Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 650
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 470
Ох беее, Мецане, и по рисуване ли има състезания? Задавих се. Спестете го на децата си, не ги отвращавайте, това е изкуство. Математиката е друга бира, тя може да бъде спорт, но рисуването е нещо лично, по дяволите. Едно време картините на Ван Гог са застоявали при търговеца на картини, но пък са се купували натюрмортите на местна художничка, защото ги е пръскала с парфюм, та като си купиш картина с рози и те хем красят стената, хем ухаят
Защо? Какво странно има? И аз съм участвала в конкурси за рисуване като дете, преди 1587 години. Joy

Така е. Конкурси има и по музика, балет, писане на разкази, есета и стихотворения, пеене, чужди езици, правопис и какво ли не.  Нищо лошо няма.

# 1 471
  • София
Аз чета тук от сега, за да съм информирана догодина с малката.
 И по повод СМГ тя има някакъв стрес дори- вчера ме пита какво ще правим, ако по случайност я приемат точно там и се наложи да учи в  това училище!?! Тя с математиката е на Вие, колкото и аз да полагам усилия, на мен ми е любим предмет изобщо и си решавам задачи за удоволствие. Чак се чудя как ми се падна това дете.😂 Но Господ си знае работата, и за нея ще се намери училище…  Само да внимаваме да не сложа СМГ някъде в списъка, чееее…. 😉

# 1 472
  • София
Записан е моят. Отразено е и в системата.

Аз имам все още леки притеснения дали той е за техникум. Опитах да пробутам ег - съгласи се да сложи езикова в желанията, но след техникума. Така че - мачът е свирен, да се стяга.

# 1 473
Най-после мога официално да обявя, че седмокласната одисея приключи за нас. Днес се записахме, получихме информация за униформите и предстоящата РС през септември. Служебните бележки ще се раздават в началото на учебната година. Младежът е доволен, че няма да е в изцяло женски клас, щяло да има около десетина момчета. После се почерпихме и решихме, че сме изпълнили най-важните ангажименти за деня, така че можем да отложим ходенето за униформите за друг ден.
Искрено пожелавам успех на всички, които ще рискуват на 3-то и 4-то класиране!

# 1 474
Най-добре е да си юрист. Не мога да си представя ИИ да пледира в съда! Освен това явно юридическата професия върви заедно със страхотно чувство за хумор. Само вижте Санака!... също и Льо Вер(т), (крайно -т във френския не се произнася), и има и един юрист Нот в темите за ЧУ... страхотни са и тримата, такова тънко чувство за хумор и в същото време дълбочина на постовете...

Не мисля така. В един  американски щат има AI за един съдебен заседател и в Китай имаше нещо подобно, не го помня добре.

Като цяло GEN AI се справя много добре с обработване/разчитане и сумаризиране  на текстове. Generation-a e предсказване на следващата дума (така работи доста леймърски обяснено). И ще бъде доста полезен за намиране на подобни казуси и тн в държави с право с прецедент. А за писане на пледоарии сигурно и сега се ползва.
Разбира се етичния елемент си остава и едва ли скоро ще бъде заместен напълно, но за проверка на факти и сходни казуси, то работи още сега.

За лекар на кабинет, който само консултира по симптоми или вземане на анамнеза, ще има сериозна подкрепа от AI и в момента има доста здравни приложения в Щатите, даже и филми по темата.

# 1 475
Честито на всички новозаписали се! Дано да попаднат на прекрасни учители и съученици децата!
Аз, мили съоткачалнички, установих, че страдам от пост-травматичен стрес. Викам си да се запиша в наборната тема за малката по-отрано. Отивам и чета, че хората се борят с "Немили-Недраги". Мисля си, че това май съм го пропуснала... Аз съм се озовала в темата на настоящите шестокласници, а не на бъдещите Smiley И така се зарадвах, че догодина съм почивка Stuck Out Tongue Closed Eyes Cocktail

# 1 476
  • София
Отидох да отпусна хормоните във фитнеса и гледам 3 страници, то Гърция, Байдън, учители, Школо, какво изписаните за няколко часа Wink

Моята Незаписана щерка прави гривни за концерта на Тейлър Суифт и не й пука на пуканката

# 1 477
  • София, Лагера
Мили хора, защо се кахърите, че децата няма да изучават език в училището? Школи - бол. Малко усилие от страна на децата и се получават нещата! Поне с анлийския, де, той е лесен, пък и не намирам голям бенефит от това да учи Шекспир в оригинал. Никога вероятно няма да му потрябва това знание. Същото мисля и за моите момчета, които учат (големия сега, малкия догодина) Гьоте.

# 1 478
Абсолютно съм съгласна с Toplomliako...Аз също съм юрист, но работя само с Щатите и всъщност и сега приложението на AI case management е огромно, направо зашеметяващо в сравнение с това от преди 5 години. Намирам юридическата професия за част от умиращите професии..За мое съжаление мнението ми се подкрепя и от изследователи. Има интересна книга по въпроса Humanity vs Technology, Gerd Leonhard...
Мисля да започвам да уча Шиацу масажи Simple Smile

# 1 479
Ще има нови професии, споко.

# 1 480
В Щатите AI може има дори по-друго приложение, там данъчните декларации са само на хартия. Ако искат да ги прочетат сканирани, ще им помогне. Техният НАП е доста назад с дигитализацита, ползват си и факс.

# 1 481
  • София, Лагера
Гартнер имат много интересно проучване "The future of jobs". Много инересни инсайти имат. Не знам дали мога да го шерна тук, че май изисква достъпи.
Хай левъл прогнози може да се видят тук:
https://www.gartner.com/en/articles/9-future-of-work-trends-for-2024
все пак ние не мислим за бъдещето до края на гимназията, а за по-далече.

# 1 482
  • София
AI поже да бъде полезен за рисърча, но за изграждане и доказване на теза в съда - абсурд. А и опазил ни господ дела да се решават от AI.

# 1 483
Напротив, гради и теза и има експиременнален AI съд в Юта...
Ама много оф топик стана Simple Smile Да са живи и здрави вече осмокласницете и да умеят бързо да се адаптират! Simple Smile Иначе " The future of jobs" е топ!

# 1 484
Новите професии след изкуствения интелект са съзерцание, излежаване, почивка, докато интелектчето работи. Тогава и НВО няма да има. Нещо като нов комунизъм, всекиму според нуждите.
А и тогава няма да има дела, защото няма да има престъпления, защото всички ще си имат каквото им е необходимо без да работят.
Евентуално може да има рисуване с вино, бира или кафе, конкурси по балет или писане на есета, за който му се занимава

Общи условия

Активация на акаунт