Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 862
  • 710
  •   1
Отговори
# 480
Изключвате ли климатиците ? Имам хиперинверторен Мицубиши, обаче не мога да го изтърпя повече от 4-5 часа дневно. Майка ми все врещи, че климатик не се изключва толкова често, а само се намалява темп, обаче аз просто не мога да търпя. Ще го съсипя ли така?

# 481
  • София
От октомври до април не го изключвам. Настроен е на 22 градуса, не е шумен, на духа горещ въздух.Били сме извън дома за дни или месец - работи си на 20 градуса. Тока за него е около 40 - 45 лв, нищо работа.
От април като се позатопли го спрях и почистих, защото стаите са южни и топли. Сега го пуснах в понеделник да охлажда. Пускам го към 14 - 15.00 ч, до към 21.30. После около 1 ч. на режим DRY и изключвам. Студено ми е, духа срещу мене, от вторник съм с кашлица и хрема, лекувам се.
Води се само инверторен.
Може би да питаш във фирмата, която го е монтирала.

# 482
Най-качествена и ефективна е профилактиката с демонтаж на вътрешно/външно тяло!
На място може да се изчисти турбината на вътрешното тяло, но топлообменника се чисти най-добре с водоструйка- климатика става като нов Simple Smile! Нашите са чистени 2 пъти така и наистина има ефект, но цената е височка на този тип профилактика.
Климатиците въртят въздуха в помещението, те не вкарват свеж въздух отвън с изключение на Уруру Сарара на Daikin и затова трябва постоянно да се проветряват помещенията Simple Smile!

# 483
Нищо му няма на климатика. Изразходва повече ток, когато често се пуска и спира

Изключвате ли климатиците ? Имам хиперинверторен Мицубиши, обаче не мога да го изтърпя повече от 4-5 часа дневно. Майка ми все врещи, че климатик не се изключва толкова често, а само се намалява темп, обаче аз просто не мога да търпя. Ще го съсипя ли така?

# 484
На охлаждане и аз го спирам.
Има функция "тих режим" и "сън" но от това духане се схващаме. Синът ми още на следващия ден се оплака, че го боли гърба, а не духа срещу него.
Сега ще пробвам на режим "изсушаване" и аз да го оставям, преди да изключа.

Понеже тръбите вървят по пода на терасата, реших да ги повдигна леко днес с крак,  след като писах в групата. Изтече доста вода. След няколко часа пак пробвах и пак изтече доста. От там задържа вода. Повдигнах ги малко след като излизат от стената да си изтича добре конденза. Ще се моля да не мирише повече така.
Те не виждат ли наклона, че аз трябва да се занимавам? Проверката им при монтаж и преместване беше с изсипване на една чаша с вода. Естествено че ще излезе от другата страна, ама като няма налягане , как да стане? 🤬

# 485
Не знам. Старият климатик  в хола над 10г не е миришел никога. Новият в хола на 1г също в момента на стедено не смърди грам
В детската обаче..хем по-висок клас уж...воня оня ден се разнесе!
Монтирани са от разл.фирми..като тази която сложи този в детската бе по-добрата. Уж.

Не знам кого да обвинявам...монтажниците за лош наклон при монтаж? Друг виновен не виждам щото Frowning1

# 486
Скрит текст:
Има функция "тих режим" и "сън" но от това духане се схващаме. Синът ми още на следващия ден се оплака, че го боли гърба, а не духа срещу него.

Понеже тръбите вървят по пода на терасата, реших да ги повдигна леко днес с крак,  след като писах в групата. Изтече доста вода. След няколко часа пак пробвах и пак изтече доста. От там задържа вода. Повдигнах ги малко след като излизат от стената да си изтича добре конденза. Ще се моля да не мирише повече така.
Те не виждат ли наклона, че аз трябва да се занимавам? Проверката им при монтаж и преместване беше с изсипване на една чаша с вода. Естествено че ще излезе от другата страна, ама като няма налягане , как да стане? 🤬
А кондензът къде изтича на терасата?
При нас, понеже няма къде да изтече този конденз, освен да тече по пода на терасата и да изтича през чучура (това за нас е недопустимо да капе на хората и д аги тормози) сме поставили една голяма декоративна саксия и маркучът се спуска  към нея. Така със сигурност не се задържа вода.

# 487
Капе на паркинга отзад, не е на терасата.
Много ми е неприятно това мокрене на терасата. Постоянно трябва да помитам, иначе се сетих за това, да. Ще взема една дъска и ще оправя наклона на тръбите.
Дано се реши проблема така. За сега е супер .
Чист въздух се усеща.

Скрит текст:

А кондензът къде изтича на терасата?
При нас, понеже няма къде да изтече този конденз, освен да тече по пода на терасата и да изтича през чучура (това за нас е недопустимо да капе на хората и д аги тормози) сме поставили една голяма декоративна саксия и маркучът се спуска  към нея. Така със сигурност не се задържа вода.

# 488
  • Велики Преслав
Аз не виждам стенен как ще го вземат ... това са такса демонтаж, плюс такса монтаж, плюс пълнене на фреон наново, който е стотина лева. Изобщо не ми е ясно как ще стане...
Очевидно се задържа някъде кондензна вода и същата се вмирисва, ама за мен това е или калпав наклон който пречи на нормалното отичане, или и аз не знам....ама не е нормално нов климатик да смърди.

Тете що да го пълнят наново след демонтаж-монтаж. Ако са събрали фреона във външното тяло като хората няма нужда от допълване.

# 489
И аз съм в търсене на климатик, помещението е около 45 квадрата, южно, с изолация. Имаме стар, работещ все още Панасоник, но искам да го сменя. Ще се ползва само за охлаждане, какви са полезните и удобни функции, които да търся и коя марка препоръчвате?

# 490
Знам, Васе, че принципно може. На практика са пишман монтажниците и вяра им нямам.

# 491
На сестра ми и предложиха Mitsubishi само за охлаждане. Модел не е споменавала.

И аз съм в търсене на климатик, помещението е около 45 квадрата, южно, с изолация. Имаме стар, работещ все още Панасоник, но искам да го сменя. Ще се ползва само за охлаждане, какви са полезните и удобни функции, които да търся и коя марка препоръчвате?

# 492
Здравейте, ще се радвам ако получа съвет за избор между два модела климатици на които сме се спрели. Първо да кажа,че обмисляме закупуването на 2 броя климатик за 2 стаи от панелен апартамент. Едната е около 11 квадрата с източно изложение и с поставена PVC дограма, а другата е около 15 квадрата със западно изложени( също е с дограма и с прилежаща открита тераса към нея). Двата модела на които сме се спрели да следните:
https://vimax.bg/hiperinvertorni-klimatici/hiperinvertoren-klima … 0-btu-klas-a.html

https://vimax.bg/hiperinvertorni-klimatici/hiperinvertoren-klima … 0-btu-klas-a.html

Ще се раздвам ако някой има някой от моделите да сподели мнение или някой ако е наясно с темата също Simple Smile

# 493
  • Велики Преслав
Ни единия е за вас, не другия. Само за охлаждане ли трябват или за двата режима. Предполагам и за отопление, понеже сте показали скъпи модели с висок минимум на работа за вашите нужди

# 494
Ще се ползват и за отопление и за охлаждане като идеята е лятото да се охлажда и коридор, които е точно между двете стаи и е допълнителни около 6-7 кв.м. Наистина съм раздвоена, защото има адски много модели и марки и не знам какво да търся. Единственото на което държа е да е с малка консумирана мощност, защото в по-голямата стая и сега има климатик, който е стар, шумен и харчи адски много енергия и ск е за смяна.

Общи условия

Активация на акаунт