Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 957
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 870
Записахме се на първо класиране.
Участва автоматично на второ класиране -приета в Правец.
Няма да се записваме. Там ще се освободи едно място- момиче.

# 871
  • София, в момента в любимото ми село Железница
В паралелките за програмиране, както в ТУЕС Системно, така и в Джонката Системно и Приложно - спадът на бала е минимален - от 0.5 до 4 точки общо /безквотно/. Което означава единици движение и целенасочен избор по интерес, не редене по бал. Не се местят към друг тип гимназии на второ класиране, а баловете не са ниски и хващат езиковите напр.
За мен това е напълно нормално. Синът ми преди 2 години, когато реди желанията фигурираха само 2 паралелки в ТУЕС, 2 паралелки в Джонката, 1 в ПГТК и за разкош старото квартално училище 55-то СХН. Когато знаеш какво искаш, друго не те интересува.

Успех в новите училища на всички деца! Да намерят верни приятели и да почувстват, че са на своето място!

# 872
Остава в 91 НЕГ, не мръдна на второ. Явно това е нейното място. Записваме и приключваме. 1 т. не достигна за 1 желание, а се зарадвахме, че не е по-второ, че пътуването не и допадаше особено. Там не достигат 0,25т.
Сякаш няма голямо разместване по класирането и баловете си останаха високи. Рисково ми се вижда 3 то класиране, доста. Не се знае кой с къв бал ще скокне във въртележката. Тая година е много смахната май, май.

# 873
  • София
А как стои въпросът с трето и четвърто класиране? Да кажем, записваме детето в училището, в което е прието на второ класиране - това се случва в периода 22-24.07. На 25.07 то решава, че иска да участва в трето класиране. Подаването на заявления за трети етап е в периода 26-29.07 /пише 26 И 29 юли, приемам, че не е само НА тези дати, а в периода от 26 до 29 юли/.  Отиваме на 25.07 /а може би и в периода до 29.07/ в училището, в което е записано детето, отписваме го и след това подаваме ново заявление, с подредени желания според останалите свободни места. Нали така?

# 874
# 875
  • София
бебчо, да.

# 876
  • София
Училищата са затворени събота и неделя, така че са 2 дни 26 и 29.

# 877
  • София
Училищата са затворени събота и неделя, так че са 2 дни 26 и 29.
Те училищата са затворени, обаче системата за подаване на заявления работи 24/7. Joy

# 878
Честито на придвижилите се нагоре!
Дано децата ни си харесат новите училища и се чувстват добре там, бъдат мотивирани, вдъхновени и спокойни!
Успех на продължаващите на трето и четвърто!

# 879
Еми, както вече казахме, желанията на децата са непредвидими и винаги има разлики, спрямо предходната година.
Тази година обаче, когато очакванията са за много високи балове, е нормално да има по-голямо насочване към ФЕГ, където традиционно баловете са относително малко по-ниски. При момчетата това е още по-видимо Simple Smile
То това няма значение, защото се прогнозира спрямо статистиката и позиция на последния приет. Желанията на децата са това, което води до отклонения от прогнозата.
Да, това и аз имам предвид - отклоненията спрямо прогнозата, която се основава на статистиката - тези, които следят прогнозите, се влияят и от тях. Simple Smile
Аз се подготвям теоретично за догодина, много ще е интересно какво ще стане тогава Simple Smile

# 880
Ние сме приети в НТБГ ,мръднахме нагоре Simple Smile

В коя паралелка сте?

# 881
  • Sofia
Ако решат да теглят документи по време на подаването на заявления за участие в трето класиране, ще трябва да се съобразят евентуално със съботата и неделята. Затова са дадени само тези два дни - 26 и29. Миналата година, когато се отписахме от училището, се оказа, че по някаква причина не искат да ни отпишат от системата, за да си подредя аз от вкъщи желанията. Та трябваше да ходим до училище гнездо. Затова е важно, че са уточнили кои дни са работни.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 15:47 от desive

# 882
  • София
Доколкото разбирам - трябва да си изтегли документите /да се отпише от училището/ и затова трябва да посети физически това училище и да го отразят в системата на МОН като незаписан.

Имам идея-предложение за изпита по БЕЛ - четене с разбиране, да включат текст за класирането и записване в гимназия, както тази година беше текст за издаване на лична карта, много актуална тема.

# 883
При нас няма изненада. Остана си 1 АЕГ - АЕ/ИЕ, което й беше второ желание, не по-малко желано от първото - 91 НЕГ. Тъй че няма драма, дори мисля, че е за добро.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 09:19 от *Noel*

# 884
  • София
Ние сме приети в НФСГ с ФЕ , детето рева,  ама да се чуди човек защо, тя реве не заради желанието , което тя сама посочи, заедно сме редили всяко едно желание , сега се премества 2 позиции на горе от 138мо с японски до НФСГ с ФЕ , и пак не е доволна. Първия половин часа рева много, сега взе да се успокоява, какви хормони бушуват в нея, та иска въпросното 138мо с друга специалност заради 5 деца, които ще учат там и ги познава.
Това е единствената причина така да се разколеба.
Все пак аз мисля, че хич няма да я слушам и да рискувам за трето класиране , за специалност с СХН с АЕ и корейски или математическата паралелка там с АЕ, където тя иначе не искаше никаква математика.
Мисля, че с времето ще свикне с идеята за НФСГ, все пак ако и е прекалено трудно то ще си прилича в началото на учебната година.
Мен ме притеснява единствено , че това училище е в ремонт и не се знае къде ще учат децата.

Общи условия

Активация на акаунт