Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 38 160
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте Simple Smile
Спряла съм се на два климатика, за спална 10 кв., в която спим с детето.
Единият е Gree Nordic, другият е на Mitsubishi electric.
В Gree ме привлече, функцията Йонизатор, тъй като детето е с много алергии, едната от които е към плесен. В жилището има висока влажност, тъй като е нова сградата и затова бързам да сложа и в спалната климатик.
Mitsubishi пък е много тих и съм в чудене.

Може ли някой да обясни що е то функция Йонизатор на климатика? Какъв процес е, може ли да навреди и т.н.

Това са двата климатика.

https://vimax.bg/klimatici/invertoren-klimatik-gree-gwh09afc-k6d … ifi-9000-btu.html

https://vimax.bg/invertorni-klimatici/invertoren-klimatik-mitsub … 0-btu-klas-a.html

Благодаря предварително!

# 136

Не съм гледала как вървят цените. Може би 2500 лв.
Другият ми въпрос е, какво мислите за сплит системите? На долния етаж има друга стая, която на по-късен етап също ще трябва да оборудваме. Дали е по-добре отделен климатик или още сега да предвидим нещата?

# 137
  • София
Здравейте, някой да знае с какво мога да закрия тези неща:

Нещо като ринг тапа да продават?

# 138
Продават...в тему има, ще потърся снимка.

https://www.temu.com/bg/1-%D0%B1%D1%80-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE% … ssn_id=a69jlpm2hy

# 139
# 140
  • София
Благодаря много, поръчах.

# 141
Понеже не е сложен навреме ще се наложи малко да се правят рационализации, но ще стане.

# 142
Моля за препоръки за подходящ климатик за стая 23,5 кв. метра. Височината  е 2,20 метра. Намира се в село на 20 км от Русе. От входната врата се влиза директно в стаята. Има прозорци на три от стените. Само западната стена е без прозорци. Конструкцията е някаква метална, с фибран, вата и гипсокартон.

Стаята е 3 в 1 - дневна, спалня и кухня. Климатикът ще се използва и за отопление и за охлаждане. Важно е да е безшумен.
Аз да се самоцитирам, че въпросът ми остана назад в темата. Бюджет до 2500лв.

# 143
Да се оплача - оказа се, че оставеният от строителя габарит за външно тяло мултисплит система е крайно недостатъчен, от една страна пречи водосточната тръба и климатикът не може да се центрира върху планките. Оказа се, че фирмата, която е изпълнявала ОВК, е направила изпълнение напълно различно от предвиденото в проекта. По проект климатикът е трябвало да бъде на балкона, а сега е на стената след балкона. Проблемът е, че има положена топлоизолация и не знам честно казано какво ще се случи, ако се разпробие. Дали ще отпадне гаранцията ѝ, колко ще се компрометира, как да съхраня, за да не попада влага. В четвъртък ще идват на оглед от фирмата изпълнител на ОВК и ще изискам от тях да намерят решение, което да позволи безопасен монтаж на външно тяло. За съжаление кабелите също са прокарани и ако поискат климатика да се монтира на балкона, тогава ще има едни стърчащи кабели, които на 100% няма да са безопасни и да имат дълъг живот, ако са оставени просто така.

# 144
Нищо и няма на изолацията като се пробие - правят се чисти дупки с диаметър малко повече от нужния да минат тръбите (а не отвори като във филма "Топло Wink ) и после всичко се замазва и уплътнява със силикон. Може да се сложи и една шайба, продават такива, но тя е по-скоро за естетика.
Има и кабели за открит монтаж, които издържат много години.

# 145
Ах супер! Мен ме притеснява строителя да не каже, че не носи гаранция след като са направени доп. отвори...

# 146
  • Велики Преслав
Моля за препоръки за подходящ климатик за стая 23,5 кв. метра. Височината  е 2,20 метра. Намира се в село на 20 км от Русе. От входната врата се влиза директно в стаята. Има прозорци на три от стените. Само западната стена е без прозорци. Конструкцията е някаква метална, с фибран, вата и гипсокартон.

Стаята е 3 в 1 - дневна, спалня и кухня. Климатикът ще се използва и за отопление и за охлаждане. Важно е да е безшумен.
Аз да се самоцитирам, че въпросът ми остана назад в темата. Бюджет до 2500лв.

Panasonic CS-Z35ZKEW~CU-Z35ZKE Etherea

Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE Performance

Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

Alpin ASW-35KTN Nordic

# 147
Ах супер! Мен ме притеснява строителя да не каже, че не носи гаранция след като са направени доп. отвори...

Той винаги може да каже Simple Smile
Но и гаранция за какво? Даже изложена на стихиите изолация издържа години, а до тогава ще е минал гаранционният срок. Какво остава за замазана малка дупка за кабели.
Разбира се, ако майсторите са нескопосани и откъртят/отлепят изолацията или повредят нещо наоколо гаранция няма да има.

# 148
В магазина ми препоръчаха този: Mitsubishi
Electric MSZ-AY35VGK/MUZ-AY35VG
И този:
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W Premium, 12
Ще съм благодарна на Василев, ако каже мнението си. Също и ако някой има лични впечатления.

# 149
  • пустинята Гоби
Здравейте! Бихте ли ме насочили към бюджетна марка климатици за отопление на малки спални. Търся нещо евтино, което не е боклук и върши работа. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт