Фентъзи и фантастика - 25

• 26 276
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Тъкмо започнах Силоз. Не очаквах такова подреждане на действието, ако трябва да съм честна. Сериалът е по-малко от половината книга, това което искахме да разберем през целия първи сезон, в книгата е разкрито към 50-60 страница. Надявам се, в крайна сметка, да не остана разочарована, защото купих и втората част.
Четох, че втората книга била по- добра от първата. Ще споделя мнение като стигна до нея.

# 76
Започнах да чета “Алкатрас срещу злите библиотекари”, реших да се позапозная вече и с творбите на Сандерън (в оригинал). В началото ми допада, лека е за четене.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 17:37 от fenyx

# 77
Хареса ми " Силоз" и то доста. Тъкмо навреме я прочетох като излезе втората книга. Някой гледал сериала би ли ми казал до коя част на книгата е първи сезон?

# 78
  • Разпиляна във въображението
Краят на сезона е когато Джулиет излиза на повърхността.

# 79
  • София
Свърших първата книга от Дренайската сага. Напълни ми душата! 😍
Много умело заплитане на сюжета от началото и до към средата на книгата. Аз през цялото време бях сигурна, че Рек и Вире, Дръс и трийсетте ще имат обща цел или поне, че съдбите им ще се преплетат в някакъв момент, колкото и различни да са.
Обикнах почти всички герои съвсем искрено, което напоследък рядко ми се случва при четене. Рек ми беше най-насърце, но не по-малко плътен и достоверен беше Дръс; просто неговата праволинейност и сила ми бяха далечни. Вире беше жив образ, страхотна и ми стана искрено симпатична, един път и Гемел да направи нормален женски образ, ей! Из всичките му книги жените са или отсъстващи, или някакви патологични 😳 И затова може би истинска изненада беше последният подарък на Сербитар за Рек (онзи в кристала) 😁
Епичността на битките беше истинска, нямаше излишен патос, нито повествование, докато ти писне от кръв и забравиш смисъла на цялата дандания. Епичността идеше от усещането на героите за нейният ритъм. И личното преживяване и съдби, както и търсенето на смисъл, носеше истинската величавост на битките.
Всички неясноти в книгата (малко са) не дразнеха. Бяха част от тайната на Източника и Промисъла ❤️
Страхотна 😀 Започвам втората.

# 80
На английски ли четеш поредицата? За съжаление са преведени само първите две книги на български. Не довършиха и Риганте. Недооценен автор е Гемел на нашия пазар.

# 81
  • София
Меган, изобщо не знаех, че има трета и четвърта. Това е страхотна новина! 🤩 Риганте трета и четвърта книга съм си ги приготвила на немски и руски, не чета на английски. Но и на двата езика ми е труд да се потопя в историята... Затова отлагам. Но Дренай е великолепна 😍

# 82
9 са книгите. Виж в Goodreads как са подредени по ред на излизане и по хронология.

# 83
Пак съм аз:grinning: Чета " Беззвездната корона", първа книга от дуалогията " Лунопад" на Джеймс Ролинс, почти до средата съм и съм много приятно изненадана от книгата. Нищо не съм чела досега от автора. Историята е малко клише, събират се група хора и предполагам им предстои спасяването на света, но житието на героите, образите им, начина по който се събират са ми доста интересни. Умее да пише Ролинс, харесва ми

# 84
Запълвам друг пропуск - чета и “Тъмните му материи” на Филип Пулман, още отначало интересна история.

# 85
Прочетох и продължението на Четвъртото крило. Дебели книги, но света ми е леко постен. Все пак ми допаднаха горе долу, въпреки героинята. Чете ми се пак нещо лекичко в този жанр.

# 86
  • В полите на Пирин планина
Аз четох "Глина" на Виктория Бешлийска.
Като цяло харесах книгата, най-вече историята. Героите са ми леко постни.

# 87
  • България
Реших и аз да си взема Филип Пулман - Тъмните му материи.
Явно няма да я чета.
По принцип плащам с карта, обаче точно в този момент банката ми имала профилактика и плащанията са били спрени.
И така поръчката ми си виси, писах на Бард и на страницата им, и в сайта им, звънях по телефон.
Явно е паднала бомба и е отнесла издателството заедно с книгата ми. Confused
Отговор нямам вече пет дни.
Вече ще си поръчвам техните книги от друго място. Жалко. Confused

# 88
  • Пловдив
Игри на тронове и Домът на дракона.
От както сериалите нашумяха все си мисля да ги почна и все не остава време.
Но сега съм решена да се запозная със светът в „Песен за огън и лед“ и после да продължа...
Какво ви е мнението за тях?

# 89
Игри на тронове и Домът на дракона.
От както сериалите нашумяха все си мисля да ги почна и все не остава време.
Но сега съм решена да се запозная със светът в „Песен за огън и лед“ и после да продължа...
Какво ви е мнението за тях?

Играта е недовършена. Сериалът дава един край. Авторът намеква, че в книгите /които ги чакаме от години/, краят може да е друг или поне най-малкото ще се стигне до финала от сериала по друг път. Там претендентите от мъжки пол за трона са двама.
Песен за огън и лед е написана като хроника - скука и голи факти /стигнах само до втора глава и я зарязах/. В сериала за Танца има много промени.
Иначе повествованието увлича, не е претупана... но... аз не бих си я причинила отново.

Общи условия

Активация на акаунт