Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 98 145
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 255
За мен е по-любопитен фактът, че децата са само 15!
Това означава, че или много деца не са били наясно с тази опция, или на много деца не е уважена заявката за втора дата.
Защото според предварителната информация втора дата е възможна в три случая - при болничен престой, карантина или при смърт в семейство. Ами деца, които са счупили ръка и не могат да пишат? А такива, които са вдигнали температура и просто са били болни, но без да са били в болница или карантинирани? Ами деца, които се възстановяват постоперативно в домашни условия? Те какво правят?
Аз заложих на 10. Близо бях 😁
Не смятам че е удачно

# 256
Не съм го срещала написано аз. А за ДЗИ - тази и миналата година например не публикуваха ДЗИ по желание. Щото 2022 стана лек скандал с разликата между нивото на трудност на ДЗИ ПП мат като задължителна и като матура по желание. Smirk И спряха да ги публикуват.
Викаш, ако вземем много да знаем, може да започнат и нищо да не публикуват.

# 257
Не съм го срещала написано аз. А за ДЗИ - тази и миналата година например не публикуваха ДЗИ по желание. Щото 2022 стана лек скандал с разликата между нивото на трудност на ДЗИ ПП мат като задължителна и като матура по желание. Smirk И спряха да ги публикуват.
Тази година, обаче ДЗИ мат ПП по желание беше по-трудна от редовната, по сведения на познати деца. Специално решили да е по желание, защото нали, миналата година била по-лесно от другата, но тази година тесла

# 258
Поне тъпотията, която каза Кастрева, че тези деца може да участват и в трето/четвърто класиране, си остана само нейна. Joy

Ами аз отскоро чета темата и съм пропуснал момента, където ти си обяснявала и си цитирала наредбата. Според написаното на предната страница аз така го разбрах. При липса на места се приемат надпланово, какво значи - пише ли "при липса на места в паралелка, за която минималният бал е по- нисък от бала на кандидата, той се приема надпланово в тази паралелка"? Така трябва да е формулирано, за да е ясно.

Доп. Дори още по-добре така - при липса на места в паралелки, за които минималният бал на второ класиране е по-нисък или равен на бала на кандидата, той се приема в някоя от тези паралелки съобразно реда на посочените от кандидата желания.
Аз така бих го написал. Иначе може да се тълкува различно.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 18:47 от Татко Мецан

# 259
За надпланово трябва да реши министъра, аз така помня

# 260
Интересно как ще се защити анонимността на тези 15 деца.Все пак едно е 15 хиляди, друго е 15, на пръстите на три ръце са, а са писали преди това молби и кой знае още какви документи, за да ги отложат. А и сигурно не са всички от София, от някои градове може да има едно дете.
А и не всички болести имат нужда от болничен престой, може и в къщи да си седиш и пак да не можеш да станеш от леглото

# 261
  • София
За надпланово трябва да реши министъра, аз така помня
Министърът го е решил с наредба - надпланово е.

Мецане, в тази си част е достатъчно ясно написано, други въпроси повдига - гледа се бала от 4-то класиране, а не от 2-ро, както би трябвало да бъде според мен, приемът е спрямо бала, но и "ако условията на физическата среда го позволяват" и др. Не ми се обяснява подробно пак.

# 262
Не са май помислили за всичко и това е причината да са 15 децата. Нужда може да са имали повече деца, но в тази неяснота са предпочели някак да се спасят без тази дата.
Изключвам комбинатори в тези 15. Трябва да си много навътре в нещата, за да навигираш в тази ситуация, а тези, които са така по директорски класирания и подобни се наместват без да им е нужна цялата галимация.

На всяка цена е нужна 2 възможност за децата и трябва да изпипат нещата просто.

# 263
При единно класиране, трудна работа е това втората дата

# 264
Не са май помислили за всичко и това е причината да са 15 децата. Нужда може да са имали повече деца, но в тази неяснота са предпочели някак да се спасят без тази дата.
Изключвам комбинатори в тези 15. Трябва да си много навътре в нещата, за да навигираш в тази ситуация, а тези, които са така по директорски класирания и подобни се наместват без да им е нужна цялата галимация.

Само да не стане вместо да изпипат нещата да си оставят ръцете...по нашите географски ширини често се бъркат тез метафори...

# 265
Странно, очаквах повече деца да са се възползвали от възможността за втора дата. Едно от четирите софийски деца е дете на мои познати с амбиции/възможности за СМГ. Ако има свободни места на четвърто класиране на равно с всички ли участват?

# 266
  • София
Нали досега писахме, че за тях се прави отделно класиране? Не участват на четвърто.

# 267
  • София
Те са горе долу като децата с телк. По същият принцип. Аз също мислих, че ще Ина повече деца

# 268
  • София
По съвсем различен принцип са всъщност. Децата с ТЕЛК не се приемат надпланово и не кандидатстват с НВО.

# 269
  • Sofia
Те са горе долу като децата с телк. По същият принцип. Аз също мислих, че ще Ина повече деца
При децата с ТЕЛК, обаче не взимат всички болести поради които е ТЕЛК решението. Моето дете е с ТЕЛК и въпреки, че е с 80% не можем да ползваме някакво предимство. Така че не е точно като тях,т.е нас.
Sanaka детето ми не е било освободено от НВО има много ТЕЛК решения, но не всички обхващат някакви различни опростени или освободени процедури от НВО. Дори никъде не съм опоменала, че имаме.
Дори съм чела, че имат определени паралелки и училища където могат да кандидатстват дечицата за да полозват предимства.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 20:42 от katerinia

Общи условия

Активация на акаунт