Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 881
  • 710
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, аз също се включам с въпроси. Имам нужда от съвет какви климатици да закупим. Става дума за панелен блок без изолация. За две стаи - спалня (вътрешна стая) с височина 2,60м, 13м2, има остъклена тераса с дограма и вътрешна тройна дограма и хол (крайна стая) с височина 2,60м, 18м2 с двойна дограма. Климатиците ще се използват само за охлаждане. Бюджета общо е около 4000 лева, като и по икономичен вариант също ме устройва Grinning Ако можете да ми дадете съвет ще съм много благодарна!

# 406
  • оттам, откъдето започва България
Лятото наближава и ме обхваща ужас, че отново ще започнат горещините.
По тази причина вече сме решили да сложим климатик в кухнята. Размерите й са 2,5/3,5 западно изложение, санирана, панел. Смятаме обаче, да отваряме и към терасата, където ми е в действителност кухнята - печки и т.н.
В тази връзка сме решили, че един климатик 9000 ще ни е достатъчен, като ще го ползваме само за охлаждане.
Преди години, когато купувахме климатици за другите стаи, бях чела доста и бях наясно какво искам, съответно го купих, за което и до момента не съжалявам.
Сега обаче съм объркана, чувствам се не в час с информацията за новите марки и модели климатици и не мога да направя избор.
Моля за съдействие!  Relaxed

# 407
Ранобудна, защо не погледнеш това или сходен модел:
https://eclima.bg/invertoren-klimatik-gree-gwh09agb-k6dna1b-igwh … i-9000-btu-klas-a

Миналата година избирах за офис и питах тук, но ми трябваше 12-ка. Насочих се по препоръки на Черна станция за фирмата. Използва се за охлаждане. Много добре се справя, не е шумен, но сега не мога да кажа точния модел. Около 1300-1400 лв,. струваше с монтажа. Бях много доволна и от монтажа, и от хората.

# 408
  • Велики Преслав
Здравейте, аз също се включам с въпроси. Имам нужда от съвет какви климатици да закупим. Става дума за панелен блок без изолация. За две стаи - спалня (вътрешна стая) с височина 2,60м, 13м2, има остъклена тераса с дограма и вътрешна тройна дограма и хол (крайна стая) с височина 2,60м, 18м2 с двойна дограма. Климатиците ще се използват само за охлаждане. Бюджета общо е около 4000 лева, като и по икономичен вариант също ме устройва Grinning Ако можете да ми дадете съвет ще съм много благодарна!

Е, щом ще се ползват само за охлаждане с този бюджет, няма да имате проблеми.

Alpin ASW-25KTN Nordic  Това сме го обсъждали много. Производство на TCL, голям компресор, ЕЕВ клапан, тиха работа, голямо количество хладилен агент и щом е за охлаждане много важно НИСЪК МИНИМУМ НА РАБОТА.

Голям плюс за малкото помещение е перфорираната клапа, която като се затвори не прави течение.

От там преминаваме на това Hisense KF25MR0EG/KF25MR0EW Energy Expert

Същите характеристики, като горния, без перфорирана клапа.  Този има плюс от предходния в по-големия топлообменник отвън. Но там главно се касае за отопление тази разтеглива величина с площа на топлообменника.

Вече преминаваме на МАРКИТЕ, защото хората обичат да си купуват марки. Държа да отбележа, че има много случаи на някой, който си е купил марка, нисък клас, при което само надписа на климатика е единственото добре изработено нещо.
 Но ето все пак маркови климатици-ДОБРИ

Hitachi RAK‐VJ25RHAE/RAC‐VJ25WHAE airHome 600

LG P09SND.NS0/P09SND.U12 Dual Cool AI Air Special

Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 Premium

По тази причина вече сме решили да сложим климатик в кухнята. Размерите й са 2,5/3,5 западно изложение, санирана, панел. Смятаме обаче, да отваряме и към терасата, където ми е в действителност кухнята - печки и т.н.
В тази връзка сме решили, че един климатик 9000 ще ни е достатъчен, като ще го ползваме само за охлаждане.
Преди години, когато купувахме климатици за другите стаи, бях чела доста и бях наясно какво искам, съответно го купих, за което и до момента не съжалявам.
Сега обаче съм объркана, чувствам се не в час с информацията за новите марки и модели климатици и не мога да направя избор.

Гореспоменатите са идеални за вас.

Петя, Пулара на Грии като за парите си бива, но опираме до това, че Грии никога не са направили поне до сега климатик, който да отговаря точно на характеристиките си.
Забележи следното
Марки като Митсубиши, Хитачи, Тошиба и прочие в по-високия си клас дори имат минимална мощност около 800 вата за 9ка (25ца) даже много често 1000 вата. Това Грии му дават 600 вата. Посмъртно не може да падне на тях. Гарантирам. То още при консумация от 300 вата изключва, а за да направи 600 вата хладилна мощност, при тази консумация значи трябва КОП да е 2. Такъв нисък КОП ако направят на минимум, най-вероятно и номиналния щеше да е нисък. Отделно, че и електрониката им мисли сравнително мудно. При теб в това помещение не зная, кое как е, но предполагам има сравнително повече движение за разлика от апартамент-с други думи човекопоток. Като казвам мудно имам предвид следното. Достига си температурата, въпреки всичко продължава да работи на същата мощност, става така да си подмине заданието, да речем сложен е на 23° той прави 19° спира и включва на 25°, защото хистерезиса му е широк, а и няма как да развърти толкова бързо докато не уравновеси налягания. Това в една добре опечена панелка от слънцето, много дразни.

И това се отнася за всички модели на Марката. Искат пространство машините. Като се забият в малко помещение работят като хладилник Торго.

# 409
  • В твоето съзнание...
Привет,
Търся препоръка за климатик за детска стая, който ще се ползва за охлаждане и отопление.  Важно ми е да е тих, предвид, че е за стая, в която ще се спи. Откровено нищо не разбирам, та моля за помощ и насока към фирма с кадърни монтажисти.
Стаята е 13кв.м.

# 410
Васил Василев, да, със сигурност има движение Simple Smile , но пък е южно изложние и пече цял ден.
Едвали от 23 прави 19, защото има функция да се провери каква е температурата в помещението и точно на спиранията съм я проверявала първите седмици. Ами спира си на 23. Друг е въпрост ако ме лъже в измерванията.
Като и да е. Мислех си, че след като жената има климатици в останалите помещения, то в жилището, като цяло, не би трябвало да е много топло лятото и климатикът в кухнята ще има помощна функция, за да не се озорват другите климатици при отворени врати между помещенията.
Изобщо не оспорвам нищо от това, което казваш, понеже не съм запозната с тънкостите на марки и модели.
За мен е важно да не е шумен, да не вее като фортуна, да не е ламя на ток  Joy

# 411
Привет,
Търся препоръка за климатик за детска стая, който ще се ползва за охлаждане и отопление.  Важно ми е да е тих, предвид, че е за стая, в която ще се спи. Откровено нищо не разбирам, та моля за помощ и насока към фирма с кадърни монтажисти.
Стаята е 13кв.м.

https://condex.bg/product-details/srk-src-25-zs-w/
Този е тих .

# 412

Да, Mitsubishi Heavy Industries са много тихи. Заради шума се наложи да сваля един стенен Daikin в спалнята на сина ми и да го заменя с Mitsubishi Heavy Industries, доволна съм.

# 413

Здравейте! Напълно ви разбирам – в миналото беше доста по-лесно да се избере климатик. Сега, с толкова много модели и информация, човек лесно се обърква. А само данни за квадратурата и изложението не са достатъчни – има и други фактори, които влияят.

Наскоро мой приятел също обмисляше климатик за кухнята си. Беше си поръчал профилактика от един сервиз, и при посещението техникът – човек с дългогодишен опит в сервиза на климатици – му споделил в разговор, че към момента Mitsubishi, Daikin и Toshiba все още държат добро ниво на надеждност и рядко се връщат за сериозни ремонти. Разбира се, зависи и какво търси човек – ако търсите максимална издръжливост, това са добри варианти, но ако фокусът е върху технически екстри и цена, доста китайски марки също вече предлагат добро качество, макар и не винаги с такава дълготрайност.

# 414
Здравейте, Обмисляме покупка на два климатика - за стая 10 м2 и за стая 12 м2.  С тази квадратура четох, че трябва да се спра на 7 или 9000 BTU, но натам се чудя какви други параметри да взема предвид. Помещенията са от апартамент на последен етаж - с външни стени с изолация. Оглеждам следните климатици и се чудя на кой да се спра.
Някой може ли да ми даде съвет?

# 415
Здравейте,колебая се между тези два климатика според вас кой да избера https://www.emag.bg/invertoren-klima.../pd/DXWT4LBBM/ или https://techmart.bg/klimatik-inverto...fr3di-eu-wi-fi

# 416
  • оттам, откъдето започва България
Аз ще попитам за този: https://www.technopolis.bg/bg/Klimatici/Invertoren-klimatik-BOSC … 50982?tab=docsTab

Да се има предвид, че ще е за охлаждане.

# 417
Мен би ме интересувал климатик плюс монтаж с минимално потрблемие на енергия и добри други показатели. Къде имате сравнение за потреблението на ток ?  В таблицата горе не виждам.

# 418
Като отворите характеристиките на доден модел...и се вижда потреблението и отдаването.

# 419
Мрси. Аз мислих , че както са направени таблици за сравнение има и по потребление. Само питам . Иначе ще се налага да си ги сравнявам сама, ясно.
А монтажа отделно ли го поръчвате?

Общи условия

Активация на акаунт