Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 702
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Момичета, много страничен въпрос имам, ако някой може да ми даде идея - дъщеря ми има някаква регистрация в Школо, но в тяхното училище си имаха тяхна система и не сме ползвали школото, съответно нямам данни за вход. Сега виждам, че във френската си ползват Школо и предполагам, че някак ще трябва да намеря юзер и парола на детето. Някаква идея как да подходя?

# 1 426
  • Варна
Или от училище ще съдействат, или като се отвори Школо-то има телефони за контакт, където ще ви отговорят в рамките на работното време.

# 1 427
Момичета, много страничен въпрос имам, ако някой може да ми даде идея - дъщеря ми има някаква регистрация в Школо, но в тяхното училище си имаха тяхна система и не сме ползвали школото, съответно нямам данни за вход. Сега виждам, че във френската си ползват Школо и предполагам, че някак ще трябва да намеря юзер и парола на детето. Някаква идея как да подходя?
Kaто започене учебнаната година да попита класният ръководител.
На моето дете съдейства учител по ИТ, който бил администратор за училището. Моето ползва безплатният MS office и когато му спряха достъпа от старото училище, той просто попита в новото.

# 1 428
  • Sofia
Бърди, в Школо сами създаваме акаунт (избираме си юзър и парола, не са като в Teams от МОН) и после в профила си въвеждаме съответното училище и паралелка. Мисля, че ще стане в началото на учебната година, когато подадат Образец 1 с имената на учениците по паралелки.

# 1 429
Последните няколко дни ми излизат в различни групи във фейса “училище х или у?”. И се чудех защо някой ще разпитва чак сега след класиранията. И днес като ходят да запишат децата се оказва, че много са си мислели, че избират училище измежду там където са на първо или второ класиране Anguished
Да не говорим за такива родители, които пък мислят, че могат да избират измежду училищата, за които им стига бал СЛЕД класирането, а не при редене на желанията…

# 1 430
Бърди, в Школо сами създаваме акаунт (избираме си юзър и парола, не са като в Teams от МОН) и после в профила си въвеждаме съответното училище и паралелка. Мисля, че ще стане в началото на учебната година, когато подадат Образец 1 с имената на учениците по паралелки.
Права си!
Изобщо не включих Simple Smile

# 1 431
  • София
Последните няколко дни ми излизат в различни групи във фейса “училище х или у?”. И се чудех защо някой ще разпитва чак сега след класиранията. И днес като ходят да запишат децата се оказва, че много са си мислели, че избират училище измежду там където са на първо или второ класиране Anguished
Да не говорим за такива родители, които пък мислят, че могат да избират измежду училищата, за които им стига бал СЛЕД класирането, а не при редене на желанията…
И аз се чудех защо чак сега са се сетили да се интересуват, но мислех, че просто като са приети искат да чуят нещо добро за училището и да се успокоят.

# 1 432
Хайде пак се върнахте на оценяването!
Арбитър обясни в темата (още докато се чакаха резултатите) как точно става. Никой не връща на проверителя отново и т.н.
Учителката на детето по бел е проверяващ. На род.среща относно нво, ни сподели, че миналата година са и се обадили за оценен от нея преразказ (дали каза върнали, не обърнах внимание). Искали са от нея да преоцени отново преразказа. Казали са и, че е дала повече точки от другия проверяващ. Нашата учителка ни каза, че не е променила нейните точки. Каза ни, че преразказът бил много хубав, липсвало му едно последно изречения, но тя смята, че детето го било забравило да препише от черновата. И не смятала да го отчете за пропуск, съдейки по цялата предна част на текста, написан от детето. Какво е станало после, не ни каза, но и ние не питахме. Съобщи ни го по повод, че според нея трябвало да увеличат времето за преразказ, а не другото.
Но явно се обаждат на оценители.

Евалла на тази учителка!!!
Жалкото е, че малко са такива.

# 1 433
  • Sofia
Фейсбук изобилства с бисери. Последният, който видях много ми хареса - нормално ли е детето да го приемат на същото място и на второ класиране.

# 1 434
Най-добре е да си юрист. Не мога да си представя ИИ да пледира в съда! Освен това явно юридическата професия върви заедно със страхотно чувство за хумор. Само вижте Санака!... също и Льо Вер(т), (крайно -т във френския не се произнася), и има и един юрист Нот в темите за ЧУ... страхотни са и тримата, такова тънко чувство за хумор и в същото време дълбочина на постовете...
                    Що не ми дойдеш на гости и да видиш какво е то юрист и неговото чувство за хумор! Трима бяха у дома - свекъра , ММ и дъщерята , че като почне един спор и кой от кой по-компетентен и със страхотно чувство за хумор  - та направо си събирах  парцалките и на разходка докато приключат. Сега са вече двама , но аз все още изчезвам на разходки. Като си помисля ,че и внукът натам е тръгнал  май ще съм все на чист въздух по витошките поляни. Добре ,че Витоша ми е близо та се спасявам и от хумора и от споровете. Чудя се само защо ли и аз не записах едно право?!

# 1 435
А аз пък да ви кажа за моя позната, която си мислела, че пишеш едни три желания и ако не му стигнат за първото го приемат в едно от другите. Беше супер изненадана, че детето не е прието никъде като писали училища с топ 3 бал JoyJoyJoy
Фейсбук изобилства с бисери. Последният, който видях много ми хареса - нормално ли е детето да го приемат на същото място и на второ класиране.

# 1 436
Аз си мислех, че на 5то класиане в канцеларията знаят баловте на децата които са подали за свободните места. Или се лъжа? Не могат ли да кажат дали вашия е повече от вече подадените?

Могат, когато се попълват документите за участие се попълва и бала. Ние участвахме миналта година на 5то класиране за една бройка и моят опит е, че няма време за такива игри (освен ако нямате близък в канцеларията на съответното училище).

При нас протече така: имаше 1 обявено място в желаното училище. Моето дете беше с най-висок бал в училището по второ желание и решихме да пробваме. Срока беше до 12ч. приемат молби, до 16ч. обявяват резултатите. Изтеглихме сутринта свидетелството от първото училище, отидохме в желаното и пуснахме молбата. Попитахме дали има дете с по-висок бал, с голяма неухота ни отговориха, че за момента няма. В 14ч. ни звъннаха , за да ни кажат , че дете с 1,5 т. над нашия бал печели мястото. Само да спомена, че на 2ро класиране само 0,5 не стигнаха Simple Smile. Така че няма гаранция за нищо.

Отидох още същия следобед до първото училище с надежда, че ако не са обявили мястото можем направо да върнем документите и все едно, че нищо не е било Simple Smile , но ми отговориха че са длъжни да го обявят, защото всичко се обявява и в МОН.

На другия ден обявиха нашето място, подадохме и отново си го заехме, вече уверени, че явно това си е нашето място Simple Smile.

Вашата история е абсолютно същата като тази, радвам се, че всичко е приключило щастливо:

Скрит текст:
Д’Артанян продължаваше да се мръщи.

— Неприятно ми е — продължи Атос, — че вие, както изглежда, държите много на тия животни, защото аз не съм довършил разказа си.

— Какво още сте направили?

— След като изгубих коня си с девет срещу десет — виждате ли какъв зар! — хрумна ми да играя срещу вашия.

— Да, но се надявам, че сте се задоволили само с хрумването си.

— Не, изпълних го още в същия миг.

— Ах, виж ти! — възкликна разтревожен д’Артанян.

— Играх и изгубих.

— Моят кон ли?

— Вашият кон. Седем срещу осем; за една точка… вие знаете пословицата.

— Атос, вие не сте с ума си, кълна се!

— Драги мой, вчера, когато ви разказвах глупавите си истории, трябваше да ми кажете това, а не тая сутрин. Изгубих го с всичките му принадлежности.

— Но това е ужасно!

— Почакайте, то не е всичко. Щях да бъда превъзходен играч, ако не се увличах, но аз се увличам, също както при пиенето. И се увлякох…

— Но какво друго можехте да проиграете? Вие не сте имали вече нищо.

— Имах, имах, приятелю; оставаше диамантът, който блести на пръста ви. — Забелязах го вчера.

— Диамантът ли? — извика д’Артанян, като посегна бързо към пръстена.

— Аз съм познавач, тъй като лично аз съм имал няколко такива пръстена и го оцених за хиляда пистола.

— Надявам се — каза сериозно д’Артанян, примрял от страх, — че не сте споменали нито дума за моя диамант?

— Напротив, скъпи приятелю. Вие разбирате, че тоя диамант оставаше единствената ми надежда; с него можех да си върна седлата, конете и на това отгоре да спечеля пари за път.

— Атос, карате ме да треперя! — извика д’Артанян.

— Казах за вашия диамант на своя партньор, който също го бил забелязал. Дявол да го вземе, драги мой! Та вие носите на пръста си небесна звезда и искате да не се забелязва! Невъзможно.

— Довършете, драги мой, довършете — рече д’Артанян. — Кълна ви се, че ще ме уморите с вашето хладнокръвие!

— И ние разделихме диаманта на десет части, по сто пистола едната.

— Ах, вие се шегувате и искате да ме изпитате — провикна се д’Артанян, когото гневът улавяше вече за косите, както Минерва улавя Ахил в Илиадата.

— Не, не се шегувам, дявол да го вземе! Много бих искал да видя как щяхте да постъпите вие! От петнадесет дни не бях виждал човешко лице и се бях превърнал в говедо, като разговарях с бутилките.

— Но това не е причина да залагате моя диамант! — възрази д’Артанян, като си стискаше трескаво ръката.

— Чуйте впрочем края. Десет части от по сто пистола, едната с десет удара без право на реванш. С тринадесет удара изгубих всичко, с тринадесет удара! Числото тринадесет всякога е било съдбоносно за мене. На тринадесети юли аз…

— Дявол да го вземе! — ревна д’Артанян и стана от масата, тъй като тази история го караше да забрави вчерашната.

— Търпение — пресече го Атос, — аз имах план. Англичанинът беше чудак, видях го сутринта да разговаря с Гримо и Гримо ме беше предупредил, че му предлага да постъпи при него на служба. Заложих Гримо, мълчаливия Гримо, разделен на десет части.

— Ей, че залог! — извика д’Артанян, като избухна неволно в смях.

— Самият Гримо, разбирате ли! И с десетте части на Гримо, който, общо взето, не струва и пара, си върнах диаманта. Кажете сега, че упоритостта не е добродетел.

— Вярно, много смешно! — извика д’Артанян, като продължаваше да се превива от смях.

— Разбирате, нали, щом видях, че ми върви, веднага пак заложих диаманта.

— Ах, дявол да го вземе! — възкликна д’Артанян, като отново се намръщи.

— Върнах вашето седло, после вашия кон, после моето седло, после моя кон, после пак го загубих. Накъсо казано, върнах си вашето седло, после моето. Това е положението. Прекрасен удар, и на него спрях.

Д’Артанян си отдъхна, сякаш бяха снели цяла кръчма от гърдите му.

— Значи диамантът ми остава? — запита той плахо.

— Непокътнат, драги приятелю. Освен това имаме и седлата на вашия Буцефал и на моя.
Скрит текст:

Доп. Санака, скрих и предното. Не че ще оцениш, но понеже си права,😄.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 15:55 от Татко Мецан

# 1 437
Аз си мислех, че на 5то класиане в канцеларията знаят баловте на децата които са подали за свободните места. Или се лъжа? Не могат ли да кажат дали вашия е повече от вече подадените?

Могат, когато се попълват документите за участие се попълва и бала. Ние участвахме миналта година на 5то класиране за една бройка и моят опит е, че няма време за такива игри (освен ако нямате близък в канцеларията на съответното училище).

При нас протече така: имаше 1 обявено място в желаното училище. Моето дете беше с най-висок бал в училището по второ желание и решихме да пробваме. Срока беше до 12ч. приемат молби, до 16ч. обявяват резултатите. Изтеглихме сутринта свидетелството от първото училище, отидохме в желаното и пуснахме молбата. Попитахме дали има дете с по-висок бал, с голяма неухота ни отговориха, че за момента няма. В 14ч. ни звъннаха , за да ни кажат , че дете с 1,5 т. над нашия бал печели мястото. Само да спомена, че на 2ро класиране само 0,5 не стигнаха Simple Smile. Така че няма гаранция за нищо.

Отидох още същия следобед до първото училище с надежда, че ако не са обявили мястото можем направо да върнем документите и все едно, че нищо не е било Simple Smile , но ми отговориха че са длъжни да го обявят, защото всичко се обявява и в МОН.

На другия ден обявиха нашето място, подадохме и отново си го заехме, вече уверени, че явно това си е нашето място Simple Smile.

Вашата история е абсолютно същата като тази, радвам се, че всичко е приключило щастливо:

Д’Артанян продължаваше да се мръщи.

— Неприятно ми е — продължи Атос, — че вие, както изглежда, държите много на тия животни, защото аз не съм довършил разказа си.

— Какво още сте направили?

— След като изгубих коня си с девет срещу десет — виждате ли какъв зар! — хрумна ми да играя срещу вашия.

— Да, но се надявам, че сте се задоволили само с хрумването си.

— Не, изпълних го още в същия миг.

— Ах, виж ти! — възкликна разтревожен д’Артанян.

— Играх и изгубих.

— Моят кон ли?

— Вашият кон. Седем срещу осем; за една точка… вие знаете пословицата.

— Атос, вие не сте с ума си, кълна се!

— Драги мой, вчера, когато ви разказвах глупавите си истории, трябваше да ми кажете това, а не тая сутрин. Изгубих го с всичките му принадлежности.

— Но това е ужасно!

— Почакайте, то не е всичко. Щях да бъда превъзходен играч, ако не се увличах, но аз се увличам, също както при пиенето. И се увлякох…

— Но какво друго можехте да проиграете? Вие не сте имали вече нищо.

— Имах, имах, приятелю; оставаше диамантът, който блести на пръста ви. — Забелязах го вчера.

— Диамантът ли? — извика д’Артанян, като посегна бързо към пръстена.

— Аз съм познавач, тъй като лично аз съм имал няколко такива пръстена и го оцених за хиляда пистола.

— Надявам се — каза сериозно д’Артанян, примрял от страх, — че не сте споменали нито дума за моя диамант?

— Напротив, скъпи приятелю. Вие разбирате, че тоя диамант оставаше единствената ми надежда; с него можех да си върна седлата, конете и на това отгоре да спечеля пари за път.

— Атос, карате ме да треперя! — извика д’Артанян.

— Казах за вашия диамант на своя партньор, който също го бил забелязал. Дявол да го вземе, драги мой! Та вие носите на пръста си небесна звезда и искате да не се забелязва! Невъзможно.

— Довършете, драги мой, довършете — рече д’Артанян. — Кълна ви се, че ще ме уморите с вашето хладнокръвие!

— И ние разделихме диаманта на десет части, по сто пистола едната.

— Ах, вие се шегувате и искате да ме изпитате — провикна се д’Артанян, когото гневът улавяше вече за косите, както Минерва улавя Ахил в Илиадата.

— Не, не се шегувам, дявол да го вземе! Много бих искал да видя как щяхте да постъпите вие! От петнадесет дни не бях виждал човешко лице и се бях превърнал в говедо, като разговарях с бутилките.

— Но това не е причина да залагате моя диамант! — възрази д’Артанян, като си стискаше трескаво ръката.

— Чуйте впрочем края. Десет части от по сто пистола, едната с десет удара без право на реванш. С тринадесет удара изгубих всичко, с тринадесет удара! Числото тринадесет всякога е било съдбоносно за мене. На тринадесети юли аз…

— Дявол да го вземе! — ревна д’Артанян и стана от масата, тъй като тази история го караше да забрави вчерашната.

— Търпение — пресече го Атос, — аз имах план. Англичанинът беше чудак, видях го сутринта да разговаря с Гримо и Гримо ме беше предупредил, че му предлага да постъпи при него на служба. Заложих Гримо, мълчаливия Гримо, разделен на десет части.

— Ей, че залог! — извика д’Артанян, като избухна неволно в смях.

— Самият Гримо, разбирате ли! И с десетте части на Гримо, който, общо взето, не струва и пара, си върнах диаманта. Кажете сега, че упоритостта не е добродетел.

— Вярно, много смешно! — извика д’Артанян, като продължаваше да се превива от смях.

— Разбирате, нали, щом видях, че ми върви, веднага пак заложих диаманта.

— Ах, дявол да го вземе! — възкликна д’Артанян, като отново се намръщи.

— Върнах вашето седло, после вашия кон, после моето седло, после моя кон, после пак го загубих. Накъсо казано, върнах си вашето седло, после моето. Това е положението. Прекрасен удар, и на него спрях.

Д’Артанян си отдъхна, сякаш бяха снели цяла кръчма от гърдите му.

— Значи диамантът ми остава? — запита той плахо.

— Непокътнат, драги приятелю. Освен това имаме и седлата на вашия Буцефал и на моя.

П.п. Абсолютно съм сигурен, че е техническа грешка и не сте забелязали, пише се "неохота", оправете го, за да не грози хубавият Ви пост😄

Много як отговор. Цитат от любима книга. Благодаря!

ПП. Грешката я оправих Simple Smile

# 1 438
  • София
Слагайте дългите цитати в скрит текст или изтривайте това, което няма отношение към вашия коментар, защото иначе темата става много трудна за четене.

Писах на МОН във връзка с изказванията на Кастрева. Да видим какво ще ми отговорят.

# 1 439
  • София
Той Байдън /или вече известен като бай Дън/ говори без да мисли, та Кастрева Joy

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 15:56 от Cabo San Lucas 40

Общи условия

Активация на акаунт