Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 452
  • 848
  •   1
Отговори
# 555
Според мен единственото, което можем да направим за мъжете си е да напомним, че сме в това заедно и че ще се справим заедно. Че е нормално да му тежи и на мъжа, че не ни товари ако споделя своите емоции. Може би предложение за почивка или дейност, която би го разсеяла също ще се отрази добре.
Но днес пиша чисто теоретично, защото моя мъж ми каза, че май иска да останем само на домашни опити, което за мен е равносилно на отказване и не се опитах да го разубеди, защото нямах сили...

Но радвай се, ванила, че е показал слабост. За мен това е добър признак, макар да е трудно като не можеш да му помогнеш.

# 556
Моя ММ единствено беше сразен от лошите си резултати на спермограма. Пуснах я тогава тук и му прочетох вашите коментари и вълната от подкрепа и  истории за успехи дори и с такива резултати. Мъжете си нямат, това, което ние имаме тук като общество и грхичка за подкрепа. По едно време прекарвах толкова време в четене тук, че нямаше как да не го направя поне малко от малко  част от случващото се с други с нашите проблеми. Мисля, че му помогна да не се чувства сам в това, а на мен да си съставя план(ове) за действие. Дори и сега от време на време му прочитам за някой успех. Радваме се като малки деца, когато чуем че някой е забременял, особено двойки с репродуктивни проблеми.

# 557
Благодаря за размислите и идеите, момичета.

2406, когато имаш сили може да си го изговорите и да разбереш какво стои зад тези думи. Ключът винаги е в комуникацията. Надявам се да успеете да вземете най-доброто решение за вас заедно.

Lygia, представям си, че е много тежко за мъжете да излезе проблем в спермограмата. При нас за щастие няма, та поне за това не трябва да се притеснявам за него.

# 558
  • На изток от Ада
Ванила и ММ е изказвал идея подобна на 2402 ..
Както и мн глупости уж да си обясни абортите ми. Което допълнително ме дразни...
Той също не е ок с материала . Но забременявам ... Пи добавки.

# 559
ММ досега не е показвал никаква емоция, освен паника. Та аз трябва да се справям с моите емоции и с неговите. Паниката се изразява при някакви изследвания да не излезне някоя страшна болест. Опитвам се да му обясня, че при тези прегледи това е малко вероятно (предвид, че съм била в последната година на 478 прегледа..., но страх). Когато е спокоен и не сме по доктори ми повтаря, че всичко ще е наред и ще се получи. Понякога ме изнервя, понякога се радвам, че не ми обяснява глупости. Когато е притеснен го водя на разходка в гората и му помага. Моя приятелка води мъжа си на всякакви физически дейности - от риболов до гранчварсвто (излизането от зоната на комфорт го успокоявало)

# 560
Според мен, единствения начин мине тъгата е да се мине през нея. Така че добре, че не я държи. Да говори, да плаче, ако иска. И после напред Simple Smile

# 561
  • На изток от Ада
Одри при мъжете може да е лесно!
Аз до един аборт бях що годе ок . После имах терапия от Русев и дали заради това,  дали заради това че уж беше по-дълга Б, много трудно го приех. 
После имах още един аборт...

Сега уж съм добре. Щом мисля за опити. То 2г стана почти от последният аборт....

# 562
Къде пускате кариотип? Никой не ми го е назначавал до сега, но съм влезнала в някакво чувтсво, че нищо не правим и това е много сдухващо и мисля да го пуснем. Пускаме на мен и на ММ, нали?

# 563
Изобщо не е вярно това, че на мъжете им е добре и им е лесно. Просто си мълчат и си изживяват всичко сами вътрешно. Моят мъж се опитваше да не рухне заради мен, ами той ме вдигаше на крака след аборта, и веднъж, когато бях много зле, той не дойде да ме успокоява, тръгнах да го търся къде е и го видях седнал на пода в кухнята срещу хладилника, където закачахме с магнитчета наши снимки, снимки на бебета на приятели и близки и плачеше…. Седеше си сам и плачеше, а той не е от хората, които ще покажат слабост. Говорете с тях, споделяйте си, това е много тежък процес и за двете страни, просто ние сме си емоционални и си показваме всичко, докато те предпочитат да си изживеят всичко сами.  Да не говорим, че понякога са склонни да кажат нещо първично, но след няколко дни им минава и всичко си се нарежда пак.

Сиси, пуска се в Геника, Синево или Надежда. И за двамата, да.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 14:50 от miaa7

# 564
И аз съм на мнение,че е глупаво клише, че, видиш ли, на мъжете им е много лесно, а ние сме мъчениците. Всеки го изживява по свой начин и именно заради клишета, че мъжът трябва да е силен, да не показва мъка, да е опора, едва ли не безчувствен и т.н. най много да избие на болест като не се дава израз на емоциите. Познавам много мъже, които са много по чувствителни и съпреживяващи даже повече от жените си.
Също е отживелица позитивното мислене тип "всичко е наред, свиркай си". За да се преживее, мъката първо трябва да се живее, тоест да й се даде израз, глас, да се излее и едва тогава да се продължи напред. Иначе остава някъде и гложди.

# 565
  • На изток от Ада
Миа говоря за ММ. Той беше оптимист. Но пък и каза мн глупости, които нз как простих...
Сега пък не иска да чуе за док и опити....

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 15:14 от nasito8988

# 566
Момичета, обръщам се към вас тук, защото сте много отзивчиви.
Правим опити от м. Януари с малко прекъсвания, не сме първа младост - аз 32, ММ 35 и бихме искали вече да се обърнем към репродуктивен специалист.
Моля да ме насочите към правилна тема с информация от къде се започва изобщо не съм наясно. Къде да търсим лекари, двамата ли трябва да ходим, да подготвим ли изследвания, гинеколог ли, уролог ли, как може да направим спермограма, трябва някой да я изпише ли и тнтн. Имам безброй въпроси и ще ми е много полезно да прочета пътя. Благодаря много.

# 567
Момичета, обръщам се към вас тук, защото сте много отзивчиви.
Правим опити от м. Януари с малко прекъсвания, не сме първа младост - аз 32, ММ 35 и бихме искали вече да се обърнем към репродуктивен специалист.
Моля да ме насочите към правилна тема с информация от къде се започва изобщо не съм наясно. Къде да търсим лекари, двамата ли трябва да ходим, да подготвим ли изследвания, гинеколог ли, уролог ли, как може да направим спермограма, трябва някой да я изпише ли и тнтн. Имам безброй въпроси и ще ми е много полезно да прочета пътя. Благодаря много.

Задължително хормони при теб и спермограма в репродуктивна клиника. Сигурно ще трябва и цветна снимка ако не сте правили. Аз препоръчвам доктор Станулов в Афродита. Не бърза да праща хората да правят инвитро. Имай впредвид че часовете вървят с два месеца напред. Там той ще ти каже какво да пуснете. Общо взето нямаш много опции за добри лекари. Може Надежда, но там май Стаменов и Цветков само са добри. Щерев не препоръчвам.
Спермограма може сами да звъннете например и да запишете час не е нужно да ви насочва доктор. Полови хормони на 2-3 ден от цикъла.
Може и Калчев но там има часове чак за догодина а едва ли ти се чака толкова

# 568
Много благодаря! При този доктор и двамата с ММ ли трябва да сме?
Спермограма къде може да се направи? Кой ще я разчете ако не ни насочи лекар?
Благодаря.

# 569
Във всяка репродуктивна клиника- Надежда, Афродита, Щерев. Пуснете разширена по Крюгер с ДНК фрагментации.
Има андролози, като запишете час за репродуктивен и той може да я погледне. При вас има ли доказана овулация?

Общи условия

Активация на акаунт