Съседско дете на 3 не спира да реве

• 5 038
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Реването на детето може да се подмине, макар да е притеснително да изпада в истерии на тази възраст.
Солетите са си решение на родителите.
Дали ходят на работа или ДГ - няма никакво значение.
Дори с това, че детето не си дава играчките няма значение.
От значение са крясъците на възрастните по малките часове, които не са допустими и подлежат на санкции

# 16
Е аз какво казах? 112 ще посъветват родителите да не крещят, друго не могат да направят. И то ще бъде наистина съвет, който се е занимавал със шумни съседи, знае. Не можеш да ги накараш да млъкнат, никой няма да ги арестува за това.

# 17
  • Sofia
Е аз какво казах? 112 ще посъветват родителите да не крещят, друго не могат да направят. И то ще бъде наистина съвет, който се е занимавал със шумни съседи, знае. Не можеш да ги накараш да млъкнат, никой няма да ги арестува за това.
Абсолютно.
Същата история с нашия съсед, който работи нощем - идват, казват му да не крещи, защото другите спят и толкова. Следващата нощ пак наново с крясъците.
Нито си е напуснал работата, нито е спрял да крещи.

# 18
Да го изведат това дете, да го разходят с колата, да му пуснат филмче, има начини да го успокоят. Но на тях едва ли им пука. Могат да си шумоизолират стената, с акустични панели. По-лесно отколкото при авторката.
Пускай им музика през деня, да се изнервят малко и да разберат, че живеят в блок. И други също може да им пречат. Щом и баба има, сигурно е разлигавено,  няма режим и не го извеждат да си изразходи енергията навън. И градина едва ли им е в таргета.
Можеш да направиш шумоизолация на стената, 6 см е, но си струва. Радвай се, че не живеят над теб, тогава щеше да е ад.

# 19
Стига бе, хора, едва ли им пукало. На кого му е приятно да му се крещи на главата всеки ден по цял ден, 3 години подред? Наистина ли си мислите, че тези родители се кефят на цялата ситуация и не им се спи нощем, а им се крещи?

# 20
  • София
Всъщност, може и да ги арестуват, но основното е, че трябва да ги глобят:

Чл. 14. (1) Който нарушава забраната по чл. 2, ал. 1 и ал. 2, се наказва с глоба в размер от 100 до 200 лв. и/или с имуществена санкция в размер от 200 до 400 лв.

(2) При повторно нарушение по ал. 1 се налага глоба в размер от 200 до 300 лв. и/или имуществена санкция в размер от 400 до 600 лв.

Има и опция да изискат санкции чрез Общото събрание на ЕС.

# 21
Избухнах в смях. Разправяйте се със шумни съседи и после пак елате да цитирате членове и алинеи. Полицаите всяка нощ бяха на адреса и вече идваха едва ли не, за да си пият кафето с мен на междуетажното пространство. Викаха съседите за глоби, за предупреждения, за протоколи - един път май платиха някаква глоба и това изобщо не ги направи по-тихи. Докато не се изнесоха от апартамента, не спряха да вдигат шум - музика, гости, смехове, викане... всяка вечер. Или като звъннеха полицаите на вратата, музиката се спираше, не отваряха и пълна тишина за 30 минути, полицаите, както казах, пиеха кафе на етажа и си тръгваха. След тях - познайте.

# 22
  • София
Смей се. Не съм се разправяла. Викала съм кварталния и съм държала да си изпълнят задълженията по закон. И в общината съм подавала сигнал и съм проследявала да си свършат работата, дори по съдебен път съм го изисквала. Вкл. са арестували буйстващ съсед. И решение на ЕС съм инициирала за отстраняване на проблемен съсед. И дела по ЗУЕС сме водили - лични и служебно. Не пиша наизуст.

# 23
Спиритлайт, не пиша, че се радват, а че не им пука за съседите.
Относно твоите съседи
Пускай им музика с бас, докато спят. Звъни им на домофона, по телефона. Като свърши купона и си легнат им пусни много силна 5 минутна музика. Можеш и ти да ги потормозиш.
Добре, че са се изнесли. Може би постоянното полицейско присъствие да е допринесло.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 14:31 от Tina*

# 24
Смея се, разбира се, добре, че ги няма вече, затова ми е смешно. Знам как съм звъняла всяка вечер на 112 и знам какво е да си вечно недоспал и нервен, искала съм да ги убия и изобщо не ми беше смешно тогава. Хората не бяха престъпници, че да ги арестуват и не са буйствали, купонясваха си и никой не можа да ги спре години наред, пък вие си вярвайте, че ей така става. Писах жалби в полиция, в община, всяка седмица, през седмица, вероятно съм изглеждала като кварталната луда. Не са се изнесли заради полицията, разбира се, просто заминаха в чужбина.

# 25
Смей си се, и аз като Фивър съм решавала проблеми с шумни съседи чрез полиция и общо събрание на ЕС. Имаме съсед, който редовно вдигаше купони, двамата с жена му се биеха посред нощите, хвърляше неща през терасата. Викахме полиция няколко пъти, после с решение на ЕС му връчихме предупреждение, че ще бъде изгонен. Ами кротна се, вече няколко години не се чува нищо от техният апартамент.

Един единствен път съм викала полиция за дете, което си играеше до 2-3 часа сутринта и беше ужасно шумно. Такова пищене и тропане беше, че първоначално помислихме, че са децата над нас, а се оказа се, че идва от апартамента под съседите ни. Търпяхме известно време, но след няколко седмици безсъние ни писна и една нощ извиках полиция. За късмет патрулката пристигна точно когато детето беше във вихъра си и се чуваше още от входа. Говориха с тях и те повече не са вдигали шум през нощта.

# 26
Радвам се, че има хора, които са успели да си решат проблемите с полиция и по законов ред. За съжаление, нашата етажна собсвеност не успява вече повече от година като при нас проблемът е наистина сериозен и не става въпрос за ревливо дете. Та лично аз много вяра в институциите нямам и за мен просто отбиват номера повечето пъти - не им се занимава.

Иначе за децата, които крещят, реват и т.н, без да има някаква медицинска причина, лично аз смятам, че родителите им просто са свикнали и не им обръщат внимание. Особено ако цялото домакинство е по-шумно - не е като да няма семейства, в които "джангърът" е начин на живот. Това е както родителите на деца, които са агресивни, развиват една "слепота" към действията на отрочетата и не приемат, че останалите може да не са във възторг.

# 27
Ради, по същия начин и тя може да каже, да си купят къща щом не искат да се съобразяват със съседи.
Някои хора са уморени и не изпадат във възторг от чужди деца, особено ако им пречат да спят през нощта или да си четат книга на спокойствие през деня.
Така че задължение на съседи с деца е да си шумоизолират дома, за да не пречат на другите. Или да намалят шума - като изведат пищящото навън вместо да будят целия блок. Никой не е длъжен да се умилява пред чужди деца и да им търпи шума денонощно.

# 28
И при мен на съседите третото дете постоянно ревеше ,големия чак бъркаше че е брат му и тичаше с шишето😄. Еми отгледахме си я ,не съм се оплаквала все пак е дете . Сега имам бебе и комшииката дойде да ме пита защо не плаче 🤣,тя 100 пъти ми се е извинявала и не е от хората ,които не си гледат децата, а малката вече пораснала се радва на бебето чак иска да ми помага . Аз си бях свикнала 😄, а за играчките знам много такива деца ,нищо странно за мен ,така че ви желая успех и по-бързо да мине този период, защото с друго не мога да помогна.

# 29
  • Варна
Наскоро заради шумен скандал в комшиите ми съседи подадоха сигнал към 112, полицаите дойдоха, изискаха обяснения и писаха предупреждения. После самите полицаи подадоха сигнал нататък към Закрила на детето и социални, привикваха цялото семейство на нови обяснения, защото беше замесен непълнолетен. Засега кротуват. Така че понякога институциите явно могат и да си вършат работата.

Общи условия

Активация на акаунт