Фенове на тениса - тема 10

• 20 233
  • 632
  •   2
Отговори
# 450
Благодаря за информацията! Съвсем непознат ми беше до тази седмица. Уви, в България още нямаме традициите в тениса, които Испания, Франция, Великобритания и САЩ имат. Дано някой ден бъдещите ни таланти да могат да се развиват и у нас.

ПС: Уимби не изневерява на себе си. Централният корт си е картофена нива, както и да го гледаш. 😁

# 451
Чудесен мач! Честита титла  на Синер! Тези двамата ми приличат на Сампрас  и Агаси.

# 452
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Честита титла на Яник Синер, напълно заслужена и така желана.
И Синер, и Карлос направиха чудесен мач, беше удоволствие да
ги гледам как играят, винаги мачовете между двамата ми носят голям заряд.
Прекрасен завършек на Уимбълдън, сега наред е US open.

# 453
  • София
Удивителен Иван Иванов! Simple Smile
На 16 г. е само, а колко е зрял. Личеше си по някои ключови разигравания.
Да, вече се писа. Той е продукт на школата на Рафа Надал в Манакор.
Преди малко самият Надал го е поздравил.

Уфф, какъв ден само за родния ни спорт!!
Иван Иван шампион на юношеския Уимбълдън, а България стана световен шампион на световното първенство до девойки до 19 г.

И Иван Иванов и нашите лъвици победиха САЩ. А къде сме ние, къде те. Но в спорта има други правила! 😎

А преди малко моето Синерче ме направи безкрайно щастлив!
Яник Синер сложи край на черната серия срещу Алкарас.
Изобщо не съм изненадан. Очаквах го. Познах и крайният резултат в сетовете, 3-1 за моркова.
Бях писал, че сервира ли с над 60% вкаран първи сервис, титлата е негова. Така и стана.
Какъв триумф само!
Велик ден за Синер с който ще промени целия ход на съвременната тенис история.
Напълно заслужена победа. Синер беше очевидно по-добрия тенисист от двамата и тепърва очаквам доминация на Яник и на тревата. Синер атакуваше в огромни периоди от мача, Алкарас се защитаваше. На клей може и да мине номера, но на трева и хард корт, трудно.
Бъдещето е пред Яник! Simple Smile

# 454
Честита титла на Иван Иванов, впечатляващо представяне, стискам му палци да го гледаме сред мъжете скоро!

Честито и на Синер, изработи си победата, заслужи си я. Ама Дяволо, с тебе сме гледали различни мачове, честна дума Joy
Къде го видя Алкарас през повечето време да се защитава, изобщо нямаше такова нещо, той просто имаше няколко дребни спада, от които Синер се възползва максимално и на мен ми беше напълно ясно, че всяко дребно отпускане на Карлито ще бъде жестоко наказано.
А и този път във всеки сет по малко, ако беше чоукнал в един сет отначало до край, имаше повече шансове Joy
Надявам се, че с времето това ще го отработят и ще се научи да играе концентрирано цял мач.
Колкото до това как край и доминацията на Синер почва, айде да намалим малко ентусиазма Stuck Out Tongue Closed Eyes
Карлито за разлика от Синер даже няма да го преживява толкова и да изпада в депресии, че е паднал, напротив само ще се настърви за следващите им срещи.

Но ние можем само да сме благодарни на това съперничество, защото тенисът, който двамата играят в мачовете помежду си е истински празник.

# 455
На пресконференцията Алкарас каза, че не бил паднал духом, просто е направил твърде много грешки от сервис и не е атакувал достатъчно втория сервис на Синер. Така си беше, мисля си че в тяхното съперничество на двата финала, в Париж и Лондон, ключов беше сервиса.
На мен ми се стори, че след като изостана с 2:1 този път не включи биткаджийската предавка, нетипично пасивен ми се стори, но пък той си каза че е играл на макс, просто Синер не му е оставил никакви шансове.

Колкото до преживяване и депресии, струва ми се че е обратното, Синер каза, че му е било много трудно и е бил потиснат след финала на РГ, но на практика това не се забеляза в играта му. Буквално след месец печели Уимбълдън на финала срещу най-силния си опонент.
Алкарас пък дава вид, че е над нещата, но си ги преживява, миналата година изпадна в дупка след загубата от Джокович.
Възможно е всъщност Алкарас да не е чак такова перде, но си има психиката на шампион и няма задълго да му влияе този загубен финал. Даже сам си каза, че е доволен от цялостностното си представяне.

Много им се радвам и на двамата, тенисът е вълнуващ с това тяхно съперничество, но да си кажа, че повече харесвам Алкарас.

# 456
  • София
Няма логика от голям шампион да пропадне психически и да губи наред. Синер доказа, че на корта се събира бързо и гледа към следващата точка. Това е рецептата за много успехи. Бях сигурен, че ще напредне дълбоко в турнира и ще атакува титлата. Така и стана. Надявам се с Алкарас да редуват големите битки, но и чакам трети да се появи да обърка плановете.

п.п. Надал и сега говори за онази точка от Мелбърн 2012, че никога няма да я забрави. След това колко още спечели Simple Smile

# 457
  • София
Сега прочетох, че Иван Иванов е с пълна стипендия в академията на Рафа! Hands Muscle
Да видим как ще се представи на US Open. Може да повтори успехът на Гришо, ама на 16 години! Smiley  Hands Muscle

# 458
  • София
Догодина спокойно може да се пуска в мъжките турнири. Няма работа повече при децата. Иначе спира развитие.

# 459
  • София
Жалко е, че живеем в държава, в която на никой не му пука за нищо!
Затова не е жалко, че Иван не е тук! Защото тук само схеми, далавери и т.н. и ако е тук, със сигурност нищо няма да постигне!
Във всяка една федерация в Родината само скандали. Прави се втора, трета, да се въртят далавери и никой не го боли за спорта!
Та не е жалко!
И затова всеки друг като него, който дава всичко от себе си и иска да бъде ценен, трябва да се евакуира от тая сган тук!

Нивото на медии, организатори, възрастните като цяло в Родината и т.н. е покъртително!
Ако имате нерви, 3 минути са. Слушайте и наблюдавайте внимателно...

https://x.com/i/status/1945367444790431877

# 460
  • София
Генерално погледнато не е ли безумие финалите в Торонто и Монреал за Роджърс Къп' 2025 да са след старта на мачовете от 1 кръг в Синсинати??? 😮
Кой ''гений'' реши тази програма и защо много мастърси се удължиха със седмица (такива заради исторически съображения трябва да си останат двата слънчеви мастърса - ИУ и Маями).

Тази нощ са финалите на Роджърс Къп (Торонто за мъже и Монреал за жени).
Мъже: Карен Хачанов (втори мастърс финал след победата му в Берси над Джокович 2018 г.) - Бен Шелтън (първи мастърс финал)
Жени: Наоми Осака (голямото завръщане на Наоми) - Виктория Мбоко (канадската сензация).

Голямо разочарование за Александър Зверев снощи. Направо шокираща загуба. При толкова много отсъстващи дори на финал не може да се класира. А и изхаби толкова много сили, докато другите почиваха.
Язък за чиракуването му при чичо Тони и Рафа Надал.
Макар че пък кой знае, може да избухне в Синсинати (ама там Синер и Алкарас се завръщат).

Новак Джокович пропуска и Синсинати.

Вики Томова преодоля квалификациите и ще играе в основната схема в Синсинати. Още не се знае съперничката и.

Григор Димитров пропуска US Open.

# 461
  • Berlin
Още не се е възстановил може би, дано скоро го видим на корта.
....
Григор Димитров пропуска US Open.

# 462
  • София
Телефонът прегря! 😀
Супер финал се получи в Торонто между Бен Шелтън и Карен Хачанов.
И двамата заслужаваха титлата, но някак си Шелтън беше по-смел, по-решителен във важните точки. Но спокойно и Карен можеше да има втора Мастърс титла. Форехнда по правата според мен реши мача в полза на Бен. Много важни разигравания обърна от там. Трябва да се отбележи и че получи контузия в бедрото и в началото на третия сет не беше добре с движението си по корта. Първа голяма титла за Шелтън и сериозна заявка за US Open.

В Монреал, 18 г. канадска сензация, Виктория Мбоко обърна Наоми Осака.
Уникално постижение наистина. Абсолютен шок. Но канадката мина през четири бивши ГШ шампионки, като спаси и 1 мачбол по пътя към титлата, така че абсолютно заслужен триумф за младата канадка. Тя победи Кенин, Гоф, Рибакина (спасен мачбол) и Осака на финала.
Загатва за сериозно бъдеще. Да видим дали ще успее да бъде постоянна, което е най-ключовото.

Осака се държа отвратително на церемонията по награждаването, все едно са и откраднали любимата играчка. Дори не поздрави Мбоко (а именно Наоми е идолът на Мбоко). 🤐

# 463
  • София
Не знам как намираш време да следиш отблизо тенисът. Аз съм на обратния полюс и нямам наблюдения какво се случва. След Надал не мога да се запаля отново и само да гледам някой мач между Ноле-Алкарас-Синер.

п.п. Маестрото днес има рожден ден Wink

# 464
  • София
Ами аз го следях и преди Надал...
Любим спорт ми е от дете, наред с футбола и хокея.
Така че...
Не даден спортист определя или осмисля даден спорт. Спортът е вечен, продължава и след спортиста...

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт