Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 077
  • 761
  •   1
Отговори
# 750
Аз не ползвам измивни интимни гелове, опитайте без тях.

# 751
Гинексиса и мен ме беше раздразнил. Имах сухота. АГ то ми изписа този, вълшебен е, така хубаво омекотява. Сега малко го смених с Гинексид за менопауза, много лек и неагресивен е.

След операцията не чувствам сухота. Дано така да е.

# 752
  • София
Проблеми със сухота нямам - нито очите, нито долу.
Тестено ям мнгого рядко, млякото съм заменила със соево или кокосово.
За 5 път ще повторя - вземете си добавка със Салвия за вълните и потенето. Аз нещо я спрях за няколко дни, чак лошо ми стана от жега.

# 753
  • Бургас
И на мен ми дойде вчера, и чак се раздразних, зимата, като минах 50-те и някак си се настроих, че вече ще почне разреждане през месец-два-три, май месец за първи път нямах и се обнадеждих, после обаче пак си тръгна редовно, а така се надявах лятото в жегите  да попрескача, и тъкмо излязох в отпуска и пак…

# 754
Благодаря, the_demon , че се включи. Което описваш е същото при мен. Много е мъчително и води даже до главоболие.
Мисля да пробвам с чиста Омега 3. И пиене на повече вода.
Не мисля, че е от падане на клепачите, по-скоро хормоните, които намаляват отговаряли за количеството образувани сълзи.
Лошото е, че капките буквално на всеки 30 минути трябва да се капят. И пак не помага особено.

И аз съм с доста силни болки в очите /ходих на офталмолог, коригира ми диоптъра, но болките си останаха/, днес се събудих с "паднал" клепач на дясното око, направо вече не знам какво да си мисля, на какъв лекар да отида /обиколих почти всички/ и все по нещо ново "изскача". На 49г. съм, последно ми дойде преди 3 месеца, като преди това 8 месеца бях без цикъл, после 3 със и сега пак не ми идва.

# 755
  • София
И на мен ми дойде вчера, и чак се раздразних, зимата, като минах 50-те и някак си се настроих, че вече ще почне разреждане през месец-два-три, май месец за първи път нямах и се обнадеждих, после обаче пак си тръгна редовно, а така се надявах лятото в жегите  да попрескача, и тъкмо излязох в отпуска и пак…
При мен прескача пролетта от 2-3 години вече. Обаче лятото няма пропуск. Даже сега август ми капеше 15 дена.

# 756
  • при моите деца .....
За 5 път ще повторя - вземете си добавка със Салвия за вълните и потенето. Аз нещо я спрях за няколко дни, чак лошо ми стана от жега.
Каква вземате?

# 757
  • София

И аз съм с доста силни болки в очите /ходих на офталмолог, коригира ми диоптъра, но болките си останаха/, днес се събудих с "паднал" клепач на дясното око, направо вече не знам какво да си мисля, на какъв лекар да отида.

Невролог.

Всъщност какво разбирате под паднал? Единият е отворен, а другият е като да спите?

# 758

И аз съм с доста силни болки в очите /ходих на офталмолог, коригира ми диоптъра, но болките си останаха/, днес се събудих с "паднал" клепач на дясното око, направо вече не знам какво да си мисля, на какъв лекар да отида.

Невролог.

Всъщност какво разбирате под паднал? Единият е отворен, а другият е като да спите?
Записах час за невролог, но чак за 30 август. Единия клепач е отворен, а другия леко "паднал" надолу, не е чак "затворен" като за сън.

# 759

Невролог.

Записах час за невролог, но чак за 30 август. Единия клепач е отворен, а другия леко "паднал" надолу, не е чак "затворен" като за сън.

Ако нямате дразнене на окото или отделяне на секрет (като при конюнктивит), тоест ако изключим очно заболяване, мога да ви дам съвет да си направите кръвни изследвания.
Става въпрос за кръвната захар, пикочната киселина, креатинин и урея. Падналият клепач е не само неврологично заболяване и често го пренебрегват, като включват разни витамини, което още повече влошава нещата, защото може да се окаже признак за настъпващ диабет, подагра или бъречно страдание.
Дори да имате час за невролог, докато чакате пуснете си  едни изследвания.

пп. Знам, че не сте ми искали съвет, но понеже наскоро имах близък с подобен проблем, който го мъчиха няколко месеца и си го прехвърляха очния на невролога и джипито на очния, та накрая се оказа, че има висока кръвна захар и проблеми с обмяната. Започна лечение, започна диета  и клепача се оправи от само себе си, а преди това - капки, антибиотици, витамини няколко месеца - било е напълно ненужно и даже са влошили нещата.

# 760
# 761
Lanarte, благодаря за споделеното мнение. Личната лекарка ме насочи към невролог. Пия витамини - В12, С и Д. Кръвна захар изследвах преди 2 месеца, беше ми 5. Другите неща, които сте написали никога не съм изследвала, ще изследвам и тях. Очния лекар каза,че не вижда очно заболяване. Понякога имам дразнене в очите, все едно вътре има някакви малки парченца стъкло и сълзене. С бъбреците проблем нямам, бях на преглед, изследвах урина, там всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт