Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 793
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
Вещице и при нас в яслата им дават веднъж седмично риба,като понякога е пай. Пламена също се случва да яде по два,три пъти риба в седмицата. Мисълта ми беше дали някое друго дете яде по цяла риба на едно хранене? Имах предвид да не и стане тежко,понеже и аз си хапвам една ципура примерно на едно ядене😀

# 736
Милото, то цяла риба е широко понятие 😂Михаил като цяло яде много от всичко и може да си хапне една цяла скумрийка, то реално са 2 филета като махнеш главата и опашката, но пък самата риба е бая тежка според ММ. Другите риби които стигат у нас цели са доста големи и си ги делят с баща му 😂 Днес изядоха првече от половин от пиле, което тежеже сурово 1600гр… Скоро чувствам ше гоелам кркошки на двора, защото и на седмица у нас отиват към 30 яйца 😂 А имам само тодлър!!!

# 737
  • Бургас / Славейков
Митко и той обича риба ,за цяла такава незнам дали ще я изяде.В петък имат в яслата винаги риба ,дали супа или в друг вариант.И той яде много .Отбягваме да ядем с него на масата ,защото ние оставаме гладни ,а той иска от всичко да вземе.Някой път си е изял неговата порция и продължава при нас.Вещице ,а представи си като тийн Мишо .Не ми се мисли.Ще купуваме големи тенджери,за по нататък.

# 738
Pupelina, а си представи по 2...
От както съм ги захранила нямаме столове в къщи 😒, ядем на крак скрити, защото ще станат 100кила, ядат до пръсване.
Искам вече до седнем като бели хора на масата.
Иначе ядат сами, но на малка масичка с малки столчета, на бебешките,  високите не искат да сядат отдавна.

Още една идея.
Може и с филии вместо кроасан.
https://www.facebook.com/share/v/WjqyEnK1ytRbwcdb/

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 20:12 от Joy Joy

# 739
Здравейте,момичета, на някой дали му се занимава да отвори нова тема ?
Аз минавам с малко положителен коментар - днес за първи път Ади не плака на влизане в яслата(13ти ден и е) .Все още не се храни там - евентуално малко хляб на обяд или бисквитка/кекс следобед.Съвсем е отказала да спи там , но пък вече се били "разбрали" с нея да си стои тихо и да си гледа книжки за да спят другите дечица.Съответно вечер гледам към 8ч да е заспала.Тази седмица започнаха да ходят и две дечица,които познава и се надявам като започнат да спят те ,покрай тях да се излъже и да дремва.

# 740
Здравейте ,аз да питам къде да открия дебело зимно яке ?

# 741
Здравейте ,аз да питам къде да открия дебело зимно яке ?
В момента се сещам за декатлон.

# 742
  • Варна
Супер, Орехче, дано да й е по-приятно така да се каже с познатите деца.

Ради, може да видиш и HM, Синсей, Пепко... стандартните места

# 743
Орехче, страхотни новини за Ади 🩷 Любовчето още плаче и страда, заради 2те седмици, в които беше болна, днес е едва 7ми ден за нея. Започва да плаче още докато свалям пижамата сутрин, за да я облека за градина 🥺 Нося я на ръце до детската, добре, че е близо, предавам я плачеща и също на снимките я виждам, че е много тъжна с насълзени очи и червен нос. Като отида да я взема, също се разплаква, вчера се разстроих и се разревах и аз 🤦‍♀️ Дано свикне скоро, че душата ми е свита по цял ден. Иначе зимните якета аз им купувам от Окаиди.

# 744
Аз не зНам какво да кажа. Божидар ходи месец и една седмица, продължава да реве /мрънка по скоро. Влиза сам вече , не ми го вземат от ръцете.
Днес така и рева секунда след като влезе, че всички се обърнаха, не знам какво стана но знам, че беше той на 10000% останах отвън малко да видя, или да се върна ако има нужда, но не ме извикаха. Страх го е от една от лелките, но нямам какво да направя. Тя е по строга, сигурно се кара когато не слуша, предполагам е затова. Тона и, ръста, начина по който говори е по респериктиращ...

# 745
Съжалявам да го чуя , момичета , дано всички посвикнат.Определено за 7 дена (Любовчето) е нормално да е тъжна и боледуванията объркват адаптацията.Аз също се разплаках веднъж и то пред пврсонала, когато ме посрещнаха с думите , че е "ужас".
В този ред на мисли за строгите учителки - вчера Ади разказа , че в яслата са я плеснали по ръката ,защото е хяърляла някакви играчки, посл3 каза същотп и за друго детенце.Не ми стана приятно , но разбира св и обясних , че не е хубаво да се хвърля...може и съвсем симолично да е било , но все пак ще бъда нащрек.
А вие към колко часа ги взимате? Аз все ощв не съм на работа и имам възкожност още сега да я взема , особено като знам , че не яде и не спи, но пък си мисля , че е добре да поиграе на двора първо и тогава , как пеоцедирате вие ?

# 746
Венче ,това звучи много тъжно и за миг се поставих на твое място. Сигурно щях да бъда съсипана . Дано по-бързо свикне

# 747
Момичета, не знам дали е съвпадение или просто свикна, но Ава спря да плаче, когато започне да я води ММ. С мен примрънкваше, хленчеше, казваше "не искам", откакто я води той влизала спокойна, гушкала се в сестрите и лелите. Ако имате възможност може да пробвате бащите да ги водят, вероятно раздялата с мама е по-тежка (въпреки че аз мислех, че при нас ще е обратното).
Аз вече спокойно мога да кажа, че на Ави ѝ харесва, свикна и няма драми. Явно се социализира добре, прихванала е калпазански навици като да плюе храна и говори на "бе" 🙄 казвам първите няколко пъти, че не е хубаво и гледам да игнорирам, знам, че го прави за внимание и защото ѝ е интересно, че другите деца го правят. Обсъдих го и с майка ми, било съвсем нормално, адаптирала се много добре 😃
Казват, че там е много спокойна, послушна и щастлива, но като се прибере час-две хленчи, крещи, иска всичко и т.н. Знам, че е нормално и си изкарва емоциите, които е сдържала цял ден и гледам да не се впечатлявам.
Има доста деца с биберони в групата и явно много я дразни, че тя има само за сън, постоянно обяснява кой имал бибка, кой нямал, като види някой с бибка сочи и започва да вика "миченцето има бибка щото бебе е" 😃 иначе казаха, че не ѝ дават, дори заспивала без биба повечето пъти, което е нереално за мен. Тя вече има 20 зъба и ми се иска да я махнем, но не знам как честно казано. Края на месеца ще сме при нашите за няколко дни и уж тогава ще пробваме, когато не е на ясла няколко дни.
Ние я вземаме около 16:30-16:45, те не излизат навън за съжаление 😔 и след ясла Ави иска да се прибира вкъщи. Предлагам да отидем да поиграе на площадка, но не, явно е като майка си и ѝ писва от хора и има нужда от домашен уют 😃
И Ави е пъзелистка като Божко, ММ купил два пъзела с по 35 части, тя и с 4 не беше редила, но веднага схвана и от първия ден ги реди сама. Като се прибере от ясла първо си вади пъзелите 😃

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 15:42 от M.Angelovaaa

# 748
  • Бургас / Славейков
Втори опит да пиша. Добре утро,пиша по път за работа.В крайна сметка Митко в неделя взе да покашля и викнахме майка да го гледа .Водих го два пъти на доктор ,нищо му нямало,но той покашля и има хрема от време на време.Първия ден на работа беше добре ,като изключим ,че шефовете ми бяха спестили ,че колежката е бременна и то много бременна.И сега ще видя дали ще има нова на нейното място или всичко ще поема пак аз .Иначе докато се видя с този онзи и то мина деня.Другото което е .Митко от три дни спи у по някое време се буди и почва да плаче ,не можем да го успокоим.Мисля ако не се лъжа Орехче май имаха такъв случай.Тоеа ли е нощния терор.Акое това е ужасно.Не сме спали взехме го при нас не знае къде да заспи.При нас или в кошарата.Реве и спи.Отделно свекито уж ни посъветва да му наем,това добре ,но все пак е решила на своя глава без да ни пита и го е направила и и казали ,че е урочасан.Ядосах се , защото сме родители,а не сметна да ни попита.Както и да е лек ден на работещите и да не се разболяват децата.

# 749
Момичета , Заповядайте в НОВАТА тема :
https://m.bg-mamma.com/?topic=1701042.msg48699180#msg48699180

Общи условия

Активация на акаунт