Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 709
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 380
За гледането на работата...
Скрит текст:
Миналата година гледахме работата на детето, искаше да знае "къде се е издънила" по БЕЛ... Очаквано на тезата, но неочаквано много загубени точки... и едно объркано произведение. На преразказа очаквано беше с отнети точки за "графично оформление", драматично грозно пише... и само това. Потвърдихме си, че "засега е грамотна", но не може да пише крилати фрази, научени наизуст. Да се хвана за коментара на присъстващата учителка "Ау, много са ти взели от тезата!" или да повяврам на последващия "Ами, пак нещо са ти дали...". Аз не съм проверител и се доверявам на обучените за такива.
Погледнах миналата година 35то (в него беше детето ми преди това и следях за съученици, ,които искаха да си останат там) -  15.08.2023 е бил "първи" пети етап на класирането и се вътрят мноооого пъти "свободни места-класиране" до 08.09.
https://35sou.bg/%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1% … 0%bb%d0%b0%d1%81/

# 1 381
Да, видях аз кой го казва. Joy Но това е в пряко нарушение на нормативната уредба. Някак си мисля, че законите и МОН са над Кастрева.

Те са над нея, но повечето не ги четат, а се доверяват на нея и вероятно ще има заблудени т.е. прецакали се.

# 1 382
  • София
Здравейте, за помощта от 300лв за осмокласници как се подава, къде и какво се иска?

# 1 383
Редно е да публикуват стастика с резултатите за явилите се на допълнителна дата. Кофти, където е едно дете, ама е по-добре така от да е нямало шанс за явяване.
Трябва да публикуват и темите.
Аз смятам, че няма врътки там, защото на по-късен етап ще са по-лесни, ама ако нищо не се подаде като информация, няма какво да се чудят, че ще се появят съмнения някакви.

# 1 384
  • София
Да, видях аз кой го казва. Joy Но това е в пряко нарушение на нормативната уредба. Някак си мисля, че законите и МОН са над Кастрева.

Те са над нея, но повечето не ги четат, а се доверяват на нея и вероятно ще има заблудени т.е. прецакали се.
Означава ли това, че си говори каквото и падне, а всъщност тези деца ще си участват на отделно класиране, не на трето както тя казва.
То не , че са много де, става въпрос само за 4 деца. Обаче , защо не пувликуваха вариантите, не е трудно според мен, просто да им бяха дали другия не изтеглен вариант от официалната матура.

# 1 385
  • София
Здравейте, за помощта от 300лв за осмокласници как се подава, къде и какво се иска?
Подавате заявление в дирекция социално подпомагане към вашия район. Има вариант да изискате бележка за записано дете от училището или по някое време през септември социалното ще получи тази информация по служебен път.

# 1 386
Ох, не е хич добре да се започва за пореден път темата, ама ме сърби клавиатурата. Защо решихте, че точно на вашето дете някой е решил да реже точки. По каква логика и защо? А на съседния компютър примерно проверителят не реже. Или са се наговорили в една стая проверителите да пишат ниски резултати.
Или правите това заключение, защото на пробните децата ви са изкарвали все повече точки и изведнъж на реалния изпитк- изненадаае. Ще спомена и резултатите на моя син - 78,25 по мат, като на пробните имаше от 92 до 100 т. По БЕЛ - 84, а на пробните - от 72 до 78 т. Кога е получил бонус и кога са го отрязали? Или пък може сам да си ги е изкарал.

И аз мисля, като чета и слушам мнения на други хора и учители по Бел, че са “орязани” точки на матурата по Бел. Напр. ходих да видя работата на сина ми. На тезата има 0 точки- видях, че е работил по правилата, говорила е за употребената метафора, употребил е точно 4 изречения. Да, не е доразвил изцяло тезата, но учител-оценител бивша класна на сина ми каза- поне 2 точки трябваше да му дадат. На още едно от упражненията, което беше за преобразуване, го беше направил вярно, но бил вмъкнал и част от изречението🙄 преди това. Учителката ми каза- 1от 3 точки можеше да му дадат спокойно. На преразказа има 29.50 точки, не ми се ядосваше да гледам и там. Така, че един от проверяващите е рязал много, аз го твърдя също. Тези 3-4 точки са му фатални, не успя да се класира на 1 желание, ако говорим дали е ощетен от оценяването. Синът ми специално за тезата под 4 т никога не е оценяван- не на пробни матури; г-жата от курса им правеше всяка седмица вътрешни контролни. Така че съм наясно със способностите му да пише теза и как тя бе несправедливо оценена.

# 1 387
Вторият оценител вижда  ли бележките на първия?
Аз съм ходила да гледам работа от олимпиада, от втория оценител нямаше и следа. Просто се беше подписал под оценката.

# 1 388
Spensa, вторият не вижда бележките на първия. Получава чиста работа.
 Ganis, преди време обясни.

# 1 389
Значи процесът е толкова честен, колкото може да бъде.

# 1 390
И аз мога да се включа с конспиративна теория Simple Smile
Намирате си едно приятелче с бал 490 записано в частно училище или друг окръг и го молите да се пусне на 3то класиране за вашето място.
После и на 4то пак. И така остава това място за вас на 5то. Единия родител отива пред училището в което е записано детето а другия в желаното училище, малко преди края на срока за 5то и вижда дали има деца с по-голям бал, ако има - такъв му бил късметатът, но ако няма хоп Simple Smile
Спред мен, ако детето е близо да мин бал на училището това може да сработи Simple Smile
Не ме бийте с виртуални камъни - само си разсъждавам...

# 1 391
  • София
Скрит текст:
Миналата година гледахме работата на детето, искаше да знае "къде се е издънила" по БЕЛ... Очаквано на тезата, но неочаквано много загубени точки... и едно объркано произведение. На преразказа очаквано беше с отнети точки за "графично оформление", драматично грозно пише... и само това. Потвърдихме си, че "засега е грамотна", но не може да пише крилати фрази, научени наизуст. Да се хвана за коментара на присъстващата учителка "Ау, много са ти взели от тезата!" или да повяврам на последващия "Ами, пак нещо са ти дали...". Аз не съм проверител и се доверявам на обучените за такива.
Погледнах миналата година 35то (в него беше детето ми преди това и следях за съученици, ,които искаха да си останат там) -  15.08.2023 е бил "първи" пети етап на класирането и се вътрят мноооого пъти "свободни места-класиране" до 08.09.
https://35sou.bg/%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1% … 0%bb%d0%b0%d1%81/
Да де, ама няма никаква гаранция че тази година ще е същото. Даже си мисля че това разместване е било заради разместване някъде по - горе. Немска, френска, оттам идва вълната... и надолу върви, скачени съдове са по точно. Ама дали тази година по върховете ще има такова? Та то не е от 35то, 32ро, 31во..явно някъде по върховете трябва да се следи дали и защо ще се "отписват" деца Thinking а по темата с конспирациите, който има бол свободно време да мисли, та всичко друго наредихме в училищната сфера, сега и конспирации Grinning

# 1 392
Само дето и да стоиш пред училището и да броиш подаващите, няма как да знаеш с какъв бал са Simple Smile

Да, дадох пример за това колко пъти и на колко итерации е това 5то класиране (особено в София)... И този пример беше точно, че след 1 освободено място в 91НЕГ се получава едно изтегляне на документи в 73 и 35 от 2,3...5 деца, които после ще пробват да се върнат на същото място и става една игра на нерви... И че не, не са през системата по никакъв начин, а само първоначалните свободни места се обявяват централизирано...

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 13:05 от peneva_a

# 1 393
Вторият оценител вижда  ли бележките на първия?
Аз съм ходила да гледам работа от олимпиада, от втория оценител нямаше и следа. Просто се беше подписал под оценката.

Не, не само не вижда, но и от тази година, ако арбитърът не е съгласен с оценката му, му връща работата за корекция. Ако оценителят не се съгласи с арбитъра или пак има голяма разлика между двамата проверители, работата се гледа отново от други. Така ми го обясни познат оценител, дано да е вярно, защото ми се струва добра процедурата.

# 1 394
Скрит текст:

Миналата година, при всяко завъртане на въртележката с НЕГ и 73то или с ФЕГ (въпреки че там само за момчета имаше места и чак септември имаше едно място за момиче) , се завъртаха и бройки в 35то.

Общи условия

Активация на акаунт