Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 423
  • 848
  •   1
Отговори
# 615
Mommy, не следя нищо и честно казано не съм вече активно в играта. Чувствам се много добре и съм спокойна.
Единственото нещо, с което сигурно никога няма да мога да се примиря е, че спах с години и си бях заровила главата, като щраус и късно започнах да ръчкам нещата. НО това си е лично моя грешка и няма какво да направя, за да върна времето назад. Сега пак си ровя дупка, за да я върна там и да не мисля за пропуснатите години Pensive
Радвам се за теб. Везните са много хубави хора. Ще те чакам да се похвалиш след радостното събитие.

# 616
mommy, млади сме още, аз съм на 20+10 😁😁, ама вътрешното ми чувство е, че не е качеството при нас. Да глупаво е да го мисля, без да е проверено, ама първото дете стана тоооооолкова лесно, че просто ми се струва невъзможно за 2 години да са се скапали толкова чак нещата.. не знам де, може и да греша, просто съм се насочила в друга посока за първо време. Все още чакам отговор от Калчев, а днес ми е трети ден на МЦ и ако правим стимулация трябваше да я започна.. може би ще изгубим и този месец.

Относно моя МЦ да споделя.. за първи път в живота ми, имам толкова слабо кръвотечение.. направо вчера беше като ден 5, а не ден 2.. днес нямам почти нищо. Досега винаги след БХ е било по-обилно от обикновено. Дали е важно да го спомена на док или е нормално...

# 617
Голдън, задължително го сподели с доктора, но и бъди в очакване и готовност да се засили.
Според мен не съжалявай, ако пропуснете месеца.

# 618
Golden, на колко е детенцето? Наистина няма много логика за толкова кратко време да се промени качеството. Единственото, което се е променило при вас е секциото. Пробвай с прогестерона, аз имам успешна бременност, в която не съм го изследвала и не съм си мислела, че може да е проблем, но с тази бременност беше много нисък и падаше бързо. Не съм сигурна дали е помогнало, но бях утрогестан до 12-13 г.с. Имах и зацапване преди да го започна, което след това спря и не съм имала повече проблем. Разбирам те за вътрешното чувство, при нас първото дете стана даже случайно и след това изведнъж 7-8 месеца нищо с второто. И аз започнах да дълбая там където ми се струваше, че има как да се е появил проблем и така разбрахме, че имаме МФ, причинен от медикаменти. Но междувременно и още 1000 неща изследвах, много хаотично и напосоки.

m-angel, важното е, че си спокойна, а пък аз ти пожелавам да те изненада приятно живота, когато не очакваш. Hug

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 10:37 от mommy22

# 619
За мен при нередовен цикъл дуфастона от 16 до 25 ти ден ден е като лепенка сложена върху рана, на която ѝ трябва шев...помага за симптомите, но не разрешава проблема. Ако махнеш лепенката пак ще кърви, ако спреш дуфастона пак ще ти е нередовен цикъла.
От януари 2023 до сега имам 12 цикъла предизвикани с дуфастон или друг прогестеронов препарат, сега пия пак. В момента, в който не пия дуфастон, цикъла ми пак си се удължава. През няколкото ми месеца почивка имах три цикъла с продължителност съответно 37, 44 и 50 дни. Така че моя опит сочи, че прогестерона по схема не регулира цикъла в дългосрочен план. И това е напълно нормално, защото единственото, което прави е да стимулира естествения цикъл на нарастване на нивата на прогестерон, които спадат след спирането му и настъпва цикъл.

На кратко - мисля, че нямаш загуба да го пиеш Belive, просто за да имаш предвидимост и да знаеш кога да очакваш цикъл. Но не очаквай, че след 2-3 месеца пиене после ще ти идва винаги по едно и също време. Но ти пожелавам след 2-3 цикъла да си бременна и да не чакаш да идва въобще.

mommy, то почти не останало. Леко да ти е до края!

m-angel
Чувствам се много добре и съм спокойна.
Това много се радвам да го прочета Heart но и за теб тая надежда, че и без да следиш нищо ще се похвалиш някой ден!

golden, не пречи да го споменеш. Може и да е нормално, може този цикъл лигавицата ти да е била по-тънка, но все пак, питай. Дано скоро ти върне обаждане Калчев.

И пак включвам моя негативизъм, който иска да си го спести
Скрит текст:
Писах онзи ден, че не намерих сили да разубеждам мъжа си от това, че иска само "инвиво" опити. После си погворихме доста и макар да не му го казах, усещам, че съм мнооого изтощена емоционално. Ако бяха само неуспешните опити мисля, че щях да се събирам някак и да пробваме пак и пак. Но всички изследвания, процедури, упойки, проблеми, лекарства...всичко вече ми идва много.
Интимността ни умира, в момента, в който тръгна по прегледи. Защото я имам кървене, я съм с чиста микробиология преди процедура и ме е страх да не я компроментирам, я нещо ме боли. След хистероскопията питах кога може да подновим сексуални контакти, казаха че може като спре кървенето. Аз изчаках още седмица отгоре, за да съм сигурна, ползвахме презерватив за всеки случай да не стане инфекция. И изненада - мега болезнен с*кс...Извинявайте за многото информация, но всичко във вагината ми ме болеше (не беше проблем с овлажняването). После пак имаше и бледо розово зацапване. На този фон чакам 22 дни вече цитонамазка, но ме съмнява да е там проблема, все пак последната + колпоскопията са ми от октомври.
Аз съм изнервена и тъжна, мъжа ми е изнервен и незадоволен, това ни се отразява на отношенията като двойка, отразява ни се като родители и наистина вече сериозно се замислям дали не наближаваме момента, в който трябва да кажем "стига толкова" и да си преустановим посещенията при репродуктивен лекар. Може би ще се натисна само да трансферираме последния ембрион.
Наистина не знам какво да правя. Знам, че няма да постигна мир със себе си ако нямам още едно дете, но знам, че и не издържам. На този фон получихме професионална препоръка, че е време да кажем на детето, че не е бил сам в корема ми и се чувствам още по-виновна пред него дори само като си представя, че ще остане само дете, макар че осъзнавам, че за момента той хич не го мисли това...

# 620
Започнахме опити като нямаше още 2, вече е на 4, затова така го написах, ама аз от началото на опитите имам проблем.

Не искам да пропускам повече месеци, достатъчно време изгубихме, че да продължавам да чакам. С моята О вечно от ляво си е цяло чудо като имаме шанс. Освен това, ако нещата вървят към инвитро, още повече ще се забавим.

2402, ти знаеш най-добре как се чувстваш и ти и половинката. Може да си дадете почивка и после на свежа глава да продължите,  аз за себе си знам, че няма да съм в мир със себе си, ако се откажа и не мога все още..

# 621
Момичета, аз по темата с нередовния цикъл - аз също винаги съм била с цикъл около 35 дни, имах периоди с по 40 дни. Откакто започнах да пия инозитол, О е около 17-18 ден, което на фона на 20+ си е супер. Даже според репродуктивната трябва да вдигна още дозата, защото пия по 1гр. Освен този месец де, когато нещо не успях да разбере имаше ли О или не.
Не знам какво точно се опитвам да кажа, освен че за тоя дълъг цикъл си има причина и тя трябва да се намери.
2402, хубаво е, че сте поговорили. Аз смятам, че няма как да не ви се отрази на интимността - много по-малки неща могат да разклатят интимните отношения между двама партньори. Може би трябва да си дадете няколко месеца, в които да се насладите един на друг и да не мислите за други неща, доколкото е възможно. И после ще се прегрупирате и ще обсъдите как да продължите нататък с опитите. Аз съм сравнително нова по тоя път и не знам дали е редно да давам съвети, но си мисля, че аз така бих постъпила. Силни прегръдки!

# 622
А какви са наблюденията ви с прием на NAC за регулиране на О и МЦ?

# 623
Относно нередовния цикъл винаги съм имала Ц на 28-29 дни, откакто правим опити съм имала няколко големи закъснения 5,7,9 и максимума ми беше 14 дни. Кръвен тест съм правила само два пъти при тези закъснения и все отрицателни. О в повечето случаи е на 14 ден, веднъж само беше на 16 (това е от следене при АГ), та и редовния Ц явно не е фактор при нас.

Относно опитите и интимните отношения според мен е най-добре когато страдат вашите отношения да си дадете почивка. С ММ сме на мнение, че здравето ни (физическо и емоционално) е най-важно. Аз изживявам много нещата, трудно говоря с него на тази тема, но когато отношенията ни страдаха спряхме с опитите. Изкарахме цял месец без кекс… после не следяхме нищо 2 месеца, решихме, че искаме да няма нищо по график, възобновихме опитите, видяхме и с Калчев и продължихме със следене и всичко както си е - по график. И усещам как аз имам нужда пак от почивка, наближава времето, в което трябва да запазя час (втори) при Калчев и ме е страх от процедурите, които ще последват, самата мисъл ме измаря, а кой знае още колко неща ме очакват и ще трябва да приема и посреща… но такъв ми бил късмета (или каквото е там). Обичайте се и се радвайте един на друг, никой никога няма да ни върне времето с любимия човек ❤

# 624
Благодаря ви за подкрепата! Вече си дадохме почивка. От началото на март до 10.07 не правихме нищо, освен че следях О вкъщи. Имах също само една консултация с имунолог, и среща с Калчев. И да - отрази ни се добре, нямаше толкова напрежение, имаше интимност под всякаква форма, бях много по-присъстваща като майка.
Скрит текст:
И точно това ме плаши... Защото виждам, че като не съм постоянно по болници съм и сме по-добре, и въпреки всичко дори и тогава винаги на фон си стои желанието за още едно дете и тъгата, че не съм бременна.
Скрит текст:
а в резюме от 10.07 досега стана ясно, че имам положителен май се води кросмач и ми трябва имуномодулация, ендометрит, алергия към антибиотик, по незнайни причини след хистерото явно някакви сраствания се разместиха и всеки път при пишкане ми опъва някъде в корема...
Може и да ми е съвсем тежко тези дни, защото научих за още две бременни - едната с 4то, другата с 3то дете, а за тази с 4то знам със сигурност, че почнаха опити след нас, защото сме си говорили по темата, а 3тото ѝ дете е половин година по-малко от сина ми... 
Може и да е това, че този път не беше като преди първата бременност - опити, докато разберем, че има проблем и после успех от първо инвитро. Сега си знаехме, че има проблем, тръгнахме си по инвитро пътя от началото на опитите, но не очаквах, че ще има толкова повече проблеми спрямо първия път... А може би просто е това, че осъзнавам, че с толкова много проблеми наистина шансовете да се получи въобще някога не са големи. И да направим повторна корекция на истмоцелето не се знае дали ще се оправи, имунологичния фактор не се знае колко влияе, а и съм ужасена да не получа алергия и от препаратите за него, ендометрита не знам дали ще се оправи с този антибиотик. И както СПКЯ и МФ бяха големите проблеми, стигнахме до там моята матка и моето тяло като цяло да са проблема.

# 625
  • На изток от Ада
2402 аз също ми е тъпо заради 2момичета от тук които са бременни. И една инфлуерсърка е родила 4то.
Ще станат нещата при вас!

# 626
  • София
2402 аз също ми е тъпо заради 2момичета от тук които са бременни. И една инфлуерсърка е родила 4то.
Ще станат нещата при вас!

Наси, всеки носи съдбата си. С най-добри чувства ти казвам, че имаш нужда от хоби, нещо, което да те откъсва от тези мисли. На мен добре ми действа йогата.

# 627
Благодаря на всички за съветите! При следващия Ц, в края на август ще пусна хормони, за да имам някакви актуални изследвания преди да ида при Сенкова и вече с нея да чертаем план на действие.

# 628
  • На изток от Ада
Благодаря Шантал! Трябваше в скрит текст да е ама ...
Не ми е уж фикс идея.

# 629
Наси, напълно подкрепям Шанталчето.
Отстрани погледнато не изглежда така. Честно казано си мисля, че теб еднакво те тревожи това, че не си бременна и че половинката ти не иска да правите опити. За мен даже второто е първия проблем, който трябва да бъде разрешен.
Една случайна бременност не мисля, че е разрешение на проблем от подобен характер.
2402, абсолютно те разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт