Термин март 2025

• 44 527
  • 807
  •   2
Отговори
# 165
Аз също бях на преглед в 5-та и 7-ма седмица, когато видяхме сърдечна дейност. С предните бременности ми я пускаха да я чуя. Попитах лекарката сега, но тя ми обясни, че в толкова малка седмица пускането на тонове натоварва сърцето.
В понеделник съм на трети преглед и ще пускаме изследвания. Тогава ще съм точно в 10 г.с.

За симптомите: две седмици бях с ужасно гадене, почти през целия ден. Ужасно беше. От два дни рязко намаля, не че е изченало де, но почти го няма и дойде лек апетит. И се чудя дали всичко е наред. Гърдите ми са леко напрегнати. Това е. С предните бременности гърдите ме боляха много повече и имах чести придърпвания ниско долу, сега нямам.

# 166
Аз също съм в 9 г.с. и от два дни не ми се гади толкова и не се чувствам толкова подута, както в началото. АГ ме вика тази седмица за регистриране и пускане на изследвания. Дано всичко е наред. На фракси, утрогестан, аспирин протект и еутирокс съм. И пия фолиева.

# 167
Аз също последно бях на преглед в 7 г.с., видяхме сърдечна дейност, но не я пусна, което ме учуди, но не попитах защо. Следващият ми преглед ще бъде в 10 г.с. и ще пускаме изследвания. Нямам никакви неразположения, освен леко напрежение в гърдите.

# 168
Здравейте, Момичета! Аз съм в 7г.с. като преди три дни бях на преглед и чухме сърдечна дейност! Преди малко бях до тоалетната и имах зацапване от тъмна кръв! На терапия съм: Утрогестан 3х2, Пролутекс х1 и Фраксипарин х1 ! От Стара Загора съм, някой да знае къде мога да отида спешно на преглед? Знам, че докато кръвта не е ярка не е толкова опасно, но разбирате притеснението ми! Моля за мнение от всеки попаднал в тази ситуация!
Благодаря!

# 169
Здравей, предполагам, че и в Стара Загора има АГ отделение/болница, в която да можеш да отидеш, можеш да се обадиш на гинеголога, който те следи, за да ти даде насоки.

Иначе в София, моят лекар ми каза в спешния кабинет на Шейново, ако се налага.

Стискам палци всичко да е наред.

# 170
Здравейте, Момичета! Аз съм в 7г.с. като преди три дни бях на преглед и чухме сърдечна дейност! Преди малко бях до тоалетната и имах зацапване от тъмна кръв! На терапия съм: Утрогестан 3х2, Пролутекс х1 и Фраксипарин х1 ! От Стара Загора съм, някой да знае къде мога да отида спешно на преглед? Знам, че докато кръвта не е ярка не е толкова опасно, но разбирате притеснението ми! Моля за мнение от всеки попаднал в тази ситуация!
Благодаря!
Здравей, Изи, миналата година бях в подобна ситуация звъннах на д-р Христов и веднага се отзова, но за ранна бременност си мисля не обръща достатъчно внимание моя колежка отиде при д-р Цонева и и приложи по-адекватно лечение най-добри са в спешното в клиника Надежда в София , но ако става дума за сериозен проблем . Повечето пъти казват ,че е нисък прогестерон пустни едно изследване ,ако можеш.Стискам палци всичко да е наред и аз съм от Стара Загора в сряда ще пътуваме до клиника Надежда макарче и не е много препоръчително да те мъкнем на дълъг път , а да бъдеш в покой.Стискам палци да откриеш правилния лекар да се успокоят нещата.Успех!

# 171
  • Пловдив
Изабел, щом имаш такива лекарства, предполагам си инвитро?Аз имах прокървяване с такава кръв, ама колкото монета от 2лв на бельото и при бърсане леко розовеещо.Свързах се с репродуктивният ми лекар и каза да спра всякакъв вид физическо натоварване и ако приемам аспирин, акард или фракси.Спрях фраксито от следващия ден и да чукам на дърво нямам вече такива зацапвания.Аз тромбофилия нямам, но той винаги изписва кръворазреждащо след трансфер.С предишната бременност пак така ми стана и ми го спря.
Дано всичко е наред! 🍀

# 172
Колко често пускате прогестерон? И аз съм вечно притеснена и се чудя на колко време да го следя? Преди 10 дни пусках, тогава ми беше и прегледа и лекаря не каза кога отново да изследвам?

# 173
Благодаря за съветите, Момичета!
В Тракия Център има дежурни. Това го пиша за момичетата от Стара Загора.
След инвитро съм. Зацапването е доста оскъдно и тъмно кафеникаво. Прегледа мина добре, всички е наред с бебето Simple Smile
Имам лек хематом в матката, далеч от ембриона. Обясниха ми, че понякога се получава от растежа на матката. Препоръчаха ми да спра Фраксипарина.
Свързах се с репродуктивната ми лекарка. Тя ми каза същото, като добави и Вит. Ц по 1000миг.
Вече се успокоих малко, но все пак винаги има едно притеснение. Появиха ми се леки болки в яйчниците и кръста. Тях ги имам от началото на бременността периодично, но сега нали са съчетани със зацапване...
До сега не бях спряла да работя, но след тази вечер определено възнамерявам да намаля темпото!
Благодаря Ви отново и успех на всички!

# 174
Здравейте, момичета. След инвитро съм и съм в 7 г.с. и 1 ден. Аз също бях два пъти на преглед - първия преглед за установяване на вътрематочна бременност, а при вторият се визуализира сърдечна дейност. Ще чуем сърчицето, живот и здраве, на 22 август. Искам да попитам тези, които са след инвитро, пътувате ли? И ако да - на какви разстояния и колко често? Освен това ходите ли на море? Относно симптомите - усещам напрежение в гърдите, напоследък ми се спи повече, гладна съм през два часа и вече започва да ми става леко лошо.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 09:26 от Happiness 24

# 175
Happiness, аз съм след инвитро също. Попитах АГ, тя ми каза, че мога да пътувам, но да правим почивки, за да се разтъпквам. Все още не сме пътували, а по принцип доста обикаляме. Аз и шофирам от трансфера насам - не съм спряла.
Планираме евентуално едно пътуване началото на септемри, но първо ще говоря пак с АГ.

За преглед бях в 5г.с. и 7г.с. В 9г.с. също бях, но защото ходих на второ АГ - в търсенка съм кой да ме следи (за гр.Варна).

# 176
Здравейте, простете ми невежество - защо не е препоръчително да се пътува?
Не съм след ин витро, въпреки че бяхме започнали да посещаваме репродуктивна клиника.
Канени сме на сватба в Малта през септември, когато ще съм в около 14-15гс и се чудя сега дали е окей да пътуваме.

# 177
На мен също ми казаха, че мога да пътувам, но мен ме е страх, защото това ми е пети трансфер. Аз също съм от Варна. Мисля да се следят при доктор Симона Анжел.
Happiness, аз съм след инвитро също. Попитах АГ, тя ми каза, че мога да пътувам, но да правим почивки, за да се разтъпквам. Все още не сме пътували, а по принцип доста обикаляме. Аз и шофирам от трансфера насам - не съм спряла.
Планираме евентуално едно пътуване началото на септемри, но първо ще говоря пак с АГ.

За преглед бях в 5г.с. и 7г.с. В 9г.с. също бях, но защото ходих на второ АГ - в търсенка съм кой да ме следи (за гр.Варна).

# 178
Мен лично ме е страх да пътувам, защото ако има някакъм проблем с отлепяне/зацапване, не съм сигурна, че лекарите на място ще са достатъчно адекватни. Преди години бях в Лефкада, заведоха ме на ръце в спешното с жестока гнойна ангина, и ми изписаха .... аналгин. Не можело антибиотик, а знаете, че гнойната ангина без антибиотик трудно минава. Та, бедствах си едно известно време. И затова някак предпочитам да съм близо до София или до голям град в България, където няма да има езикова бариера и ще имат нужната апаратура.

# 179
Както казах вече, аз съм след инвитро.
Пет дни след трансфера заминахме на море. Влизах във водата с дюшек, не съм плувала, но все пак леко се мокрих. Пих си и мента! След това се върнах на работа и като цяло продължих живота си, както преди без големи физически натоварвания. Шофьор съм и карам всеки ден. Пътувам през седмица до Пловдив, защото до навлизане във вторият триместър възнамерявам да се следя при репродуктивната си лекарка.
Не съм перфектният пример за човек след инвитро, но лично според мен всяка едно изпадане в крайности без причина, не помага на никой. Истината е, че след инвитрото се убедих, че всичко след трансфера е работа на Господ! Като човек минаващ през не лекият път на проблемно забременяване, знам как всички ние борещи се обръщаме внимание на всяко едно малко нещо и си мислим, че е от значение. Истината е, че дори да не мръднеш от леглото, ако не е писано няма да стане! Живейте си живота, защото без друго достатъчно сме спрели да живеем, заради борбата ни! Стига да няма медицински причини- пътувайте и ходете на почивки! Всичко е в ръцете на Бог!

Общи условия

Активация на акаунт