Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 702
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Той Байдън говори без да мисли, та Кастрева Joy
Така де, ама на Байдън видяхме какво му се случи, докато Кастрева ...и за внучето на синковеца, който догодина ще е седмокласник, пак тя ще ръководи РУО-то 🙃

# 1 441
Най-добре е да си юрист. Не мога да си представя ИИ да пледира в съда! Освен това явно юридическата професия върви заедно със страхотно чувство за хумор. Само вижте Санака!... също и Льо Вер(т), (крайно -т във френския не се произнася), и има и един юрист Нот в темите за ЧУ... страхотни са и тримата, такова тънко чувство за хумор и в същото време дълбочина на постовете...

Може да ни смени след време.

# 1 442
И аз като бях състезател по шах като тийнейджър, официалното становище беше, че никога машина няма да може да победи човек на шах. Имаше се предвид човек- гросмайстор, а не всеки човек, разбира се. Това беше и мнението на Ботвиник, трикратен световен шампион по шахмат и кибернетик, който се занимаваше точно с разработването на машини. Е, тези мнения са опровергани много отдавна. Преди много много години Дийп Блу би световния шампион Каспаров и оттогава категорично машините са по-добри от човека на шах. Вече отдавна няма и състезания между човек и машина, защото вече резултатът е напълно ясен предварително.
А в шахмата възможните варианти са 10 на степен 120, което е по-голямо число от един Гугъл, който е 10 на 100-тна степен.
За сравнение - броят на атомите във видимата част на Вселената е 10 на 78-ма степен.

Мецане, прав си, ама Дийп Блу не успя първия път, че май и втория, пък както ти си го написал излиза, че все едно Каспаров още от първия път е загубил Smiley Не е честно, трябва да му отдадем почит. Иначе АйБиЕм (нали техен беше?) се кълняха още от самото начало, че ще успее и бяха изненадани, когато Каспаров го победи. Шък и по спомен, даже и когато ДйипБлу спечели, беше с малка разлика. Признавам, че мнооооого напреднаха от тогава и вече е безсмислено да изправяш компютър срещу човек, ама все пак...

# 1 443
  • София
И ние сме в Гърция. Цените са добре, да, но сега се чудя къде да търся хеликоптер, та да се приберем Joy, а няма как, все трябва да стигнем до сряда в Сф, имам даже агент на границата, предава ми на живо, но било Ад Cold Sweat

# 1 444
Така е, мисля, че първият път завършиха наравно и втория път Дийп Блу спечели с малко.  Определено Каспаров не загуби от първия път...но в крайна сметка загуби и оттогава ИИ страшно много се е развил. Аз благодаря на льо Вер, защото детето ми рисува хубаво и има даже награди от международни конкурси и можеше да се подлъжем за нещо като графичен дизайн, а той ми отвори очите. Много е ценно да "познаваш" юрист, макар и виртуално...😂

# 1 445
Така е, мисля, че първият път завършиха наравно и втория път Дийп Блу спечели с малко.  Определено Каспаров не загуби от първия път...но в крайна сметка загуби и оттогава ИИ страшно много се е развил. Аз благодаря на льо Вер, защото детето ми рисува хубаво и има даже награди от международни конкурси и можеше да се подлъжем за нещо като графичен дизайн, а той ми отвори очите. Много е ценно да "познаваш" юрист, макар и виртуално...😂

Проверих - първият мач е завършил 4-2 за Каспаров, а вторият печели Дийп Блу с 3,5-2,5:

https://www.obekti.bg/tehno/11-may-1997-g-gari-kasparov-sreshchu … e#google_vignette

Понеже помня, че Каспаров е побеждавал повече от веднъж машина, та мислех, че все е било ДийпБлу, но явно е ставало въпрос за Deep Though.

Както и да е, лирично отклонение.

# 1 446
Абсолютно си права, Санака, аз и сам го помислих, но пиша от телефона и то от Гърция, не е лесно.
Кориандър, благодаря!
Скрит текст:
В Гърция е по-евтино от България. Това никога не е било! Но сега е. Преди 2 седмици бяхме в Созопол, там един гирос беше 15 лв, в Гърция е 4 евро. Една топка сладолед беше 5лв, тук е 1,5 евро. Динята в магазина тук е 48 цента за килограм, минералната вода 1,5 литра е 30 цента, в България е 1,20лв, ит.н, и т.н. Какво направиха с нашата страна!...чай ся да си играя да го скрия...
Скрит текст:
Не го крий. Прав си. Гърците имат малък семеен бизнес и работят, та пушек се дига. Тук има монопол и наемен, нископлатен персонал.
А забеляза ли, че карат културно и няма огромни джипове да ти светкат и притискат. Гърция е Европа, България, за съжаление, не

# 1 447
Във връзка с шаха и machine learning от "21 lessons for 21st century" на Ноа Харари .... Simple Smile
Скрит текст:

# 1 448
..защото детето ми рисува хубаво и има даже награди от международни конкурси и можеше да се подлъжем за нещо като графичен дизайн, а той ми отвори очите. ...
Може ли и на мен да ми отворите очите. И моето рисува и е много на кантар за художествено училище

# 1 449
Не бих отхвърлила умения в графичния дизайн като безполезни, защото ИИ и т.н.
Сега големият въпрос е в днешните училища какви умения се придобиват - като се тръгне от ненаучаването на език в езикови гимназии и се стигне до професионалните паралелки.

# 1 450
  • София
Благодаря на всички за уточненията за Школо, нямах представа, че така се регистрира профил! Мислех, че става служебно от училището.
Ще се справим наесен значи Simple Smile

# 1 451
Ох беее, Мецане, и по рисуване ли има състезания? Задавих се. Спестете го на децата си, не ги отвращавайте, това е изкуство. Математиката е друга бира, тя може да бъде спорт, но рисуването е нещо лично, по дяволите. Едно време картините на Ван Гог са застоявали при търговеца на картини, но пък са се купували натюрмортите на местна художничка, защото ги е пръскала с парфюм, та като си купиш картина с рози и те хем красят стената, хем ухаят

# 1 452
  • Варна
Здравейте!

Ние сме със статут "записан" вече ...най-накрая всички са доволни ,време е  да се насладим на лятото YumYum ,че то много бързо свършва.
Имам въпрос..
Дадоха ни бележка от училището за еднократна помощ и  утре,мисля, да подавам онлайн ,та искам да питам ,дали мога да подавам и за моя  четвъртокласник ?

Успех и стиснати палци на всички ,които продължават да се борят за желаното училище Flowers Four Leaf Clover

# 1 453
  • София
Ох беее, Мецане, и по рисуване ли има състезания? Задавих се. Спестете го на децата си, не ги отвращавайте, това е изкуство. Математиката е друга бира, тя може да бъде спорт, но рисуването е нещо лично, по дяволите. Едно време картините на Ван Гог са застоявали при търговеца на картини, но пък са се купували натюрмортите на местна художничка, защото ги е пръскала с парфюм, та като си купиш картина с рози и те хем красят стената, хем ухаят
Защо? Какво странно има? И аз съм участвала в конкурси за рисуване като дете, преди 1587 години. Joy

# 1 454
  • София
Хайде и ние се записахме , ходихме видяхме къде е училището, на много удобно място е , тихо и спокойно, учителите, които бяха там на записването супер любезни и приятни , дадоха ни служ.бележка, родителска ще имаме преди 15ти септември, за ремонта бяха уклончиви, вероятно няма да е готов до 15 септември, но това после ще го мислим.
Униформи няма да имаме, което много зарадва дъщеря ми пък и мен също.
Вече сме спокойни и доволни от избора.
Сега ще видим с времето как ще и се отрази икономическата насоченост щото не е най готиното нещо като цяло , но не се знае на нея може и да и хареса , а и има кой да и помага в семейството.
Единствено ми иска да има още един език пък макар и малко като часове да е.
Това е от нас.
Успех на всички за 3то класиране.
Ходихме до 18то, много ми хареса и там, само да го видим не се знае кога какво ще ни хрумне. А 7мо също на супер удобно място.
Ще ги следа да видим.

Общи условия

Активация на акаунт