Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 675
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 455
Моите деца участват във всяко възможно състезание по рисуване, защото им е кеф:).

# 1 456
Не си права. Не си художник, доколкото знам, но едно е състезание по рисуване, друго е математика.  Едно време се правеха пленери, децата рисуваха и после имаше обща изложба, като го нямаше сегашния състезателен и конкурентен дух, който убива всяко творчество, защото се нагажда към вкуса на журито. Ако математиката можеш да я сложиш в рамки и в критерии, то не е така с цвета и с формата и рискуваш деца, които наистина имат талант, да се откажат, защото да не могат да влязат в шаблона. Не бих го препоръчала. За големи, вече оформени личности, може, но не и за деца

Мецане, супер, това е друго. Нека рисува младежа, едно е да рисуваш за кеф и после да излагаш, друго е да рисуваш, заради състезанието. Прав си напълно

# 1 457
Ох беее, Мецане, и по рисуване ли има състезания? Задавих се. Спестете го на децата си, не ги отвращавайте, това е изкуство. Математиката е друга бира, тя може да бъде спорт, но рисуването е нещо лично, по дяволите. Едно време картините на Ван Гог са застоявали при търговеца на картини, но пък са се купували натюрмортите на местна художничка, защото ги е пръскала с парфюм, та като си купиш картина с рози и те хем красят стената, хем ухаят
Не! Спокойно!
Не са такива състезания. Детето ходи на школа по рисуване и рисува за кеф. Лично не се явява никое дете от школата на никакво състезание.
Просто учителката им е страхотна и знае всички международни конкурси за детска рисунка в целия свят, не само в Европа (детето ми има трето място на конкурс в Япония преди две години. Имам снимка на грамотата, но му пише името). Децата просто си рисуват в ателието за кеф, госпожата подбира най-добрите рисунки, които тя прецени, и ги изпраща - в Япония, Германия, Словакия, Турция, Румъния, Казахстан, Полша...тя знае всички конкурси, рисунките завинаги отиват там, тя ги снима и в края на учебната година ни връчва физически снимки на рисунките...и каквото стане, тя няма как да знае, но школата й е пълна с медалисти...та така. Не се е явявал лично специално на състезание по рисуване.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 01:31 от Татко Мецан

# 1 458
Мецане, как ще му наложиш какъв да стане, като още от сега не те е послушал къде да учи? А ако реши да стане графичен дизайнер, въпреки, че на теб ти е "отворил очите" един анонимен юрист в интернет форум?

# 1 459
Дете, което може да рисува и е добро по математика може да стане каквото си реши, без цигулар, може би. Но архитект със сигурност.
Само да не е художник, защото или ще умре от глад, неразбран, или ще намрази рисуването, ако е успешен

# 1 460
  • София
Мецан е млад щастлив родител. Не му сваляйте розовите очила сега. Когато му дойде времето, сам ще си разбере, че той нищо няма да избира. Joy

# 1 461
Аз пък искам розови очила. Догодина е седми клас моето дете, та искам да си купя едни, да си ги монтирам така, че да не могат да се свалят. Ако някъде продават такива, кажете да тичам да не свършат

# 1 462
Може и цигулар да стане, те са свързни таланти математика, музика, рисуване..Въпросът е ние да им дадем добра начална скорост, като решат какво искат, да могат да го  постигнат.

# 1 463
  • София
Априлски душ, не ти трябват очила. Алкохол ти трябва!

Мецане, то в Германия беше по-евтино, ти за Гърция. А за Румъния изобщо не ми се мисли... там миналата година беше в около 30% надолу.

Честито на всички записани. Малко по малко, ще се наместим по училищата.

# 1 464
Мецане , като чета за рисуването и пред очите ми е историята на ММ - искал худ.гимназия , но баща му - не - да има професия мъж е  и хоп .... озовал се в техникум - двигатели с вътрешно горене. Единствената полза от техникума - професионална шофьорска книжка и като бонус - отврат от ремонт на автомобили.  До ден днешен не съм го видяла и болтче да затегне по колата. За това пък упорито си повтаря почти 60 години - защо го послушах!  Smiling Imp За децата и внуците дума не даде да се издума за ТУЕС , Джонката или професионална паралелка. Добре ,че нямаме любители на математиката. Та избегнахме конфликтите. Yum Така , че си мисли и на теб да не ти кажат някога - защо те послушах. Yum

# 1 465
Даа, това за родителските желания и децата е дълга тема. Моята племенница искаше и тя в художествено училище, но бащата се намеси да бъдело нещо практично и хоп, в строителния водно строителство. Преседя си петте години в кафето на училището, записа после художествената академия и като чуе за водопровод си запушва ушите

# 1 466
  • София
Мецане, млад като родител, а не млад по възраст. Simple Smile Знам, че си по-голям от мен, но мисля, че не толкова, колкото си мислиш. Joy

# 1 467
И аз да честитя на записаните, ние също официално приключихме с мъките за тази година!

И да кажа, че никога нито едно от децата ми не е проявило и грам интерес (независимо дали 4/7клас) към прословутото смг, та Мецане, има още такива като твоето.

# 1 468
Аз пък искам розови очила. Догодина е седми клас моето дете, та искам да си купя едни, да си ги монтирам така, че да не могат да се свалят. Ако някъде продават такива, кажете да тичам да не свършат
Розовите очила за майките на седмокласници се продават в бутилки, има ги под формата на джин или вино Sunglasses Незаменими са за оцеляване.
А, и не е само това, че децата си знаят кое е тяхното. Понякога наистина е така, понякога трябва просто да са напук на мама.

# 1 469
Мецане, млад като родител, а не млад по възраст. Simple Smile Знам, че си по-голям от мен, но мисля, че не толкова, колкото си мислиш. Joy
Абе, не знам дали е по-голям от теб, особено ако това твърдение е вярно  Grinning
....И аз съм участвала в конкурси за рисуване като дете, преди 1587 години. Joy

Сори за оф топика, но не можах да се въздържа, много сте забавни в тази група!

Общи условия

Активация на акаунт