Фентъзи и фантастика - 25

• 25 931
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Да ви се похваля с новите ми красоти. Първата книга четох старото издание от библиотеката, хареса ми и сега реших да си взема новото заедно с втората книга. Много красиво изпълнение.

# 736
@Streems, на мен ми харесва “Вещерът” (не мога да отрека, че и сериалът повлия, нищо че има тук сериозни разминавания), и пропуснатия досега Реймънд Фийст. А междувременно, книгите на Сапковски тази есен ще бъдат допълнени и с предисторията - Сиела обявиха, че ще преведат и издадат “Кръстопътят на гарваните”.

# 737
  • Разпиляна във въображението
Да ви се похваля с новите ми красоти. Първата книга четох старото издание от библиотеката, хареса ми и сега реших да си взема новото заедно с втората книга. Много красиво изпълнение.

И аз съм ги планувала, но малко по-нататък. Доста пари им оставих на Артлайн - Експанзията,Силоз 3, Начинаещ злодей, Юми, Елантрис...

Чете ми се и Мики 7, защото скоро излиза и филма. Правят сериал по Повреда във всички системи (Дневниците на един бот убиец . Четох противоречиви мнения и пасувах от купуването на книгите. Електронно не ги виждам,  а нашата Библиотека не зарежда много фантастика.

# 738
В другата тема разисквахме, че поредицата на Марта Уелс за бота убиец всъщност се оказва доста по-голяма от три книги, в ГР можете да ги видите, има и някакви допълнителни истории, свързани явно със сюжетната линия, които също са включени към поредицата. Преди време се бях позаинтересувала за първата книга, но тук май ще чакам да видя какво ще сътворят като сериал, че твърде много ми станаха тези поредици, а и сега като гледам ще се чете и доста от Фийст…

# 739
  • София
Марта Уелс е в промоцията на Артлайн (само последната издадена не е). Има и на Сандерсън, от "Под небето". 5 книги за 50 лева. Чудя се да взимам ли. Сандерсън бих си го взела с удоволствие, но за Марта се чудя дали ще ми хареса. И пета книга нямам - всички на Кен Фолет ги имам и съм ги чела... освен да взема някой комикс на децата.

# 740
Ние сме взели поредицата Астерикс - само последната, 11-та книжка не ми харесва. В офертите им сега май беше 10-та, тя е забавна.

# 741
Марта Уелс е в промоцията на Артлайн (само последната издадена не е). Има и на Сандерсън, от "Под небето". 5 книги за 50 лева. Чудя се да взимам ли. Сандерсън бих си го взела с удоволствие, но за Марта се чудя дали ще ми хареса. И пета книга нямам - всички на Кен Фолет ги имам и съм ги чела... освен да взема някой комикс на децата.

Точно от промоцията на Артлайн си взех 4 книги на Беки Чеймбърс - поредицата "Дългия път към една малка ядосана планета" + още една нейна за космоса - останах впечатлен!!! Всичките са с твърди корици.
Последната взех Към небето на Сандерсън - с меки корици. Щеше ми се да мога да взема и втората но няма други 4 книги които да искам от промоцията, та сигурно ще се остави за някоя друга промоция.

Иначе за Вещерът - започнах поредицата още преди да излезе серияла и гледам да съм крачка пред сериала, като съм прочел до 3-4-та книга. На Реймънд Фийст странно нищо не съм чел. Ще проверя да си харесам някоя в Goodreads и да дам шанс.

А за бота убиец, миналото лято изслушах на английски от Сторител първите 2 книги. Не знаех, че са решили да правят сериал. Определено ще го гледам, защото ми хареса историята.

Иначе нямам търпение за Изгревът в деня на жътвата!

# 742
От поредицата на Беки Чеймбърс имам първата в електронен вариант, обещала съм си да ѝ дам шанс, защото в аудио вариант не потръгна, въпреки чудесния прочит на Даниел Цочев, когото безкрайно уважавам.
За Бота убиец ще се чудя до последно. Отново ще я взема електронно, на Панаира ще търся друго на хартия. Тетралогията "Дръзки" си я взех с твърди корици, много са красиви, но още се мотая и не ги започвам. Дребният шрифт ме отказва на този етап, а искам това да ми е първа среща със Сандерсън.
Има ли яснота горе-долу кога излиза "Империята на вампирите" на Джей Кристоф? Може би за тази книга се вълнувам най-много, ако я изкарат за Панаира, ще е много хубаво.

# 743
За поредицата “Вещерът” - май има доста разлики между книгите и сериала, в последния отделят повече внимание и разширяват образа на някои герои, отколкото имат същите роля в книгите, от друга страна в книгите пък други елементи са по-задълбочено представени, това е, което до момента за тях успях да разбера.

# 744
  • Разпиляна във въображението
Ето го бота Simple Smile

Свалих книгите на английски. Дано ми потръгне.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 15:54 от Miriel

# 745
  • София
Феникс, моето усещане за двете е "Трудно ми е да открия 5 прилики". Особено пък с тая история накрая на трети сезон 🤔 Не чакам с удоволствие четвърти... Дано ме изненадат. Макар че едва ли някой би могъл да е успешен след Кавил в тази роля.
Интересна ще ми е новата книга. Питам се дали Сапковски е преборил това отчаяние в себе си, или го е приел 😥

# 746
Еййй от бота четох само първите две, много се радвам, че са повече. Може да ги препрочета на български

# 747
Зачудих се за коя нова книга на Сапковски става въпрос, сега я видях. Английското заглавие е "Crossroads of Raven", 292 страници е и е предистория на поредицата Вещера. Дано Сиела я издадат.

# 748
Ще я издадат, имаха анонс, чак към есента се очаква обаче.

# 749
Слушам Еманципирана магия в Сторител. Всички книги на Пратчет там ли са с този превод? Искам си баба Вихронрав, а не Weatherwax!
 И изобщо - харесвам да са преведени имената на хора и места - това си е част от удоволствието от историята.

Общи условия

Активация на акаунт