Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 813
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Любовчето се цапа много, яде много къпини и малини, но като изгуби интерес започва да играе с тях и става мазало. 3 клина станаха за боклука от по едно влизане в пясъчника, не знам какво има в този пясък, но не се изпраха и останаха кафяви на дупето. Ползвам препарата на ДМ за петна и от храна излизат, но този пясък...🤬 Последно купих доста дрешки от HM, най-големия размер 92 от бебешката серия с котетата и панделките, не са рипсени и всички имат ластици на талията. Има и няколко от Carnival kids, доволна съм. На мен драмата ми е с модата на бозавите цветове. На мен ми харесват много от нещата на Некст, някой ден ще се престраша да поръчам, но като знам, че трябва да се разправям с митница и ЕОРИ код, направо ми се отщява.
Ако визираш тези с мъхестата материя и аз взех от тях 4 броя.

Взех и от тези дето са плетиво,но са рипс,та разширяват се,но са уникално меки.

Венче на Некст има неща и в български сайтове. Само да ти хареса нещо. Аз якенцата им много харесах за зимата,но имаме едно подарък от моята приетелка на Гес,което се надявам да и стане на Плами. Отделно поръчах една парка от Н&М която като лоялен клиент ми излизаше 42 лв,което е на половина на цената на яке Некст. Хубави им са нещата,но цените им тук са доста завишени. Якетата им са от 80 до 150 лв. За мен лично яке над 100 лв за нея ми се вижда доста😀Но все пак всеки според бюдежата си. Моята приятелка и взема от Германия неща на Гес,но там имат страшни намаления понякога,понеже аз тук не бих дала толкова пари за нея. Държа обувката да е качествена единствено. На батко и вземам по скъпи спортни дрехи,но той е голям и размера на обувката не е сменял вече втора година. Дрехите е от мъжката серия М също втора година,та вече ги носи по дълго и дрехите. На него пазаря предимно от about you. Както писах той вече ги носи доста по продължително нещата и си заслужава да се вземе нещо по-скъпо. Той носи спортни марки. При него долнищата идват къси. Висок е 189см голям мъж😀

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 09:41 от Милото

# 661
Мило, да, точно от тази серия взех няколко, също и от блузките. Виж и сайта на карнивал кидс, имат симпатични клинове, аз от тях взех и пижами и комплекти потник с бикини и са с много добро качество. Аз си гледам в английския сайт на некст, едно време много пазарувах от него за голямата. Но едно, че са станали много скъпи, и второ след брекзита съм поръчвала само веднъж, полудях с една рокля за рожден ден, която не пристигна навреме и много се ядосвах. Зимни якета по традиция взимам от окаиди. Нямам търпение и моята голямата да влезе в дамската номерация, защото много трудно й харесваме дрехи от детската. Тя отдавна не е по тюлове и еднорози, а за нея или се предлага това, или дрехи в сиво-черно-бяло. Не вярвам скоро да се престраша да купувам скъпи дрехи за нея, почти на 10 е, а всеки ден я прибирам с кал по коленете и бримки по 4 пръста широки 🥺

# 662
Мило, да, точно от тази серия взех няколко, също и от блузките. Виж и сайта на карнивал кидс, имат симпатични клинове, аз от тях взех и пижами и комплекти потник с бикини и са с много добро качество. Аз си гледам в английския сайт на некст, едно време много пазарувах от него за голямата. Но едно, че са станали много скъпи, и второ след брекзита съм поръчвала само веднъж, полудях с една рокля за рожден ден, която не пристигна навреме и много се ядосвах. Зимни якета по традиция взимам от окаиди. Нямам търпение и моята голямата да влезе в дамската номерация, защото много трудно й харесваме дрехи от детската. Тя отдавна не е по тюлове и еднорози, а за нея или се предлага това, или дрехи в сиво-черно-бяло. Не вярвам скоро да се престраша да купувам скъпи дрехи за нея, почти на 10 е, а всеки ден я прибирам с кал по коленете и бримки по 4 пръста широки 🥺
Аз сега взех от блузките също да станат комплекти. Под скъпи дрехи за баткото имам предвид Найк. Не са кой знае какво в сравнение с други марки,но за мен са скъпи. Той си пази нещата честно казано и затова виждам смисъл за по скъпа дрешка. За Плами ме устройват нещата от Н&М. Батко и до 13 годишен носеше предимно тяхни дрехи😀 Тези дни се разхождах из центъра на Сливен,та в никому незнайни магазини яке за мен 185 лв,дънки 140 лв. Останах потресена🫣

# 663
То и аз няма да купувам Прада и Версаче, но от дамските дрехи има много по-голям избор и правят много намаления, та за същите пари ще може да носи по-качествени и нестандартни неща. Аз съм забелязала, че по малките магазинчета нещата са много скъпи, айде в магазините в мола плащаш и за бранда, ама на пазара 😳. Ние живеем близо до пазар, има и магазинчета с дрехи. Вчера направих един тегел, трябва ми още бельо за Любовче, че в яслата оставям 3 пълни комплекта дрехи, ами бикини 10 лева, потник 12-15 🤦‍♀️ За себе си пазарувам онлайн от Бест сикрет/Модиво/Фешън дейс и от една фб група за находки втора употреба. Зле ми става като си помисля и че скоро трябва да им купувам ботуши, нови грейки, шапки, ръкавици.

# 664
Тъкмо шяз ла пиша, че има некст в България и отворих сайта и ми стана лошо. Дънки които купих тук за £15 в Бг са 54лв. Няма да коментирам, че тук £12 в час е минималното заплащане за страната и редовно има намаления. Това все пак са дрехи за деца, след сезон стават малки…

Мисс, в Шотландия ги няма тези безплатни часове. Тук децата на хората на посощи ходят безплатно от 2години, че явно родителите са им много уморени да не работят с години. От 3г е безплатно за всички, като ги хранят безплатно в градините. Социалната система е малко по-различна.

# 665
Момичета, децата стоят ли мирно да четете книжки? Любовчето е много припряна, не може да дочака да дочета страницата, дърпа душманската да разлиства да види картинките, размята книгата, ще ме удари я по челото, я в зъбите с нея. Има интерес единствено тя на мен да показва кое какво е и да коментира. Но да легне до мен и да четем, да слуша с интерес, абсурд. Дете първо обожаваше книжки, стикери, моливи, това ме удари с "Дядо вади ряпа" и отиде да рита глава кромид. Много ми е важно да харесва приказки, но не знам как да задържа интереса.

# 666
Венче, това е нормално. На тзщи възраст рядко търпят да се чете, аз разказвам на тъмно 😂. Ако се чете, трябва да е кратко. Имаме едни бг книжки на стихчета, които са кратки и пак едва изкарва. Баща му чете  украински които имат по едно изречение на страница и обсъждат картинките. Преди яслите ходихме в библиотекета, има група за тоддлери и там им четяха кратки книжки, като постоянно участваха децата да познават или показват нещо. Сега ще кача снимки на подобна книжка.

# 667
  • Велико Търново
Момичета, децата стоят ли мирно да четете книжки? Любовчето е много припряна, не може да дочака да дочета страницата, дърпа душманската да разлиства да види картинките, размята книгата, ще ме удари я по челото, я в зъбите с нея. Има интерес единствено тя на мен да показва кое какво е и да коментира. Но да легне до мен и да четем, да слуша с интерес, абсурд. Дете първо обожаваше книжки, стикери, моливи, това ме удари с "Дядо вади ряпа" и отиде да рита глава кромид. Много ми е важно да харесва приказки, но не знам как да задържа интереса.

Венче, Вики прояви интерес чак към 2- те годинки, до тогава само  дърпаше и късаше книжки.
Сега така заспива като ѝ чета, ама през нощта като се събуди и почва да вика да ѝ чета 😮‍💨.

# 668
Вики не стои да четем,иска да разглеждаме само и да му разказвам кое какво е

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 19:11 от Radii :)

# 669
Пламена е нещо като Любовчето,та почна ли да чета само ме прекъсва,за да обяснява тя. Иначе много разглежда книжки,но “дядо вади ряпа” я чета като спринтирам,понеже я дърпа от ръцете ми и иска да обяснява! Надявам се скоро да има търпение и да започна и аз да и чета. За сега чета  само поредицата “Мечето Бизи” или едни кратки приказки от една книжка,която Меджик и Божко  и подариха.

# 670
  • Велико Търново
Донякъде ви завиждам, на Вики ѝ подариха една книжка за рождения ден милата година, която е около 60 страници, като има и картинки, общо 3 приказки са. Легнем ли да четем вечер, я прочитам веднъж, че ако не е заспала я повтарям, направо оставам без глас докато заспи. Последните дни нещо ми пропуска обедния сън, тя слуша ако не спи и ако е сама разбира се, но аз така нямам и 5 минути спокойствие. Добре че сега баща ѝ работи от нас, че днес като не заспа я взе при него за половин час, хубаво беше да релаксирам с една книжка и кафе на спокойствие 😊.

Трябва да им правя изследвания, като направленията са до 17 октомври , само че баща им кашля, дали това ще даде някакво отражение. Тъкмо щях да ходя да ги правя и те вдигнаха температура, сега пък ММ кашля..

# 671
Ексбери, за бактерията предписаха антибиотични капки за 10 дни. От днес и Сами е с жълт сопол, та му ги почнах и на него. Питах и ендокриноложката, тя е и педиатър, дали нещо друго се дава, каза че тази бактерия се лекува само с капки, дори да има и в гърлото, пак се лекува само през носа. Предполагам, че ако имат температура или е по тежко положението се предписва антибиотик, но те са без температура, само сопол и покашлят малко.
За книжките, мойте имат много търпение, не са със супер дълги текстове книжките, но с половин страница тескт седят, стига да не е супер тъпа книгата. Имаме една поредица от 3 книги, тя е със средно текст, но по 32 страници, като почнат да ми я влачат и ми припада мъка, 3 книги са, накрая вече без глас оставам. Като цяло, много ми завират книги в ръцете, ама аз не мога толко да чета и отказвам много често.
В началото и те теглеха книжката и обръщаха страниците, като тръгнеха да обръщат страницата, ги оставях, не се противях, просто съкращавах текста и казвах цяла страница с едно изречение.
При ендокринолога, всичко е наред с Яна, хормоните са ок, при кардиолога също е ок Яна.
За Сами каза, че това дето го има на предсърдието, не е незатворен канал, както ми обясни тая в Монтана, а си е дупка, мисля че е 7мм. На 7г ако не се затворила, се слага някакво чадърче, за да я затворят. Но каза, че не е невъзможно да се затвори, но рядко се случва. Обикновено се затваря, на 3,4 месец след раждането или до годинка.

# 672
Въобще не съм съгласна,че бактерия в гърлото се лекува с капки😁Аз още вчера ти казах да видиш и на Сами секрет. Децата играят и са постоянно заедно. Моркаселата е много упорита. Една от най-честито срещаните бактерии. Пламена я въртя в гърлото няколко месеца и дори с УНГ лекар се консултирахме,като доктора беше категоричен,че трябва да се лекува с антибиотик. Направихме три курса. Уточнявам в гърлото. Риска от често зачервено гърло е много голям и в даден момент при доста зачервено гърло пак ще се стигне до антибиотик,но на сляпо. Още повече,че бактерията става резистентна и трудно лечима.За сопола знам,че също е доста упорита

# 673
Аз съм много инатеста и ще продължавам с приказките, няма да се откажа 🤷‍♀️ Явно все пак слуша нещо, макар и докато прави други 5 неща, одеве крещеше "Помощ, котеее, помощ мишеееее!, помагачите за ряпата ще да са тези субекти 😄 Лизи, много се надявах Янчето да не е с ранен пубертет, както ви бяха уплашили и много се радвам 🤗 За Сами, добре, че са ти казали какво е истинското положение, дано не му си налагат интервенции, до 7 има много време, това няма да му пречи на качеството на живота, нали?

# 674
На Сами въобще няма смисъл да му пускам секрет. Ти се знае, че те си я предават, те си менкат прибори и шишета постоянно. Като нямаше симптоми, не видях смисъл да го тъпчам с антибиотични капки. Сега, като има сопол  ще слагам. Двама лекари, казват за капки, определено няма да се натискам за антибиотик. Ако се влошат тогава. Достатъчно пиха превантивно антибиотици.
Венче, Яна се води с ранен пубертет, но не централен, демек има някакви промени в хормоните, но са временни и бързо влизат в норма, не седят все извън норма хормоните. Както когато е в пълна сила пубертета. Иначе лекарката каза, че с възрастта, става все по малък шанса да се активира пубертета, демек вече вървим към добре, след 2г е по малък шанса.
Не успях да питам дали ще юу пречи на Сами на живота, щото Сами много плачеше, но лекаря ме изпрати с "не се притеснявай детето е здраво!"

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 22:09 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт