казаха,че наистина ни изписват йм казах ,че към биля при еди кой си ,знаят я много добре коя е ,защото е най-добрата в града ,но те казаха че за тях детето е здраво и точка
В детсщото бяхме само ние с Вики и явно искаха да ни отпратят за да не се занимават и с нас !
Педиатърката ни изписа сироп ,антибиотик, разтвор за инхалаци и т.н  5 минуги след изписването ни отидох и дадох 120 лв за лекарства, не е за парите ,а за това че уж го изписват ЗДРАВ
Трябва да купя и фунгостатин,защото езика му пожълтя ..

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 15:06 от Radii :)

# 369
Ради, звучи ужасно! Там не му ли вливаха антибиотик? Всъщност за 3 дни, няма как да са вливали, явно са си усвоили пътеката само.

Повръщането на Сами мина много бързо, явно е било от храна. За 50 мин повърна 5-6 пъти обилно, сложих свещичка и всичко мина.
Ние днес бяхме на детски кардиолог със Сами, в Монтана . Нали пребледняваше и още тогава ни пращаха, но заради боледувания и нямаше часове , чак сега ходихме. Намериха му някакъв канал незатворен, има дупка на междупредсърдието... Трябвало до 1г да се е затворило, но не е. За сега само проследяване искат. Кардиоложката е категорична, че не е пребледнявал от това, а защото не яде, каза че ако пак започне да пребледнява да изследвам кръвна захар, може да му пада захарта, като не яде. Шум на слушалка, не се чува... Трябва и Яна да заведа, педиатърката и Кардиоложката ме питаха, защо не съм я завела... Еми защото никой не ми е казал. Сега понеже на Сами откриха нещо и се сетиха, че и нея трябва да преглеждат, Кардиоложката казва че понеже е родена с ниско тегло трябвало да се прегледа, аз това не го знаех. Като я водя на ендокринолог, ще запиша час и за кардиолог.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 18:37 от Lizi:) :)

# 370
Странно наистина, че не са ти казали.
Моите на кардиолог и нефролог и очен ми казаха да ги заведа.
Като единия има ...хорди мисля, че се казваха на сърцето и има шум. Следим го всяка година.
А за бъбреците ми казаха, че чак като махна и нощният памперс трябва да ги заведа и тогава ще се събира урина и чак тогава могат да ми кажат дали бъбреците са им наред 😔
При недоносените има голям риск от бъбречна недостатъчност  като големи ...

# 371
Аз влизам да се оплача.
Към 1:30ч ми написаха от градината, че Михаил е бил кисел цяла сутрин, не е обядвал и не иска да спи и дали да го пробват пак. Помолих ги да пробват, защото ми стана ясно че вече няма сили. Спа час, като видях в приложението че се е събудил мислих веднага да хукна, но се овладях и го взех след 1час. Беше в добро настроение, е, плака като ме видя, но не беше кисел като цяло. Ял е някакви снекове следобед, но мен яденето не ме притеснява, закусва и вечеря достатъчно добре у нас.
После беше ок, играхме, ядохме, днес ММ работи до късно и съм сама. И като стана време за баня, пак настъпи драма. Рева, не искаше да седна във ваната, къпах го прав докато плаче. После не даваше да му сложа нито пижама, нито памперс, ама пищеше все едно с нож го режа. Едвам се преборих и го оставих в леглото и излезнвх от стаята, защото ми идеше да го метна през прозореца. Като влезеах пак той ме чакаше на вратата и се успокои като го гушнах. После започна да мрънка ща приказките. Трите прасенца, не, за автобусчето, неее! Гух (грух, за прасетата), но но но, бу-а (автобуса). Спрях всичко и след малко пуснах плейлиста и заспа.
Имам чувството че са ми сменили детето. До скоро беше толкова позитивен, а сега е някакво чудовище… Вие как се справяте? Татко направи за раждането на  Миша супер коняк, с идеята като стсне на 18 да е бренди, ми май няма да остане и до първи клас като гледам….

# 372
Вещице, при нас е същото +болен представи си за какво иде реч.
Аз и преди писах,че пубертета него яко го тресе ,тръшка се за всичко неугодено,дори ако нещо докато си играе не му е натамън зарочва да пищи. Ядосва се и хвърля или обръща кяквото е покрай него ,много лош е ставал наистина, а беше такова добро дете ...
Не знам как ще го изтрая това нещо ако наистина е така до 4 годишна възраст.  Иде ми да се хвърля през терасата и недоспиването вече ме побърква и просто не издържам.

# 373
Говорете ми...
Аз съм на предела на силите си...
Ако свекървата не си тръгне скоро ...аз се изнасям
Никакъв подход от нейна страна.  Вместо да се грижа за две деца и мъж. Имам бонус баба...забита вэв фейсбука.
Тия двамата ме побъркват и пак им се развали нощният сън.
След 01.30ч стават за вода на ВСЕКИ ЧАС...
И то трябва да ставам всеки път, защото не мога да дам цяло шише с вода ще я изпият всичката. Сипвам по 1 пръст всеки път.

# 374
Джой ,не ти ли помага свекървата ?
Ти май отдавна писа,че ще идва на гости ,още ли не си е тръгнала ?
Моята свекърва също не ви помага ..
За мъжа пък да не говорим.
Скоро се карахме с него ,защото детето преди да влезем в болницата по цяла нощ се дереше ,беше му зле ,а тояя моя мъж спи ,даже си затвори вратата да не ни чува,казвам ви побеснях 🤯 направих го на нищо.  Беше отпуска ,така че сутринта нямаше да става за работа за да ми мине с този номер. Тази му черта ме побърква ,очаквам детето като е болно той да трепери над него и да става да му мери температурата ,не да ми хърка като бор машина ! И на сутринта да ми се прави на много загрижен ,,ауу,как е вики ,много ми е мъчно " дрън-дрън . Способна съм да го зарежа в такива моменти. Той е израстнял без баща ,а майка му не е била мн дабра майка ,но това не га оправдава ,вече 2 години е баща да се научи вече ! 🤯
трябваше да споделя с някой 🤣

Общи условия

Активация на акаунт