Вторият триместър мина, давай смело МАЙска весела дружина

• 21 870
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
  • На морето!
Здравейте и от мен! Hug
Мама21,как си?
Аз превръзки мисля да си взема нощни на Always.
За Гармастан знам,че трябва да започне да се изпалзва 1 месец преди раждането/което е трудно да се установи кога точно ще е/ та някъде към 8мия месец го започвам,че от всички чувам,че рагадите са голям проблем-ужасен!
Стерилизатор ще взима на сестра ми-Чико за микровълнова.
Чудя се обаче какъв подгревател за затопляне на млякото и пюретата да си взема.Гледах моделите на Чико и Авент,на Чико е ултрабърз и сякаш е по-добрия вариянт  newsm78
Вече си харесахме легълце,столче/кошничка за кола,количка...и нямам търпение да идва Май и да си гушкаме бебоците! Heart EyesАз също чета февруарските мами и тръпки ме побиват!Толкова силно съпреживявам появата на бебоците им,че не мога де си представя как ще е април,май и юни с нашите мами! Shocked

# 151
Привет и от мен!  Hug
Завърнахме се снощи живи и здрави от Говедарци. Беше много хубаво, заредихме се с енергия от Рила и се нагледахме на сняг  Simple Smile
В събота се опитахме да стигнем до х-жа Мальовица, но не ми стигнаха силите на средата на пътя и се върнахме  Embarassed Нооо в неделя след 1,5ч. катерене успяхме да стигнем, не ми беше лесно, но с почивки и побутване от мъжо успях Peace Малко се бях притеснила да не си докарам някоя беля, но Слава Богу, всичко е ок.
Единствено снощи на връщане, защо ли ми трябваше да ям шкембе и цяла нощ не съм спала от тежест в стомаха и тази сутрин яко драйфах  Sad
И така, днес хич  не ми се работи и ми се вижда безкрайна тази седмица нещо...
Да идва и да минава март и аз да излизам в болнични, че едвам ме свърта в офиса  Whistling

А за подготовката на зърната, вече на няколко места четох, че изрично се отхвърля този метод, особено преди 9я месец, защото може да се предизвикат контракции. А и след като се обтриват загрубява кожата и като почне бебо да суче, започва да се получават разранявания.
Аз не смятам да ги пипам изаобщо, снощи само след банята провах да видя имам ли коластра, появиха се няколко капки, показах на мъжа ми и той като ми викна да не пипам нищо...  Crazy

За тези превръзки за родилки, мисля и аз да проверя в аптеката до Шейново, чувала съм, че там има.

# 152
Здравейте и от мен,

Добре дошли на новите майчета! Май месец ще е много весело и ще има много честитки всеки ден! Дано!!!

И аз си мисля за раждане във вана - тук е стандартно и не трябва да се доплаща (покрито е от застраховката). На следващия преглед мисля да разпитам докторката за и против такова раждане, че аз хич не съм запозната. До сега чувам само хубави неща, но какви са недостатъците....  newsm78

Приятен и усмихнат ден на всички!

# 153
 Hug
как сте маичета?!оле и аз снощи влезнах в мартенските мами и направо щях да се побъркам  #Crazy толкова е вълнуващо и като знам че след месец  ние ще сме на финала и ще се разплача толкова се вълнувам  Cry!
за стерилизатор мисля да си взема но незнам на коя фирма да е Thinking
за гърдите нищо не правя и незнам кое ще е наи доброто,даите съвет как да се подготвя за този важен момент,ох като чета колко болят и се разраняват от написаното на edna mama и лошо ми става  те и сега са ми много чувствителни и болезнени и незнам Crazy,
успешен ден ви пожелавам Flutter

# 154
  • София
Добре дошли на новите майски майки  Hug

mama21 чакам с нетърпение новини от прегледа ти днес.

Стерилизатор ползвах от към първия месец до към 6 или 7-ми. В момента в който детето пролази и има контакт със земята няма смисъл да продължаваш ...но на мен ми беше станал навик и този път ще го ползвам. Аз кърмих много малко и ползвах шишета освен за мляко за вода и чай, после за сок ..... не съм държала Елена на мляко до 6-ия месец.
Подгревател не съм ползвала, имах винаги преварена вода в термос.

Балонесо чак страх ме хвана като четох за походите ви, внимавай и предлагам това да е за последно преди раждането  Laughing

Да ви кажа в събота и неделя имах страшни пробождащи болки ниско долу ...не бяха ритници или нещо подобно ..много странно. Аз съм на консултация чак на 1-ви.

# 155
  • София
Не см правила подготовка на гърдите за кърмене, ама никаква. Не съм имала никакви проблеи с кърменето. Единствено за няколко дена ме наболяваше едната гърда, и просто от нея само изцеждах и кърмех от другата. За пореден път ви съветвам да разгледате библиотеката на Кърмаческия ще е от полза. Аз лично мисля, че това много ми помогна за безпроблемното кърмене.

Моят таз се прибра почти до предишния си размер.

Стерилизатор - твърдо ЗА тези, коитос а за МВ. Ако толкова не ви се дават 40 и няколко лв за Авент, купете си има и по-евтини на Бертони и други. Тая допотопна история с изваряването я направих само първия ден (след съвети на майка ми и баба ми), след което изритах мъжа ми веднага да ходи до аптеката за стерилизатор. Аз също шишета много не ползвах, ама все пак ползвах, защото като ходех на лекции или вечер като излизахме трябваше друг да я храни. Имах си солидни запаси в камерата. За замразяване ползвах стъклени бурканчета, които също стерилизирах в стерилизатора в МВ. Само за капачките, защото са метални използвах разтвор на Чико. Също и като пътувахме. И аз към 6тия 7мия спрях да сетрилизирам. Мая пълзеше навсякъде и пипаше всичко. Стана безсмислено. Правех известно време (около още месец) 1 път седмично профилактика де да знам и аз защо.

# 156
  • Варна
На мен вчера не ми беше ден. Сутринта ми прилоша и само дето не се тръшнах в коридора. Все по-трудно се справям с всяко физическо натоварване и си мисля, че хемоглобина ми е паднал доста. Тази седмица вече ще си направя изследвания.
За подгревателите-аз не съм ползвала-водата за млякото я топля в МВ или имам преварена в термос, пюретата Преслав ги ядеше на стайна температура, сега от кухнята нещата са топли. Ако си купувате го съобразете с големината на шишетата. Мисля, че авентските шишета влизат само в техния подгревател. На д-р Браун шишетата и те са доста широчки, така че хубаво ги подбирайте.
И аз знам, че рагади се получават от неправилно поставяне на детето на гърдата и имам съмнения, че при мен това беше причината за единствените рагади към втория месец, които бързо минаха с Гармастан. Така, че наистина погледнете в кърмаческия за съвети. И не се плашете чак толкова.  Hug

# 157
  • Пловдив
Привет, мами.
mama21, пази се и ако те съветват да постъпиш в болница не се инати, защото колкото и мизерно и подтискащо да е там, все пак ще ти наложат болничен режим, който едва ли ще постигнеш в къщи.
За стерилизирането - за баткото преди 7 години нямаше кой знае какъв избор и си карах по двупотопния начин, но сега определено не смятам да е така. Спряла съм се на стерилизиращите таблетки и на стерилизатор за МВ. предния път доста ползвах шишета, защото баткото просто отказваше да суче и всичко първо се изцеждаше, а после в шишенцето и както става в такива случаи кърмата ми намаля, дохранване от 20-тия ден, а от 50 - направо на изкуствено хранене. А кърменето е къде по-полезно и по-лесно, но уви имам си дете инат, което ми е одрало кожата на 100% за някои неща, включително и за това. И аз като бебе не съм искала да суча, за разлика от брат ми, който я е откарал на кърма до 8-мия месец (и други храни естествено, но грам дохранване с адаптирани млека).
За бибероните - предпочитам силиконови, но голямото диване имаше предпочитания към каучукови. Вторите се износват по-бързо, раздуват се, но какво да се прави детето имаше мнение от раждането си по някои въпроси. Сега мисля да пробвам пак със силиконови, но ще видим какво ще излезе накрая.
За таза - прибра ми се за няколко месеца в старите размери.
За раждането във вана - в Пловдив такова чудо нема, но и да имаше не бих се навила. Не ми изглежда никак хигиенично, даже вчера по канал Здраве попаднах на едно предаване за американски родилен център. В общи линии беше за цялостната програма на центъра - прегледи, курсове, съвети към бременните жени и родилките и накрая дадоха раждането на една от пациентките им. Беше във вана и направо ми се отщя. Тъй като с нея трябвваше във ваната да е и съпругът й, но той попадна в задръстване, то дойде братът на момичето. Та гола по сутиен във ваната, той по къси гащета при нея във ваната, за да я придържа и напътства. Акушерката от вън следи процеса и т.н. Незнам, това хиляда човека във ваната ми се стори супер гадно. Иначе обясниха, че няма опасност от удавяне за бебето, защото докато не се среже пъпната връв то реално си диша все още чрез нея.

# 158
  • Варна
Ами да, за бибероните забравих-имам Авентски шишета, а техните биберони са силиконови. Иначе залъгалката на Преслав е каучукова, на НУК. Не е имал претенции, просто такава му избрах.
А за раждането във вода-аз по принцип съм си консервативен тип и си препочитам нормалното раждане (на сухо дет се вика Joy). Но няма лошо авантюристичните натури да се пробват. То, не, че тук, във Варна, има къде, де. Mr. Green

# 159
  • Перник
Здравейте и от мен, коремчета!
Мама21, много се пази и, ако се налага - отивай в болница. Верно, че аз отказах да остана в Шейново в началото на януари - подписах се и си тръгнах, но при мен положението далеч не беше толкова сериозно както е при теб. Със сигурност е много депресиращо, но е за твое и на бебето добро.
Моя мъж сякаш малко го е страх да ми пипа корема и изобщо да ме пипа, но вчера сутринта с бебо му устроихме малка изненада. Човечето се беше разбушувало и аз се долепих плътно до тати. В следващта минута той получи шут, после още 1, и се учуди как рита толкова силно. Веднага ме накара да се обърна, защото на бебо не му било удобно както съм легнала  Laughing Интересно как разбра  newsm78
Иначе се чувствам добре, нямам крампи, само на Тодоровден докато бяхме на черква, нали по време на службата има 1 момент, дето се коленичи, е, тогава ми се схвана десния крак, но за съвсем кратко и не толкова болезнено, както описвате.
Коластра нямам, но май ми се появиха стрии - отзад на кръста  Sad А уж се мажа и там. В началото ползвах крема против стрии на "Дева", но нещо мириса му не ми понесе. Та сега довършвам млякото за тяло Нивеа за много суха кожа.
Ох, пак се улях с писане. Успешна седмица на всички!

# 160
Момичета чухте ли за родилката във Варна?
Това е много гадно - все пак сме в 21 век

# 161
  • София
Момичета чухте ли за родилката във Варна?
Това е много гадно - все пак сме в 21 век

Не какво е станало?

# 162
  • Пловдив
Тук пише http://varna.dir.bg/2007/02/26/news1391598.html , но по-добре да не четем такива неща. Това са излишни тревоги.

# 163
  • Перник
Да пази Господ  Praynig Но наистина май е по-добре да не четем такива неща. Аз веднага почнах да си мисля разни неща.  Sad

# 164
Наистина инфото от кърмаческия форум е незаменима информация, още повече че БГ педиатрите масово не са запознати със съвременните тенденции в отглеждането на малки деца. Педиатърката, която ни е в ДКЦ-то си знае нещата отпреди 30 години, когато е завършила института. Затова при нея правим само ваксини и ако се наложи взимам болничен. А всичко, което ме интересува за детето - във Вита при д-р Масларски. Него го открих, обаче, чак Дара като стана на 7 месеца. благодарение на него, досега антибиотик не съм й давала, а ако е трябвало да слушам педито от ДКЦ-то и за хрема изписваше антибиотик, че и кортизони за други подобни случаи.
Наскоро излезе една БГ книга, "Грижи за детето", но не се сещам автора. та там преподаватели от МА, професори и доценти, са събрали в много достъпен и лесен вид информация около кърменето, храненето на малкото дете и са развенчали заблудите, на които и те самите са били учени преди деситилетия. Ако нямате време да четете всичко в Кърмаческия форум, ви я препоръчвам наистина!
А за тази родилка във Варна си мисля, че не е било лекарска грешка. Наистина се случват такива неща. като раждах имаше жена със същия проблем. Само че след като спасиха детето, се наложи да й извадят детеродните органи. това са неща, които няма как да се предвидят. И затова след родилна зала поне 1 час престояваш в следродилна и те наблюдават за кръвоизливи.

Общи условия

Активация на акаунт