Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 41 776
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
Разбрах, ама все пак батериите на дистанционното карат години, а когато сдадат багажа все едно не можеш да го ползваш и ще се сетиш да ги смениш.

# 241
Здравейте, исками се предварително да избера конкретен климатик, а не в магазина когато ме видят" руса "и не разбираща, да ми пробутат нещо. За хол 30кв.м къща, без изолация, пвц дограми. За отопление и охлаждане.
Прочетох темата и отделих два модела, но не мога да разбера разликата и кой е подходящ. Или ми препоръчайте друг. Да е лесен за управление, като за руси и безшумен.

# 242
  • до най-прекрасния мъж
Аз бих взела по-големия. В селската къща имаме 35-ца в около 20 кв.м. стая с изолация и ПВЦ дограма. Има и преходни малки кухня и баня, чиито врати стоят отворени. В най-студените дни, които в пловдивско през изминалите две зими не са били особено много и твърде студени, се справяше точно. Ако падне повече Т, вероятно ще трябва да се затворят вратите. Единствено таванът, който е на плоча (къщата е едноетажна) не е изолиран все още. Къщите по правило са по-студени от апартаментите и аз бих се подсигурила.

# 243
Ели, от кой магазин мислиш да вземаш?

Аз с питане в тази насока, любопитно ми стана - кондекс е офиц.вносител на MHI, но онлайт виждам че марката се предлага и от др.търговци. Те от къде ги вземат/купуват - от кондекс или от др.чужбински вносители, или от производител , или от къде всъщност?
Знае ли някой?

# 244
Всички дистрибутори купуват от Кондекс, ако има проблем те осигуряват резервни части. Само за Вимакс знам, че има изключение предлагат модел от серия Стандарт, но с други букви пред модела.
Елена, и според мен е по добре 50-ка, зависи и в кое населено място е къщата, но по принцип по трудно се отоплява в сравнение с апартамент!

# 245
Дайте мнение за този климатик?

Става въпрос за отопление на хол около 40кв. Преградната врата към коридора е стъклена.

https://vimax.bg/hiperinvertorni-klimatici/hiperinvertoren-klima … 0-btu-klas-a.html

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 15:25 от Георги Димитров 768646

# 246
  • Велики Преслав
Опишете малко повече помещението. Изолация, дограма, район, изглед

# 247
Опишете малко повече помещението. Изолация, дограма, район, изглед

Град София, изложението в хола е Запад. Дограмата е нова, рехау 7 камери със троен стъклопакет. Изолация има външна и вътрешна

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 11:24 от Георги Димитров 768646

# 248
  • София
Климатик си избрах, но имам следният въпрос.
Стаята е да кажем 7 на 3 метра. Къде е по подходящо да се монтира климатика?
В средата на късата или на широката стена?

# 249
  • Велики Преслав
По-добре е да духа по дължина на стаята.

# 250
И аз така мисля, да се монтира на тясната страна.

# 251
  • София
Благодаря.
Явно все пак ще трябва да е там, но тогава трябва да видя къде точно ще е външното тяло.

# 252
Е, изборът на място все пак е комплексно решение и не зависи само от един фактор. Обсъдете и с монтажниците.

# 253
  • София
Ели, от кой магазин мислиш да вземаш?

Аз с питане в тази насока, любопитно ми стана - кондекс е офиц.вносител на MHI, но онлайт виждам че марката се предлага и от др.търговци. Те от къде ги вземат/купуват - от кондекс или от др.чужбински вносители, или от производител , или от къде всъщност?
Знае ли някой?

За всички търговци не знам. Но Вимакс купуват от Кондекс и машините, и резервните части.
Бях писала преди, че ни се счупи капака на вътрешното тяло. Днес ходих във Вимакс да си поръчам нов.
Ще питат Кондекса, не знаят след колко време ще го доставят, не знаят цената.
Освен утре да преслушам директно вносителя.
Ще пиша после какво са отговорили.

# 254
Навсякъде ги има - дори в емаг, в Зора и на 100 места....навсякъде се продават.

Вимакс са офиц.дистрибутори.
Аз питах за останалите, неофициалните, за тях много ме съмнява че купуват от кондекс!

Общи условия

Активация на акаунт