Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 354
  • 848
  •   1
Отговори
# 795
Monita576 По принцип се започват от ден едно на цикъла, но в твоя случай ги почваш от днес. Няколко пъти вече пия за задържан фоликул и все от втори ден ги започвам

# 796
А има ли ефект при задържан фоликул?

# 797
  • София
последната почивка бях с менстриална чашка, е родих се!
препоръчвам я за дилемата с какво в морето! и да знаете, че няма нищо сложно в поставянето й! Само трябва да има къде да я извадите и измиете с топла вода!

# 798
Аз единствено пия уринал акут, когато съм на море или басейни. Сега ми предстои почивка с родителите ми, понеже съм в отпуск, а ММ го няма и пак съм си взела уринал с мен да пия.
Чудя се Дуфастона да пия ли този месец.... изобщо има ли смисъл да го почвам от 16-я ден.... аз ви бях питала, но наистина съм в страшна дилема,  не знам до колко ще ми помогне за регулиране на МЦ

# 799
  • Варна
Дами, извинявам се за въпроса, но за първи път пускам ЧХГ, резултата отрицателен ли е в случая?(22-ри ден от МЦ).

# 800
Отрицателен е, защо си решила да го пускаш толкова рано?

# 801
  • Варна
Отрицателен е, защо си решила да го пускаш толкова рано?
Ходих за други изследвания и понеже от няколко дни имам някакви придърпвания ниско долу, реших да пусна и него. И да си призная въртеше ми се мисъл, че ето на сега е станало и лентичките за LH като никой път бяха +... 22-ри ден толкова ли е рано за кръвен?Rolling Eyes

# 802
Ами освен ако не си имала овулация примерно 10ти ден или по-рано, твърде рано ми се вижда на мен. Придърпванията може да са ти пмс. На кой ден ти беше позитивен тестът за овулация?

# 803
  • Варна
Ами освен ако не си имала овулация примерно 10ти ден или по-рано, твърде рано ми се вижда на мен. Придърпванията може да са ти пмс.
Да, но обикновено дискомфорта на ПМС ми е 1-2 дни преди МЦ, а сега близо 6-7 дена. Според теста за О. - 12-13 ден. Не е било писано Sad

# 804
При позитивен тест за овулация преди 9 дена може овулацията да ти е била преди 7, примерно.   Няма как да се каже станало ли е или не, това ще знаеш след няколко дена чак.

Аз лично ПМС, макар и не нещо силно или постоянно, почвам да усещам една седмица, че и повече преди цикъл. Нищо необичайно не е, може просто този месец да е било така и при теб.

# 805
I am два пъти, беше напълно достатъчно един месец на противозачатъчни за да претърпи обратно развитие задържания фоликул. Но един от пътите се наложи да продължа и следващия месец за да изчезне. Но тогава беше доста драматично, т.к имах хеморагично жълто тяло … В общи линии, един месец е достатъчно ако е един и сравнително малък фоликул.

# 806
  • На изток от Ада
Менструална чашка , но зависи коя . Имам няколко. Мн меките не стоят добре и протичат . Имам твърда и средно твърда
За море мисля е добре.

# 807
Здравейте момичета! Чета ви от доста време и не се включвах, защото не виждам как мога да бъда полезна за повечето дискусии, след като научих повечето неща от вас и личния ми опит е ограничен . Реших да се престраша този месец и дано мога да бъда така полезна на вас, както вашата общност ми и беше полезна досега.
Накратко за нашата история,аз съм на 26 и 11м. и правим опити от ноември 2023 като изпуснахме 1месец заради задържан
 фоликул и някои месеци малко изпуснахме подранила овулация и тн , знаете как е не е точна наука .. имам направени две пълни кръвни картини, два пъти основните вит. (Първия път дефицитни , втория окей),желязо, полови хормони, предполагащи възможна поликистоза, но не са ме диагностицирали само "загатват" , щитовидни хормони които са ок, амх,инхибин, андрогени, цитонамазка, pcr за хламидия и тн, микробиология...
Бях на три фоликулометрии при д-р Даскалов в Пловдив, на едната гореспоменатия фоликул ни изненада , втората потвърди овулация и сега съм в средата на третата. Спермограмата при мм е ок, 11% морфология по Крюгер, др показатели в норма...
Това е, винаги съм искала голямо семейство с много деца (израстнах с Малкълм )...
За задържания фоликул ми изписаха Логест по едно на ден от деня в който бях на преглед, втори ден мисля от мц, за 21 дни по 1 на ден. На 15/16 ден получих кафяво зацапване и ми препоръчаха да пия по 2 на ден за да го спра. Фоликула се беше изчистил на следващия мц. Пожелавам ни от сърце да не сме още дълго тук, мисля че сте много силни жени и се надявам да се напълни скоро темата само с хубави летни изненади Simple Smile
Опс, да допълня , началото на 2023 реално започнахме опити, но бързо спряхме защото си пуснах изследвания за токсоплазмоза  ,които излезнаха + и се лекувах до ноември...

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 14:53 от petrovak75

# 808
Между другото днес слушах подказст "Да поговорим", епизод "За репродуктивност" и дават една различна гледна точка относно забременяването и проблемите свързани с това. Simple Smile

# 809
Ние трябва да направим такъв Grinning Даже, някоя мацка тук имаше такава идея, но не помня коя.

Общи условия

Активация на акаунт