Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 893
  • 710
  •   1
Отговори
# 390
  • Велики Преслав
Simple Smile Здравейте,
приемам съвети и идеи за климатик за помещение в сграда нс, изложение - юг-югоизток, ок. 20 кв. метра, апартаментът е среден, т.е. не е външен.

Ема “нс” нов стоеж ли значи? Освен това, до какви пари?
Моля за мнение какви са разликите между следните модели:
Carrier cooleasy
Midea Xtreme heat Nordic
Midea all easy pro nordic
Midea breezeless.
Кой е с най-нисък минимум, не създаващ проблеми и топлещ?

Бризлеса е добра машинка.

# 391
Да, ново строителство. Сградата ще бъде топлофицирана, т.е. климатикът ще се ползва предимно за охлаждане, а за отопление - в броени дни преди и след края на отоплителния сезон.
Бюджет - нещо средно.
Апартаментът ще бъде под наем, ако има значение.

# 392
  • София
Здравейте!
Искам да сложа климатик в хола, но нямам никаква представа от тези машинки.
Основно ще е за охлаждане, рядко за отопление в преходните сезони или зимата. Тухла, среден етаж, среден апартамент. Прозорецът заема почти цялата стена с излаз на вътрешна тераса, стара дограма (с тенденция за подмяна, ама не се знае кога). Няма изолация в/у малкото стеничка около прозореца. Юг изложение.16.5 м2 / 43м3. Ще се отваря към коридор и трапезария. Бюджет - нещо до 1500 лв.
Всякакви насоки ще са ми от полза. 9 или 12,  марки, фирми?

# 393
Това с отварянето на впати не го разбирам.
Значи ако се отваря от време на време и климатикът е сметнат за стаята плюс площта извън стаята коята ще топлиш...ок. Като затвориш вратата тоя климатик ще идва преоразмерен и ще работи он/оф като конвенциалка?
Ако се изчисли само за стаята, като отвориш вратата - ще се задъхва.
И?
Или трябва нон стоп да е отворено и избран голям климатик.
Или изчислен за стаята и тя да си е затворена.

Та странна ми е тая работа..като цяло.
Но може и аз да не схващам нещо..ма едва ли.

# 394
  • София
Това с отварянето на впати не го разбирам.
Значи ако се отваря от време на време и климатикът е сметнат за стаята плюс площта извън стаята коята ще топлиш...ок. Като затвориш вратата тоя климатик ще идва преоразмерен и ще работи он/оф като конвенциалка?
Ако се изчисли само за стаята, като отвориш вратата - ще се задъхва.
И?
Или трябва нон стоп да е отворено и избран голям климатик.
Или изчислен за стаята и тя да си е затворена.

Та странна ми е тая работа..като цяло.
Но може и аз да не схващам нещо..ма едва ли.

Ами не мога да си позволя за всяко помещение машинка, пък не можем да стоим затворени само в хола, а и ще се ползва само в големите горещини.
Винаги всички врати през деня са ни отворени, за да е почти изравнена температурата във всички помещения.

# 395
предлагам и да се написва и за кой град се нуждаете от климатик. Едни са температурите в някой планински град, други в град като Петрич да кажем (независимо дали летни или зимни температури). То и това е от значение.
А на горното мнение щом ще се ползва целия апартамент за охлаждане да се изчисли за общата кубатура. Но и зависи къде е монтиран климатика спрямо вратата, коридора, чупки за да циркулира въздуха.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 09:38 от pirin2019

# 396
  • София
предлагам и да се написва и за кой град се нуждаете от климатик. Едни са температурите в някой планински град, други в град като Петрич да кажем (независимо дали летни или зимни температури). То и това е от значение.
А на горното мнение щом ще се ползва целия апартамент за охлаждане да се изчисли за общата кубатура. Но и зависи къде е монтиран климатика спрямо вратата, коридора, чупки за да циркулира въздуха.

Благодаря! Мой пропуск - София.

# 397
Интересувам се от климатик, който ще се използва за отпление. Става въпрос за етаж от къща в град Вършец. Етажа е втори с изолация и дограма. Кухня 16 квадрата към коридор 8 кадрата. Спална също 16 квадрата.

# 398
  • Велики Преслав
А бюджет?

# 399
За мен има значение хубавия модел, не робувам на марки, но предпочитам да нещо качествено, макар и по скъпо.

# 400
Здравейте, може ли да ме ориентирате дали този климатик Cooper and Hunter CH-S09FTXD2-WP DAYTONA, 9000 BTU https://eclima.bg/invertoren-klimatik-cooper-and-hunter-ch-s09ft … a-9000-btu-klas-a  е надежден? Виждам, че е произведен в Китай, но търся икономичен климатик за отопление и охлаждане за малка стая в къща - 12 в.м. с изложение юг.
Някой ползвал ли е услугите на eclima.bg? Може ли да се разчита на тях за качествен монтаж?

Благодаря предварително за всяко мнение!

Редактирах питането, защото за модела, за който питах първоначално, получих негативен коментар.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 18:09 от bedrjih

# 401
Хола е 30 кв.м . Къща без изолация , този климатик според Вас дали ще е достатъчен?
 Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W2 PREMIUM, 12000 BTU, Клас А++

# 402
Елена, мисля, че не е подходящ - SRK/SRC 50 ZS- W е по добрият избор при вас! Ако не се лъжа и друг път е имало запитване от ваша страна!

# 403
  • до най-прекрасния мъж
И аз мисля, че ще е малък. В селска къща с изолация (в полето, близо до Пловдив е), но без изолация на таваните и сменена качествена дограма имаме същия модел в 16 кв.м. стая. Справя се, но ако работи постоянно от есента. Отваряме и към малки кухня и баня (преходни са), които са около 10 кв.м. общо. Но за повече ще му е доста трудно, особено в студовете, особено щом и изолация нямате.

# 404
  • Велики Преслав
Елена, мисля, че не е подходящ - SRK/SRC 50 ZS- W е по добрият избор при вас! Ако не се лъжа и друг път е имало запитване от ваша страна!

Много правилно. Ще се изтормози

Общи условия

Активация на акаунт