Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 23 083
  • 505
  •   1
Отговори
# 45
Не са я навили тръбата, отрязали са я незнайно защо. Вижда се на камерите как качват парче дълго колкото трябва и после във въздуха го режат. Като цяло грешката да стане така си е наша, защото не можахме да сме там като правеха монтажа и без някой да им виси на главите, толкова.
Вибрации няма, за друго не мога да кажа, защото много малко е работил. Ако сдаде бързо багажа предполагам ще последваме почина на едните комшии и ще започнем да си ги слагаме сами следващите, то два монтажа, един климатик Smile

# 46
Здравейте!
Климатика в спалнята ни е висок клас и не съм очаквала, че може да създаде проблем след 2 години работа. Имал ли е някой подобен случай или да търсим майстор. При режим на изстудяване, вентилатора ту засилва, ту намаля мощност на всяка секунда. Сякаш не може да набере мощност и отслабва, след което отново се повтаря. На моменти се оправя и духа равномерно, но на моменти пак започва. Не знам, когато дойде майстора на каква вълна ще е и дали ще мога точно да обясня проблема. Изключвах от контакта, рестартирах дистанционното, филтрите са почистени. Други идеи? Случвало ли се е на някой?

Модела е Mitsubishi Electric MSZ-FH50VE + MUZ-FH50VE

# 47
Направи клипче което да покажеш на майсторите.

# 48
Здравейте!
Климатика в спалнята ни е висок клас и не съм очаквала, че може да създаде проблем след 2 години работа. Имал ли е някой подобен случай или да търсим майстор. При режим на изстудяване, вентилатора ту засилва, ту намаля мощност на всяка секунда. Сякаш не може да набере мощност и отслабва, след което отново се повтаря. На моменти се оправя и духа равномерно, но на моменти пак започва. Не знам, когато дойде майстора на каква вълна ще е и дали ще мога точно да обясня проблема. Изключвах от контакта, рестартирах дистанционното, филтрите са почистени. Други идеи? Случвало ли се е на някой?

Сваляни и почиствани ли са филтрите? Самата турбина ако я виждате, топлообменникът под филтрите, изглеждат ли замърсени, , с натрупана прах?

Въпреки , че на две години климатик така да изглежда малко съмнително. Много зависи как е ползван.

# 49
Кой да се сети, че мога да направя клипче....

Филтрите са чисти и тези металните също. Дано се отзове някой майстор, че ме съмнява в тези горещини да не са по обекти.

Разочарована съм, че избрахме толкова скъп климатик уж с цел да няма проблеми, да не замръзва, а даде дефект толкова скоро. Поне се надявам да е нещо минимално.

Благодаря ви!

# 50
Провери му колко е гаранцията към производителя, защото на хевито е 3 години. Иначе законовата е 2 години, но паралелно с нея се прилага и тази към производител, така че провери на електрика колко е.

# 51
Здравейте, имаме климатици от ноември миналата годин, но ги ползваме от три  месеца. Мъжът ми почиства всеки месец филтрите, но климатиците имат някаква странна лоша миризма, слагахме ароматизатори пръскаме с парфюм за да се магне миризмата, но уви само за няколко дни и пак почва да мирише. На някой случвало ли се е?

# 52
Ако не е оразмерен правилно, на режим охлаждане са образува/задържа много влага и почва да мирише..накъде назад го пишеше...

# 53
Ако има функция X- Fan я пуснете. Тя изсушава остатъчната влага в уреда след спиране и пречи да се образуват плесени.

# 54
Здравейте, търсим климатик за стая от 14кв.м на последен етаж в панелен блок за охлаждане през лятото. Попаднах на марката Chigo. Някой взимал ли е такъв климатик и дали може да сподели мнение?

# 55
Здравейте!

Самоцитирам се, защото може да е полезно за някой ако се случи подобен проблем.

Оказа се, че някакъв вътрешен блок се е зацапал от влагата. Сваля се и се почиства от техниците. Отнема доста време. Казаха, че причината за влагата е паничката с вода на писаната, която стои под климатика.Rolling Eyes Малко странно. Същото се получавало и ако в стая с климатик се суши пране. Имайте го предвид.
Благодаря на всички, които се включиха!

# 56
Въпрос към всички имащи МХИ от премиум серията - при вдигане на капака за да се извадят филтрите, разкача ли ви се целият капак?
При мен се откача от ляво, вади се крачето...
Ще зцвъня на кондекс и на монтажниците, но да питам и тук.
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 57
  • София
Тета, моя МХИ го правеше същия номер всеки път.
Трудно се закачаше. Пиша в минало време, защото преди 2 -3 седмици докато ММ и внучката спяха на хладно капака падна на земята - едното краче счупено, другото останало в самата кутия.
Сега си работи без капак. Все се каня да звъня на Вимакс и да си платя или за крачета, или за капак, но време не остава.
И от тук въпрос - опасно ли е ако климатика работи без капак, по филтри. И аз да благодаря предварително на знаещите отговора.

# 58
Звънях на кондекс, обясних, вика да не сте го счупили. Викам кога, като снощи го монтираха...
Нещо не ме кефи нито откачането, нито отговора на вносителя, та звъннах и на местния дистрибутор да дойде да го погледне в понеделник.
И си поисках и документ за плащането, че ми намирисва на жалба до КЗП, а за там ми трябва касов бон.

На работа сме с прости, но нищо не се вади и капака се отваря и затваря нормално.

# 59
  • София
Предният панел се маха.
Не е задължително да е счупен.

Общи условия

Активация на акаунт