Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 37 928
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Знам, че се маха. Изцяло. Даже се мие с вода, студена....течаща.

# 61
Моля за мнение за този климатик:
https://dklux.com/invertoren-klimatik-carrier-cool-easy-9000.

И въобще към днешна дата марката заслужава ли си цената или лежи на стара слава?

# 62
  • София
Моля за мнение за този климатик:
https://dklux.com/invertoren-klimatik-carrier-cool-easy-9000.

И въобще към днешна дата марката заслужава ли си цената или лежи на стара слава?
Не. Simple Smile

# 63
Здравейте,   моля препоръчайте фирма за профилактика на климатик, за София.  Не искам и да мисля за мърлячите и мошеници, които го монтираха.   Каква е приблизителната цена за профилактика?
Благодаря!

# 64
Здравейте, предстои ми покупка на климатик за помещение от около 15м2 и евентуално отваряне към коридор от около още 5-6 м2 (имаме котки, които решават, че не им е комфортно да е затворена вратата). Помещението е кухня с приобщен към нея балкон, в панелка с пвц дограма, южно изложение, сравнително топло през зимата и много горещо през лятото. Ще се ползва и за отопление и за охлаждане. Да уточня, че зимата има "страшен" кондез, направо си тече по прозорците. Мястото за монтиране на вътрешното тяло е ограничено и търся машина от 70см дължина, макар че може да се сложи и по-голяма, но ще стърчи извън стената. Макар и кухня, в помещението се спи. Търсим нещо по-ниско бюджетно. Попаднах на марка, която не срещнах в коментари досега. Qualitair CSD, мнения за нея? И въобще, всякакви съвети и препоръки ще ми дойдат добре. Досега не сме ползвали климатик и нищо не зная по въпроса. Има и евтини и скъпи климатици с почти сходни параметри на хартия и човек се обърква от толкова много информация и толкова много марки на пазара. Параметри, които ме интригуват са, тих режим (спи се в помещението), икономичен (пенсионерки сме), да има филтри за пречистване на въздуха ( мислим за здравето си)...  Simple Smile

# 65
Ниско бюджетно , и да работи тихо, са несъвместими неща.

Гледайте колко ток харчи.

# 66
Нискобюджетно пък да е безшумно, икономично и  комфортно няма! На хартия показателите може да са едни и същи, но в действителност разликата е огромна! Евтиното винаги излиза скъпо в дългосрочен план!

# 67
  • Пловдив
Когато има такива изисквания на куп ,препоръчвам втора употреба японски климатици .Родителите ни , моите и на ММ ,  са с такива .Като инвестиция и икономия са добре .За шум нямам голяма база за сравнение с някой нов ,висок клас .

# 68
Здравейте, мнения за тази марка климатици Qualitair CSD? Срещам я за първи път.

# 69
Здравейте, мнения за тази марка климатици Qualitair CSD? Срещам я за първи път.
Дори изкуственият интелект дава много обща информация по темата.
Явно е нова марка и се използват производствените мощности на друг производител.
Риск печели, риск губи.
В такива случаи може да са ребрандирани доказани като надеждност модели, а с течение на времето качеството да падне. Може и да претърпи обратното развитие.

А това за тихата работа е много относително. Може на най-ниска степен да пише, че е много тих, но климатикът рядко да влиза в такъв режим. Може да си купите тих климатик, но на съседа ви външното тяло да резтриса целия вход.
При ограничен бюджет не го мислете толкова проблема с шума. Ако не сте суперчувствителни на тази тема, въобще няма да ви прави впечатление.

# 70
Това за тихото не се разбира по писанките, а по работата на машината,  чуто лично в режим на работа.
Маса форуми съм изчела и там хората пишат какво те са чули и сравняват модели по това. Включително и в тази тема последните 3 години поне, от когато я чета, е споделяно и сравнявано, лични впечатления имам предвид .

Субективно е, да, донякъде..но нека не лъжем питащите че ще е тиха работата на евтиният климатизатор. Не мисля че е коректно...

# 71
Има предвид, че ако не са от хората, които се дразнят от шум и досега не са имали такъв уред, нямайки база за сравнение, едва ли ще им прави толкова впечатление. Ако хората не си купуват скъпи уреди въобще, вероятно хладилникът им е по-шумен.
Когато за първи път се качих на Опел Астра, ми се струваше егати тихата машина.
Сега се возя на по-висок клас нова кола и си мисля, че е върхът на сладоледа, докато някой не ме разведе насам-натам с топ лимузина.

# 72
И това е така, да. Хладилниците са шумни, аз не мога да спя в стая с хладилник например, но има хора на които не им пречи..не знам.

Те са посочили обаче изрично в питането си, че търсят тиха машина!

Не са почили цена също. Бюджет в цифри тоест.

# 73
Ама като влезе в установен режим не е ли тих всеки климатик? В началото, като работи на макс явно ще е шумен.

# 74
  • Пловдив
Много зависи от софтуера му .Част от по-евтинките се пънат на макс до последно и нищо че са инверторни  го играят на он-оф .
  Даже по-горе питаха за климатик Carrier .Сега да не го търся пак , но минимумът на охлаждане  бе 1300 W .Понеже ми беше любопитно при 40° как се държат нашите клими ,стигнах до извода ,че КОП при вътрешна 25° е под 4 .Да не разтягам локуми с моите измервания ,защото следях какво се случва с повишаване на всеки градус отвън , но ако с него  ще се охлажда една стая ,която не е със западен прозорец ,направо ще работи на форс и стоп .
Ако на отопление ,високият минимум го приемам за ОК ,защото температурата на подаваната струя е по-висока ,то на охлаждане за мен си е абсолютен минус .

Общи условия

Активация на акаунт