Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 807
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
На Сами въобще няма смисъл да му пускам секрет. Ти се знае, че те си я предават, те си менкат прибори и шишета постоянно. Като нямаше симптоми, не видях смисъл да го тъпчам с антибиотични капки. Сега, като има сопол  ще слагам. Двама лекари, казват за капки, определено няма да се натискам за антибиотик. Ако се влошат тогава. Достатъчно пиха превантивно антибиотици.
Венче, Яна се води с ранен пубертет, но не централен, демек има някакви промени в хормоните, но са временни и бързо влизат в норма, не седят все извън норма хормоните. Както когато е в пълна сила пубертета. Иначе лекарката каза, че с възрастта, става все по малък шанса да се активира пубертета, демек вече вървим към добре, след 2г е по малък шанса.
То какво да ги тъпчеш с антибиотик?Логично е сопол да се лекува с капки,но за гърло е друг въпроса. Това ми беше мисълта. А за тъпченето с антибиотик е ясно,когато лекар прецени,че ще им дадеш

# 676
Момичета, чета ви редовно, но не стигам до там да се включа по темите.
Лизи, Явор има/имаше незатворен foramen ovale.   Водихме го на кардиолог в Надежда при д-р Румен Маринов. На Сами същото нещо ли е?
Купувам от H&M, предимно. На NEXT дрехите са много хубави, но от тях взимам рядко и ако може на промоция.
Pepko и Sinsay имат хубави неща, но повечето им дрехи са с лошо качество.

# 677
Не съм чела документите от прегледа. Нямам представа дали е същото. И ние бяхме при Маринов.
Редактирам: пише "междупредсърден дефект секундум с гранична сигнификантност на шънта."
Ако ти говори нещо... Аз едва го прочетох и написах Joy
И двамата кардиолози казаха, че това се получава при недоносени.

Момичета, чета ви редовно, но не стигам до там да се включа по темите.
Лизи, Явор има/имаше незатворен foramen ovale.   Водихме го на кардиолог в Надежда при д-р Румен Маринов. На Сами същото нещо ли е?
Купувам от H&M, предимно. На NEXT дрехите са много хубави, но от тях взимам рядко и ако може на промоция.
Pepko и Sinsay имат хубави неща, но повечето им дрехи са с лошо качество.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 23:37 от Lizi:) :)

# 678
Здравейте, момичета,как сте , как са децата?
Днес отиването на ясла при нас пак беше придружено от сълзи .Междувременно няколко родителя казаха , че децата са им болни и се очаква пак да са само 5-6 деца в групата .Как е положението при вас ?
Исках да ви питам също , спазвате ли ясления режим и в почивните дни вкъщи ?При нас доста се обърка режима тази седмица, предимно заради боледуването, съответно днес Ади сигурно ще е недоспала.
Онзи ден цял ден плака, че я боли зъбчето, видях ,че венците на горните кътници са разцепени, затова яболи и не иска да яде нищо.В същото време бях на 99 процента сиг , че долните кътници са пробили , а изведнъж гледам - венеца е затворен, а зъбчетата отново прозират и се усещат.Възможно ли е да зарастнат венците за две - три седмици ако зъбчетата спрат да растат? ТЪкмо се бях зарадвала, че почти свърши и хайде пак наново.

# 679
Вики от вчера е с някакви секрети ,които само чувам ,на вън не излиза нищо . Веднага купихме Виброцил ,а днес имаме час при педито и се надявам да е само хрема . За сега няма други видими симптоми ,но на мен вече ми настръхва косата като видя ,че е болен . Не се издържа!
Кътниците го мъчат и по цяла нощ плаче,питам къде го боли, държжи се за бузата ,не знам.  ..
А сме си вкъщи ,какво ли щеше да е ако е на ясла 😵‍💫

# 680
Ние още сме вкъщи, вече 10ти ден. В петък ги заведох на частен преглед, Любов уж била здрава и да си ходи на ясла, но предписаха и на двете ми момичета сироп за отхрачване. Явно така й подейства, че вчера сутринта започна да повръща храчки и така цял ден, сигурно към 15 пъти, нито яде, нито можа да спи следобед от повръщане на слуз. Спрях всички лекарства, детето както беше видимо добре и активно, така сега ще я държа поне до сряда. Тази сутрин каката също започна да повръща, та и нея оставих вкъщи. Аз съм уж по-добре, но постоянно ми се гади, ту ме тресе, ту ми горещо, кашлям болезнено, губя си гласа. Досега такъв вирус не сме имали, с всички възможни симптоми и неразположения. Събрали сме поне 10 неща за пиене и капане, е нищо не ги облекчава и реших да спра всички лекарства. Изписали са ни имуностимуланти, противоалергични, капки, сиропи и витамини за стотици левове и нищо. Педиатърката писала 2 вида капки, на частно още 1 вид дадоха, вече съм почти убедена, че го правят нарочно за пари и не знам на кого да имам доверие вече.

# 681
И на Ади този път и изписаха някакви нови неща,които до сега никога не и ги бяха предписвали, дирекрно от рекламните листовки ми ги даде педиатърката да ги купя - стана ми ясно...Иначе и на нея и се гадеше , при нас пък с татко и различни симптоми,но бяхме като пребити.А и все още не ни е както трябва.Тя самата изглежда добре , но пък не искаше вчера да играе , та кой знае и на децата какво им е.В общи линии целия квартал е пламнал и всички го карат различно тежко.
Дано при вас вече да минава , а Вики да не зазлява!

# 682
Аз не помня вече дали писах, но миналата седмица нямаха нито едно здраво дете. За тази седмица са 4 отсъстващи, което от 10 посещаващи пак си е почти половината. Когато ги водих при педиатърката тя каза, че било все едно сме във военно време, толкова много болни има. В частния неотложен кабинет същото, лекарката каза, че на 1 със записан час преглежда по 4 без часове. Аз винаги съм имала вяра в лекарите и изпълнявам каквото ми кажат, ама да ги заведа след като са вдигали температура, кашлят и точат сополи до кръста и да предише имуностимулиращ сироп Дефендил за 30 лева шишето и 2 вида капки за нос, толкова ли няма едни които да свършат работа 🤷‍♀️ Накрая на прегледа, след като ни каза довиждане, я питам ама как са, какво се чува на слушалка, кога да пусна Любов на ясла? Когато, вика, си искаш, е ти бележка без дата, допиши си я, това беше миналия понеделник. Еми как няма да въртят вирусите там, като всеки може да си напише дата и да си пусне детето когато си прецени. Другата, в частния, свети им в гърлата с телефон, ама добре е детето, да си ходи на ясла. Като е добре, що ми предписва 4 нови лекарства и повръща слуз цял уикенд. Сега писали от яслата хората да си взимат следобед децата от другата група, значи ще ги смесят за разкош и допълнителен обмен на вируси. Извинявайте, момичета, за изляния хейт, но съм много, много разочарована.

# 683
  • Велико Търново
Венче, то едва ли повръщат от лекарствата, след като и на теб при прилошава, поне така си мисля.
Какъв е тоя вирус, аз нещо съм изпуснала явно, аз още малко имам да изтече направлението на децата. Чак ме е страх да ги заведа сега като са здрави, за разкош от седмица няма спане и вече треперя от недоспиване. Утре съм и на една манипулация и ще бъде пълен купон.

Ради, оставяла ли си Вики сам да се пребори , да видиш дали няма да му мине. Веднъж след месец и повече хрема при Мишо и най- различни капки за нос, педиатърката ми каза да спра абсолютно всичко и организма му сам да се справи. Оказа се тогава че е било от зъби, като избиха и всичко секна.
Аз примерно ако не си обърна внимание веднага и ставам много зле, което за мен е малко предопределящо и начина по който са ме лекували като малка-  веднага с антибиотици са ме почвали. Сега нашата педиатърка изписва вече в краен случай.

# 684
  • Варна
Ради, пробвай с големи дози витамин С

# 685
Хора , пак съм аз.
Днес отивам да взема малката в 15 и 30ч.Нося по два - 3 памперса през няколко дни само и единствено за сън , с условието, че ги нося само докато свикне да заспияа лесно.Да не би да напишка леглото още преди да заспи и това са провали нейния и на другите деца сън.Днес не успяла да спи.Напишкала се в леглото.При въпроса изобщо ли не спа , ми казват ,  е спа има няма 5 мин.Оттам излизаме навън и напипвам , че е с памперс.Свалям и панталона и виждам бикини и под тях памперс.В 15 и 30ч, при положение , че детето не е спало.....бясна съм.6 месеца труд за сваляне на памперса , мрънкат , че искат в детската градина да са без памперси , а някоя мързелива лелка е решила да сложи памперс на детето след като се е напикало В ЛЕГЛОТО  и да го държи с него целия ден щото я мързи да го преоблича ако случайно св изпусне!
Хайде да не е само лошо - днес за първи път от много време успя да си свърши голямата работа в тоалетната и съм много щастлива.
Във връзка с горното ще уточня,че досега не се е случвало да се наака в яслата и само веднъж се е напишквала първия ден.

# 686
Аз също не давам нищо в момента. Божидар кашля(ше) малко и е със сополи. Минава вече, сам се справи.

Орехче, напълно те разбирам как се чувстваш, кажи им да не ви връщат назад недей да си мълчиш, питай ги защо са го направили. Ще има още стрес за всички в градините и вкъщи то няма как. Браво за тоалетната.
Казвам, че те разбирам понеже. Божидар пие от чаша от 1.8 месеца и то голяма висока чаша от нашите на масата. По снимките в градината видях, че там му дават неразливна със сламка. И отдолу са написали в коментар, да ги насърчаваме да пият от отворена чаша. Ядосах се и им казах, те знаели, че може ама си разливал водата на масата и се мокрел. Разбирам ги и тях. Той не иска някои правила просто да спазва и се караме Disappointed
Другото е, че той днес е свършил голямата работа и не беше добре избърсан Sad

# 687
Бързо да оздравяват болните дечица!
Аз чак се притеснявам да кажа, че Ави ходи на ясла вече месец и не се е разболявала. Много се радвам, но и постоянно съм под напрежение, че ще се случи. Хубавото е, че са 9 дечица в групата за сега, рядко са в пълен състав. Надявам се това да допринесе за по-малко боледуване 🤞
Иначе вече спокойно мога да кажа, че свикна, харесва ѝ, постоянно, дори уикенда говори за яслата, децата, едната сестра (баба ѝ Бинова 😃) излиза с усмивка до ушите и много държи на всеки срещнат да каже, че е била на "детска гина" 😃
Орехче, аз не бих носила памперси, това е много объркващо за детето, кога е със, кога без. Още повече след вашия случай днес, явно не го слагат по предназначение, само за сън. И от други майки съм чувала, че връщат памперс в някои ясли и дори не съм се замисляла да нося. И Ави се е напишкала веднъж в леглото, вкъщи не се е случвало от март-април. Събудила се е по-рано, не са я вдигнали, тя не казала явно и се е случило. Не е заспала повече, но тя така или иначе в някои дни се пробужда и спи малко. Уикендите не спазваме режима за яслата, аз държа да се наспивам до 8:30-9 и явно научих така и детето си 😃
Ох, и ние имаме този проблем с избърсването, за втори път се случва 😔

# 688
Нали обсъждахме кой от къде пазарува. Днес бях в Пепко, всичко това е за 75лв.

Клиновете са термоклин с лека вата, блузите с изключение на една също. Малката вече е готова за зимата за ясла. Реално ми трябват 8-9 комплекта за да не се налага да пера през седмицата, но има от дрехите на каката, които стават за вкъщи. Довечера трябва да видя дали са и добре или ще ходя за други размери. Доволна съм от пазара. Баткото също е готов. На каката и трябват още малко дрехи, но дебна в Сенсей едни панталони и блузи с Бинго и Блуй. И на момичетата ще им трябват зимни обувки.

# 689
Аз от пепко нищо не мога да харесам ,защото главно е за момиченца 😒 за момченца при нашия пепко има твърде малко. В чехия си имаше разнобразие,но може би е само в нашия град така 🤷‍♀️
Поръчах това за Вики ,някой знае ли дали  ще свърши работа или за нищо не става

Общи условия

Активация на акаунт