Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 367
  • 848
  •   1
Отговори
# 780
След мисля , че няма проблем. Аз знам, че трябва да има ден въздържание преди взимане на цитонамазка. 🤷🏻♀

# 781
След взимане на пробата не знам да има проблем, стига ти да нямаш дискомфорт някакъв. Преди това не трябва да има контакти.

# 782
На мен лекарката ми е казвала, че няма проблем след.

# 783
Аниго, преди пробата е хубаво поне ден въздържание, но след вземането й няма никакъв проблем. Така ми беше казал моя АГ май месец като ми взема цитонамазка и го спазих.

# 784
Здравейте мили дами,
аз си ви чета, но няма с какво да се включа...
Опитите ни си продължават, всеки месец резултатът е отрицателен. Мислим още два-три месеца да го караме така лежерно на естествени опити, без много изследвания и лекари и ако не стане, започваме по-сериозна работа.

Аз се включвам с може би тъп въпрос, ама все пак.
От години ходим на море в Гърция, но това лято кумовете ни имат годишнина и искат да ни заведат за 3-4 дни на нашето черноморие.
Тези дни точно ще ми е овулацията. Това, което ме притеснява е колко е чиста водата на нашето море и дали няма да си докарам някаква инфекция, точно в този период. Бихте ли ми препоръчали нещо превантивно, което мога да пия, за да избегна, до колкото мога такова нещо? И изобщо притесненията, основателни ли са ми?

# 785
Здравейте мили дами,
аз си ви чета, но няма с какво да се включа...
Опитите ни си продължават, всеки месец резултатът е отрицателен. Мислим още два-три месеца да го караме така лежерно на естествени опити, без много изследвания и лекари и ако не стане, започваме по-сериозна работа.

Аз се включвам с може би тъп въпрос, ама все пак.
От години ходим на море в Гърция, но това лято кумовете ни имат годишнина и искат да ни заведат за 3-4 дни на нашето черноморие.
Тези дни точно ще ми е овулацията. Това, което ме притеснява е колко е чиста водата на нашето море и дали няма да си докарам някаква инфекция, точно в този период. Бихте ли ми препоръчали нещо превантивно, което мога да пия, за да избегна, до колкото мога такова нещо? И изобщо притесненията, основателни ли са ми?
Промивки с Розалгин разтвор и някакво противогъбично лекарство превантивно

# 786
Пинк мама, по принцип хващаш ли гъбички и такива неща? Аз също се притеснявах за моето море, но реших, че след като съм имала 2-3 пъти в живота и никога не съм се пазела няма смисъл. Сега си чакам микробиологията, за да разбера дали съм била права. Simple Smile

И да се похваля, че уреаплазмата ми излезе чиста. Дано следващия път, в който я теставам съм в четвъртия месец.

# 787
Пинк мама, по принцип хващаш ли гъбички и такива неща? Аз също се притеснявах за моето море, но реших, че след като съм имала 2-3 пъти в живота и никога не съм се пазела няма смисъл. Сега си чакам микробиологията, за да разбера дали съм била права. Simple Smile

И да се похваля, че уреаплазмата ми излезе чиста. Дано следващия път, в който я теставам съм в четвъртия месец.

По принцип не. Много, много отдавна след един антибиотик ми се бяха появили гъбички и миналото лято от басейн в Сандански. Противогъбичните препарати действат ли и за различните видове бактерии?

# 788
Пинк, на една приятелка в ранна бременост (нещо 2ри месец), АГ и беше казал да влиза с тампон в морето, не знам колко е адекватно, но съм запомнила.

Противогъбичните не действат на бактерии, пък и не всяко сигурно става за бременни/планиращи.

# 789
Аз в живота ми само веднъж съм имала бактериална вагиноза и то не след басейн/море и не се пазя. Има си жени с по-устойчива флора, ако може така да се каже и такива дето им се лепват гъбички и от нищото. Все пак бременна се пазих, но ако в процес на опити не бих си развалила почивката.
Поизпуснах ви последните седмици, съжалявам на тези с неуспех!
При нас този месец трябваше да е старта на опитите, но синът ми си сцепи челото, много кръв, Пирогов, шевове и ужасно много стрес за всички, та напълно изключих и овулацията ми мисля е минала. Официално вече няма и нощно кърмене, та очаквам и промени в хормоналния фон. След около 2 седмици отиваме на море и се надявам да се отпуснем и разсеем.

# 790
Пинк, на една приятелка в ранна бременост (нещо 2ри месец), АГ и беше казал да влиза с тампон в морето, не знам колко е адекватно, но съм запомнила.

Противогъбичните не действат на бактерии, пък и не всяко сигурно става за бременни/планиращи.

На мен пък точно обратното са ми казвали лекари, че с тампон е по-рисково и по-лесно може да хванеш нещо. Този вариант напълно отпада.

# 791
В страницата на Деси Костова има някакви тампони рекламира за предпазване от басейни

# 792
  • Be realistic - plan for a miracle.
Никога, никога с тампон в море!
Накисва се с всички възможни бактерии без да има възможност да “изтекат” обратно (както би било без тампон) и ги държите във влагалището неустановен период от време. Правила съм си големи бели така студентските години.

# 793
А дали ако се ползва силиконова менструална чашка е окей вариант? Не съм използвала и не знам дали достатъчно плътно застава, така че евентуално да е като бариера?

# 794
Момичета привет, знаете че рядко пиша и то защото няма какво да споделя.
Сега минаха трите месеца с Дуфастона, естествено без резултат. Днес ми беше прегледа и за капак - задържан фоликул. Сенкова ми изписа Регулон за един месец.
Не съм пила противозачатъчни от повече от 10 години и не помня как се почваше. Днес ми е втори ден от Ц, горе-долу ми е 28-29 дни, кога трябва да почна да го пия?

Общи условия

Активация на акаунт