Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 658
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 410
toplomliako, не забравяйте , че говорим за средно образование и едва ли и най-добрият завършил "графичен дизайн" би си намерил работа само с това образование. Далеч сме все още от идеалния изкуствен интелект и той все още трудно се конкурира в някои области с човешкия интелект. Направихме си опит да го ползваме за решаване на  тестовете за НВО , ами няма да влезе в испанската и СМГ! Yum

1. Моята информация е от балдъзата ми, която го работи като висшист и художник.
2. AI вероятно няма да изкара 4 по математика на НВО, но след време ще вземе работата на много от тия с 80+ точки на НВО, но не и на берачите на малини.

Иначе, видях кого репликирате.

# 1 411
Дидия, да това е средно образование, напълно съм съгласна. Дори мисля, че има плюсове да пробваш дадена професия и да решиш дали става за теб. (Примерно ТУЕС визирам.). Запознаването в дълбочина в дадена сфера е полезно, стига да ти харесва или да те откаже по-рано.

Въпросът беше за бъдещето на професията, а не за AI.
Gen AI не се справя добре с логически задачи абсолютно, особено текстови задачи с преизползване на параметри. Но AI е взел SAT и някакъв изпит в Щатите за medical school.
Но нещата се развитават много бързо.
GenAI си има различна приложимост в различни сфери.
В сферата да дизайна е плащешо, колко са напред нещата. Споделям мнение на експерти. В дизайна едния АИ слага 6 пръста на хората, имаше много мемета и коментари, че БТВ или друга телевизия го ползвали. Ако знаеш как да задаваш промптове доста добри резултати се получава. Разцъкайте аз за 30мин постигнах каквото исках
https://designer.microsoft.com/.

# 1 412

1. Моята информация е от балдъзата ми, която го работи като висшист и художник.

А моята от зет ми , който е завършил  графичен дизайн и след това режисура и още от студент  работи в чуждестранни фирми по специлността.

# 1 413
Поздравления за него, може би се промотира по - добре, но като цяло бъдещето не е добро за тази професия.

# 1 414
Аз си мислех, че на 5то класиане в канцеларията знаят баловте на децата които са подали за свободните места. Или се лъжа? Не могат ли да кажат дали вашия е повече от вече подадените?

# 1 415
Хайде пак се върнахте на оценяването!
Арбитър обясни в темата (още докато се чакаха резултатите) как точно става. Никой не връща на проверителя отново и т.н.
Учителката на детето по бел е проверяващ. На род.среща относно нво, ни сподели, че миналата година са и се обадили за оценен от нея преразказ (дали каза върнали, не обърнах внимание). Искали са от нея да преоцени отново преразказа. Казали са и, че е дала повече точки от другия проверяващ. Нашата учителка ни каза, че не е променила нейните точки. Каза ни, че преразказът бил много хубав, липсвало му едно последно изречения, но тя смята, че детето го било забравило да препише от черновата. И не смятала да го отчете за пропуск, съдейки по цялата предна част на текста, написан от детето. Какво е станало после, не ни каза, но и ние не питахме. Съобщи ни го по повод, че според нея трябвало да увеличат времето за преразказ, а не другото.
Но явно се обаждат на оценители.

# 1 416
Аз си мислех, че на 5то класиане в канцеларията знаят баловте на децата които са подали за свободните места. Или се лъжа? Не могат ли да кажат дали вашия е повече от вече подадените?

Могат, когато се попълват документите за участие се попълва и бала. Ние участвахме миналта година на 5то класиране за една бройка и моят опит е, че няма време за такива игри (освен ако нямате близък в канцеларията на съответното училище).

При нас протече така: имаше 1 обявено място в желаното училище. Моето дете беше с най-висок бал в училището по второ желание и решихме да пробваме. Срока беше до 12ч. приемат молби, до 16ч. обявяват резултатите. Изтеглихме сутринта свидетелството от първото училище, отидохме в желаното и пуснахме молбата. Попитахме дали има дете с по-висок бал, с голяма неохота ни отговориха, че за момента няма. В 14ч. ни звъннаха , за да ни кажат , че дете с 1,5 т. над нашия бал печели мястото. Само да спомена, че на 2ро класиране само 0,5 не стигнаха Simple Smile. Така че няма гаранция за нищо.

Отидох още същия следобед до първото училище с надежда, че ако не са обявили мястото можем направо да върнем документите и все едно, че нищо не е било Simple Smile , но ми отговориха че са длъжни да го обявят, защото всичко се обявява и в МОН.

На другия ден обявиха нашето място, подадохме и отново си го заехме, вече уверени, че явно това си е нашето място Simple Smile.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 15:33 от Koriandar25

# 1 417
Най-добре е да си юрист. Не мога да си представя ИИ да пледира в съда! Освен това явно юридическата професия върви заедно със страхотно чувство за хумор. Само вижте Санака!... също и Льо Вер(т), (крайно -т във френския не се произнася), и има и един юрист Нот в темите за ЧУ... страхотни са и тримата, такова тънко чувство за хумор и в същото време дълбочина на постовете...

# 1 418
  • София
Ако може да се включа с по-страничен въпрос. Подавал ли е някой документи за паричната помощ за осмокласници от 300 лв.? Знаете ли какво е това удостоверение, че детето е записано в осми клас?
Подадох онлайн. Може с ел. подпис, код на НАП или код на НОИ. Накрая ти искат да прикачиш бележката, но тъй като аз забравих да поискам такава, не я приложих.
Получих съобщение, че заявлението ми е прието, но ще бъде обработено след като МОН представи официално инфо за записването през септември.
На другия ден ми се обадиха от Агенция за соц. подпомагане да ми напомнят, че ако искам сумата (половината) да бъде изплатена веднага, да взема бележка още сега. Другата част се изплаща при записан втори срок. Много любезни бяха.

А как се пуск през системата? Може ли стъпките? При "Избор на услуга" от Агенцията за социално подпомагане не "пада" такъв вид услуга?

# 1 419
Изтеглихме сутринта свидетелството от първото училище, отидохме в желаното и пуснахме молбата. Попитахме дали има дете с по-висок бал, с голяма неухота ни отговориха, че за момента няма. В 14ч. ни звъннаха , за да ни кажат , че дете с 1,5 т. над нашия бал печели мястото. Само да спомена, че на 2ро класиране само 0,5 не стигнаха Simple Smile. Така че няма гаранция за нищо.
О сега мпоже да допълните моята конспирация Simple Smile
В колко подадохте документите в училището в което желаете?
Колко време ви отне изтеглянето на документите?

# 1 420
И аз ще се включа по повод могат или не могат да се скрият бройките.
След като се запишат учениците оригиналните им дипломи се носят в РУО и се отмятат там едно по едно. Отделно системата засича ако има дублирани ЕГН-та и се извършват съответните проверки.
Така беше преди повече от 10 години, когато работих в образованието, сега вероятно е усъвършенствано 😀

# 1 421
Конкретно за такава помощ не съм подавал, но по принцип можеш да избереш всяка институция от менюто и да напишеш писмо свободен текст, към което да прикачиш каквито документи искаш. Винаги отговарят, длъжни са. След това ако предпочитат да им пратиш нещо на техен мейл, винаги ти пишат какво точно искат и на кой мейл да го пратиш.

# 1 422
  • Варна
По въпроса за графичия дизайн. Попаднах на предаване за началото на фотографията и как се смятало, че изобразителното изкуство ще е ненужно и ще отмре. А сега и двете си съществуват и все пак зависят от човека - творец. Аналогията в съвремието беше с изкуствения интелект.

# 1 423
Ако може да се включа с по-страничен въпрос. Подавал ли е някой документи за паричната помощ за осмокласници от 300 лв.? Знаете ли какво е това удостоверение, че детето е записано в осми клас?
Подадох онлайн. Може с ел. подпис, код на НАП или код на НОИ. Накрая ти искат да прикачиш бележката, но тъй като аз забравих да поискам такава, не я приложих.
Получих съобщение, че заявлението ми е прието, но ще бъде обработено след като МОН представи официално инфо за записването през септември.
На другия ден ми се обадиха от Агенция за соц. подпомагане да ми напомнят, че ако искам сумата (половината) да бъде изплатена веднага, да взема бележка още сега. Другата част се изплаща при записан втори срок. Много любезни бяха.

А как се пуск през системата? Може ли стъпките? При "Избор на услуга" от Агенцията за социално подпомагане не "пада" такъв вид услуга?

Пуснете го оттук https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … c8fa5123539bafb52

# 1 424
И аз като бях състезател по шах като тийнейджър, официалното становище беше, че никога машина няма да може да победи човек на шах. Имаше се предвид човек- гросмайстор, а не всеки човек, разбира се. Това беше и мнението на Ботвиник, трикратен световен шампион по шахмат и кибернетик, който се занимаваше точно с разработването на машини. Е, тези мнения са опровергани много отдавна. Преди много много години Дийп Блу би световния шампион Каспаров и оттогава категорично машините са по-добри от човека на шах. Вече отдавна няма и състезания между човек и машина, защото вече резултатът е напълно ясен предварително.
А в шахмата възможните варианти са 10 на степен 120, което е по-голямо число от един Гугъл, който е 10 на 100-тна степен.
За сравнение - броят на атомите във видимата част на Вселената е 10 на 78-ма степен.

Общи условия

Активация на акаунт