Отговори
# 225
  • София
Привет на всички прекрасни хора в тази така полезна тема!
Дъщеря ми иска да следва психология в Германия на немски език и ще бъда благодарна, ако ни насочите към подходящи университети за тази специалност?
Научихме, че от няколко години са въвели и допълнителен изпит за прием за специалност психология, който бил с по-голяма тежест при формирането на бала от оценките от матурите и дипломата.
Така ли е?
Ще се радвам, ако има приети тази специалност да споделят.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 23:56 от geryger

# 226
  • На планетата Земя
Чувала съм хубави неща за университета в Мюнстер. Има много желаещи, малко бройки приемали.

# 227
Привет на всички прекрасни хора в тази така полезна тема!
Дъщеря ми иска да следва психология в Германия на немски език и ще бъда благодарна, ако ни насочите към подходящи университети за тази специалност?
Научихме, че от няколко години са въвели и допълнителен изпит за прием за специалност психология, който бил с по-голяма тежест при формирането на бала от оценките от матурите и дипломата.
Така ли е?
Ще се радвам, ако има приети тази специалност да споделят.
Може да видите класация на немските университети специално за психология от този линк, като, когато натиснете университета, Ви се показва рейтинга на всеки един критерии през годините, по които се оценява университетът. Когато си харесате вече 5-6 университета, може да прочетете мнения на студенти за тях и за конкретната специалност, но в момента не се сещам как се казваше сайтът, от който аз ги гледах. Намеря ли го, ще го изпратя и него.

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2024/world-ranking
#!/length/25/locations/DEU/subjects/3057/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

# 228
  • София
www.studycheck.de  е сайтът с мнения на студенти за всяка една специалност във всеки немски университет.

# 229
kris05, бихте ли споделили коя е специалността в Хайлброн, за която сте поканен на интервю? Дъщеря ми проявява интерес към Information Engineering там и всяка информация ще ни бъде полезна. От една онлайн среща бях останала с впечатление, че много рядко канят на интервю за тази специалност, но може да съм разбрала грешно. Ако не искате да споделяте публично, ще съм благодарна и на ЛС.

Тази е. Аз кандидатсвах IE в Хайлброн и информатика в Мюнхен. Имам насрочено интервю на 19.08, което е Zoom онлайн за Хайлброн и тест на място на 29.08 за информатиката в Мюнхен.

Влязох за информация в immoscout24.de  за Аахен има над 400 обяви. Студиа около 400-500 warm miete.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 11:49 от kris05

# 230
Здравейте, има ли някой приет в Хайделберг вече с предложение от studierendenwerk Heidelberg? На нас ни отговарят, че още не са започнали да ги раздават. Иначе, студентките вече са записани.

# 231
  • София
Здравейте, има ли някой приет в Хайделберг вече с предложение от studierendenwerk Heidelberg? На нас ни отговарят, че още не са започнали да ги раздават. Иначе, студентките вече са записани.
това studierendenwerk Heidelberg за общежитията ли е ?

# 232
това studierendenwerk Heidelberg за общежитията ли е ?
Да

# 233
Здравейте, здравейте!
Днес дойде известие за VPD от uniassist. Готвим се с девойката за TUM  Мюнхен. Има ли и други търсещи общежитие или квартира?

# 234
kris05, бихте ли споделили коя е специалността в Хайлброн, за която сте поканен на интервю? Дъщеря ми проявява интерес към Information Engineering там и всяка информация ще ни бъде полезна. От една онлайн среща бях останала с впечатление, че много рядко канят на интервю за тази специалност, но може да съм разбрала грешно. Ако не искате да споделяте публично, ще съм благодарна и на ЛС.

Тази е. Аз кандидатсвах IE в Хайлброн и информатика в Мюнхен. Имам насрочено интервю на 19.08, което е Zoom онлайн за Хайлброн и тест на място на 29.08 за информатиката в Мюнхен.

Влязох за информация в immoscout24.de  за Аахен има над 400 обяви. Студиа около 400-500 warm miete.

Здравейте,
Моят син също кандидатства Информатика в TUM Мюнхен, но все още не сме получили VPD, а сме подали документите на 03 юли. Вече започнах да се притеснявам, мина твърде много време. Може ли да споделите Вие кога сте подали за VPD, както и колко точки имате за Информатика в Мюнхен след като са Ви поканили на тест?

# 235

Здравейте,
Моят син също кандидатства Информатика в TUM Мюнхен, но все още не сме получили VPD, а сме подали документите на 03 юли. Вече започнах да се притеснявам, мина твърде много време. Може ли да споделите Вие кога сте подали за VPD, както и колко точки имате за Информатика в Мюнхен след като са Ви поканили на тест?

Не помня с точност, но беше някъде около 30.06. Съвсем скоро ще ги получити. Никой не е споменавал за точки. След като изпратих по мейл вечерта VPD, на следващата сутрин получих уверение за пълнота на кандидатстването, а след това с два отделни мейла покани за интервю в Хайлброн и за тест в Мюнхен.

# 236
Благодаря,

Ще чакаме Simple Smile
А за точките за Бакалавър Информатика в TUM, при 84 и над 84 точки приемът е директно по документи, между 73 и 83 точки, канят кандидатите на тест.
https://www.tum.de/fileadmin/user_upload_87/gi32rab/Informatik_B … LF_EfV_230523.pdf

# 237
  • Варна
Здравейте мами . Да споделя случка при нас, младежа днес каза, че след бакалавър се маха от Германия. Май месец получи много тежък конюнктивит . Ходи при личен лекар, след това буквално си загуби зрението, обиколи доста места  да намери някой , който да работи с ЕЗК. Намери очен лекар, преглед , лекарства. Но нещата не се подобряват. Още 3 посещения при лекаря. Нови лекарства, много трудна сесия поради проблеми с очите, главоболие. Междувременно получи писмо за дължимите суми за прегледите. Не бяха много , имаше прегледи за 30,20, 10 евро. И вчера се прибра, днес отиде на очен лекар. Жената изобщо не повярва, че е лекуван. Той и показа лекарствата, каза че едното не се ползва тук от 30 години . Има увреждане на ретината, не вижда, вчера установи , че не може да шофира вечер. Започна лечение , дано да е успешно. От две години е там, дъщеря ми от десет, но такова нещо не ни се беше случвало.

# 238
  • София
Фани
Съжалявам за здравословния проблем, дано се оправи бързо с добро лечение тук, на родна земя.

# 239
Настръхнах буквално от разказа ти, Фани. Пожелавам здраве на детето. Вярвам, че ще се възстанови без последствия. Вариант за немска застраховка нямате ли, така поне личен лекар ще има и ще знае към кого да се обърне при проблем.

Общи условия

Активация на акаунт