Съседско дете на 3 не спира да реве

• 5 502
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Относно това, че не си дава играчките-проблема ми е, че удря другите деца, не става въпрос да се разреве и да си вземе играчката, а става въпрос за насилие. Веднъж моето дете разглежда неговата играчка и то като видя, пощуря! Удря силно, до тъмно синьо почти удари моето дете, докато реагирам, а и мен удари, въпреки, че играчката беше върната, веднага щом си я поиска.
Моето дете не е правило такива неща, чак истерии, най много да се е разплакало като малко, ако не купя нещо, което иска и до там. Но чак да удря деца, да не дава играчки, да плаче за някакъв си вид солети посред нощ... това не се е случило нито с моето дете, нито с останалите деца от блока.

# 31
  • София
Това с удрянето на тази възраст е лесно разрешимо. Не допускаш детето ти да общува с другото и това е. Отстраняваш го от мястото, където играе другото. Казваш и на родителите, че не желаеш общуване и приключваш въпроса. Друго няма какво да направиш.

# 32
Оф, голям зор да се разправите с 3-годишно, насилие, институции, солети... Просто не общувайте с тези хора, защо се събирате с тях, че да ви посиняват детето?
Радвам се на съфорумките, при които полиция и събрания вършат работа, при нас нямаше ефект. В масовия случай купонджията си продължава купона, а останалите продължават да си късат нервите, това е. Ако някой пуска музика, кани си гости и вдига врява, няма насилие, побоища и скандали, много интересно как ще го сплашат. За моите знам със сигурност, че поне веднъж са платили глоба, но това ни най-малко не ги спря. А когато не отваряха вратата на позвъняванията, полицаите казаха, че няма какво да направят, в момента е тихо, нищо не се чува отвътре. Скандал, побоища и подобни е едно, пияна, танцуваща и шумно смееща се компания е друго. Не съм седяла със скръстени ръце, уведомила съм където мога по официален ред, какво ми обяснявате, че не било тъй...

# 33
  • София
Завеждащ дело и нещата се оправят. Особено ако се включи и ЕС.
Вкл.може да бъде изгонен от жилището. Напълно законно.

# 34
  • Countryside
Много интересен уклон доби темата.
Едни казват - викайте полиция, подайте жалба,заведете дело, да ги гонят.
Други - дете е, реве, ще мине, подавайте жалби, ама резултат едва ли ще има, ще го израсте.
Трети - шумоизолирайте, преместете се.
Имаше дори, хората които все пак съжалиха родителите, защото колкото и да не ви се вярва, те са нон стоп в този режим. Най-лесно е да крещи, за нещо повече се иска да осъзнаеш, че проблем има и да потърсиш начини за решаването му, те явно не са стигнали този етап, а може и никога да не го стигнат. Както винаги обаче истината е някъде по средата.

Към авторката - вместо мелодрама, вземете мерки. Шумоизолирайте, подайте жалба, викайте полиция и ЕС, дело заведете ако искате. Ваш избор, ако имате нерви и желание. Но ако детето действително има проблем нищо няма да им направят, а вие с прости тапи за уши ще си решите проблема.

# 35
  • София
Представям си как всички съседи си слагат тапи за уши и прекратяват всички разговори, общуване, телевизия, приказки за своите деца и всичко, понеже комшиите крещят. Интересно предложение.
Даже може да си организират закупуване на слушалки с микрофони, подобно на тихите дискотеки и дори ще могат да общуват.
Както писах, детето може да има проблем, но се предполага родителите да са зрели хора и да не вдигат допълнителен шум, а да се опитват и него да укротяват.
Проблемът не е в детето, а във възрастните и реакциите трябва да са спрямо тях.
Иначе и аз оставам с усещане, че авторката хем драматизира, хем сама се вре при комшиите, че да има теми за разговор после.
Визирам останалите неща, които нямат общо с крясъците и истериите на семейството.

# 36
Ами авторката се е фокусирала в детето, а не във възрастните. Реално дори те да спрат да крещят, няма да настъпи тишина. Колкото и да ви е трудно да повярвате, има деца, които са такива в тази възраст и толкова. Нищо не може да се направи, чака се да го израсте, все пак не могат да си хвърлят детето. Някой пък беше дал идея да го извеждали извън блока - в 3 през нощта да изнасяш малко дете в истерия, та да събуди квартала - чудно! Или в гората да отидат? Ако някоя от мерките накара родителите да пазят тишина - супер, но детето ще си пищи, докато не израсте периода.

# 37
  • София
За детето нищо не може да направи никой. Само родителите, но трябва да са спокойни за целта и да имат желание.
Иначе знам, че има такива деца. И да, навън сме изнасяли, хем съседи са ни били тогава моите родители и семейството на сестра ми. Т.е. не биха направили проблеми. Баща ѝ я качваше в колата и я разхождаше, докато се измори. За да не буди всички.

# 38
  • Countryside
Ами всеки се справя както може, не съм казала да мълчат и да търпят, а да вземат каквито мерки преценят и като толкова им пречи да си слагат тапи за уши, не е като да инвестират в шумоизолация все пак. Който му пречи си слага тапи, на който не му пречи, не си слага. А за да не е насинено нейното дете, не общува с въпросното и толкова. Все едно вие само на мили и симпатични хора попадате.

Да, извеждането на детето в 3ч, определено ще им реши проблема. Сигурно не го извеждат, не го гледат, не го възпитават, ненормални са да крещят и т.н. как пък все другите са криви, а ССФ е супер съобразителна с всички, нейните деца са супер възпитани, не крещят, не се тръшкат и изобщо всичко им е 6. А после ги разнасят по форумите. И ако 90% от населението е ССФ, защото всеки се оприличава като ССФ, как пък форума е пълен с драми.

# 39
  • София
Всъщност, ССФ обобщава всичко написано и го вкарва в един образ, без да разграничава отделните елементи. И винаги е готова да квалифицира другите. Wink

Човек среща различни хора, но изборът дали да общува с тях и как е негов.

# 40
Все повече се убеждавам, че много хора просто не стават за родители и изобщо не им е работа да имат деца. Подобни теми само затвърждават мнението ми. Българинът сякаш не може да възпитава дете без да му повишава тон. И шамарите още са одобрявани по нашите ширини, така че какво още да говорим?

# 41
  • София
На мен ми се струва, че детето  е аутист. Имахме съседи с дете с аутизъм, поведението му беше подобно.  Всички съседи проявявахме толерантност, нито детето го иска това, нито родителите. Не е до възпитание, родителите се учеха в движение как да се справят с кризите на детето. Не спираха да се извиняват, че са шумни. Една съседка се опита да пусне подписка да ги изгоним. Никой не я подкрепи, тя бесня известно време, след това даде апартамента си под наем.

# 42
ооо,моля- не вкарвайте всички в калъп!
тия просто не се справят като родители!

единствените ми съседи, които се държат подобаващо / писала съм, няколко пъти в други теми /, имат син аутист
детето е обгрижвано, спокойно и щастливо
никога не е правило ексцесии

# 43
Ако може по-спокойно с диагнозите и заключенията кой с какво и как се справя. Големи специалисти...

# 44
Ако може по-спокойно с диагнозите и заключенията кой с какво и как се справя. Големи специалисти...
какво точно, те засегна лично?
аз апелирах да не се слага етикет на детето, ти обаче , избра да защитиш крещящите възрастни

Общи условия

Активация на акаунт