Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 886
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Ако искам да кажа на някой нещо лично, се обръщам към него поименно. Иначе си пиша ей така по принцип, моето си мнение.
Но интересното е, че все има някой, който се засяга, чак е смешно...
Липсва ви Прогестерон момичета или витамин Д или тестостерон или чаша Вино  или шоколад  кой знае какво още  - за добро настроение....
Tова също е подкрепа - алтернативни методи, за облекчаване на състоянието. Някой нещо  е прочел, пробвал, защо да не сподели?
Аз пък имам висок холестерол и ниски триглицериди.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 15:38 от Galina Georgiev

# 541
Командировам ви довечера всички да разпускате.

# 542

Ти сега хвалиш ли се, или какво?!
А на бас, че моят е по-висок от твоя, а триглицеридите ми са по -ниски!
Ееее, аман от псевдонаука тука  Joy

# 543

Ти сега хвалиш ли се, или какво?!
А на бас, че моят е по-висок от твоя, а триглицеридите ми са по -ниски!
Ееее, аман от псевдонаука тука  Joy

SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied

# 544
JenniferLopez, на практика нямах никакви оплаквания, но при годишният профилактичен преглед ми откриха аритмия, от там ме диагностицираха  с предсърдно мъждение, то съответно не се повлия от никакви медикаменти и сега тази аблация е единствения вариант за лечение. Иначе пулс, кръвно всичко ми е ток ..... Simple Smile

# 545
  • Варна
Преди време четох, че менопаузата при Опра Уинфри започнала със сърцебиене. Ходила на 5 кардиолога, които изписали хапчета за сърцето. В последствие се появило и безсъние, не можела да възприема прочетеното и накрая се светнала, че влиза в менопауза (на 47 години) и минала на ХЗТ. От тогава, казва тя, си върнала живота обратно. В последствие я спряла. Но агитираше жените да не се мъчат.

# 546
Никой режим изключващ цели хранителни групи не е ок в дългосрочен план, баланса е най важен.
Аз най добре психически съм на Зоната. Най- чиста без мазнини на НВХ ВМ, но там пък идва безсънието, нервност, висок кортизол поне при мен.
Аз винаги съм била на режим и наистина съм много активна физически, но за някоко месеца тука качих 2-3 кгей така от нищо. Та телата ни се променят с годнините, има и наистина късметлийки които ме качват в пре и в менопауза, но са по скоро изключение.
Наднорменото тегло пък си върви с други екстри и само по себе си е проблем, за кости и стави, за сърце и прочее.
Всеки си търси пътя, аз чета и си записвам което смятам че ще ми е полезено за по натам.
Няма как да сме на едно мнение всички не виждам драма в различните гледни точки.

# 547
Този плам на религиозни водачи ми е много познат, така бяхме в началото всички на нввмх. Голяма еуфория, голямо чудо, всички останали, които не искаха или не се справяха с режима, за мен бяха без воля и не знам си още какви. След време се оказа, че монетата има и обратна страна.
Та лично аз бих казала, че трябва умереност.
И аз имам ниски триглицериди и висок холестерол.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 17:51 от Lemy

# 548
  • Стара Загора
Един малко страничен въпрос от мен, но ми е интересно. Защо използвате тази сложна абревиатура НВВМХ, вместо простото кето. Не е ли едно и също всъщност? Или по религиозни причини 😁

# 549
Не е едно и също.Има разлики в различните видове според процентите мазнини,протеини и  въглехидрати.За жалост много хора  си мислят точно като теб.

# 550
Може да бъде и същото а може и да не бъде, едното е по-широк термин. Кето е най-рестриктивният вариант на ВМНВ храненето, а не всичко що е нв да е кето, както на много места ги имат за взаимнозаменяеми.
И аз не съм фен на строго кето, особено в дългосрочен план. Това го пиша въпреки че от години се храня интервално и предимно ВМНВ, но това не е същото.

# 551
JenniferLopez, на практика нямах никакви оплаквания, но при годишният профилактичен преглед ми откриха аритмия, от там ме диагностицираха  с предсърдно мъждение, то съответно не се повлия от никакви медикаменти и сега тази аблация е единствения вариант за лечение. Иначе пулс, кръвно всичко ми е ток ..... Simple Smile

На мъжа ми правиха аблацио и после се наложи и куп други неща и то точно по Нова година. Ако имаш някакви питанки - насреща съм с каквото мога ще помогна. Къде и кой ще е майстора?

# 552
the Дорис, в НКБ, проф. Шалганов, след точно 2 седмици 😊
По отношение на храненето, аз следвам религията от всичко по малко…..И евентуални ако се заинатя- фастинг 16:8

# 553
Ми не знам, нека е религиозен плам, ама нали ми е добре.
2017-2018 бях започнала да имам ежедневни хипогликемии.
Преди това бяха по-скоро рядкост и аз всъщност изобщо не знаех какво ми се случва. Какво от това, че нямах никакво наднормено тегло, била съм си с ИР отвсякъде, без да подозирам.
Почнах да чета какво е това чудо, което ме кара 2 часа след ядене да треперя, да ме избива студена пот и да рискувам, ако не хапна моментално нещо - да припадна на улицата? Тогава разбрах за пред диабета и всичките му екстри.
Изчетох и изслушах де що има материали на д-р Джейсън Фънг, на проф. Тим Нокс, на д-р Ерик Берг, д-р Робърт Лъстиг и т.н. все занимаващи се с "псевдонаука", според бг-мама специалистките Grinning.
Така попаднах и на темата тук във форума за ИР и там всичко прочетох от кора до кора. Момичетата там са невероятни. Да, не те галят по главата, като напишеш, че ядеш торти с подсладител, но разбираш много ясно как да действаш. Аз така предпочитам.
Ами оттогава хипогликемия не съм имала, вече над 5-6 години. Без лекарства и без ходене по доктори. Защо да съм недоволна?
С което не искам да пропагандирам самолечението, а по-скоро разбирането, че всеки организъм е различен, и че отговорността за собственото здраве е на първо място наша.
Не на лекарите, не на форума.

# 554
Не става с от всичко при мен, независимо малко или много. За да съм добре трябва неподходящите неща да са ми рядкост, а не често и по мъничко. Над 6 години вече,та поне се научих добре да си слушам тялото и да си преценявам кое как ми се отразява.
То и с интервалното хранене съм така де, на мен ми е естественият ритъм да не закусвам, цял живот мразя да ям сутрин така че не е усилие, не изисква инат, а това че ми помага да си държа юздите на инсулина е бонус вече Grinning
Който е добре с "от всичко по малко" нека си кара така, щом успява да прецени колко да е това че да е здрав. Но определено не работи за всеки и става с пробване кое е по-добре.
Аз и преди се хранех доста па-здравословно от повечето хора около мен, това и от сегашна гледна точка мога да го кажа. Ама не е било "моето" и се наложиха промени.
Предполагам че и още промени ще се наложат занапред, на 42 към и тепърва ще има да ме "тресне" пре- и баш си менопауза.

Опитвам се откъм хранене и фастове да се придържам към вариациите които препоръчва Минди Пелц, съобразено с цикъла. С много променлив успех обаче... прекалено съм свикнала по определен начин, знам го че работи по принцип добре за мен и забравям Joy Забравям да съкратя фаста преди цикъл, забравям да посегна към малко по-различна храна тогава, ама не съм се отказала де.

Общи условия

Активация на акаунт