Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 082
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
Не е фекалния-поне така казаха от ВМА
Златния стандарт бил дихателния.'(без интервенция)Поне за 2010 като го бях завъдила.

# 706
И аз съм имала преди години. По кръвен път я установиха. 2 АБ пих и някакъв празол, май Нексиум.

# 707
Стела, възможно е. А ти защо мислиш че е розацея, лекар ли ти поставите диагнозата?

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 13:00 от Lemy

# 708
Мими, фекална проба поиска лекарят изрично.Каза, че с кръвен не било толкова точно и може да не отрази при някакви ниски стойности.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 13:14 от ДХ3

# 709
На мен ми казаха, че кръвният тест показва дали организмът се е сблъскал с хеликобактера, но това не означава че в момента имаш активен растеж на бактерията.
Тоест може да даде фалшиво положителен резултат.

# 710
Преди години моят гастро също поиска фекална проба. Явно наистина е най- добрият вариант.

# 711
Няма ли начин без АБ да се повлияе? Пробиотици няма ли да я изтрепят?
1. не съществува бактерия която може да бъде избита с нещо различно от АБ. Може да бъде ограничавана популация но ХБ  и в малка популация може да ви "убие".
2. Не съществува начин приемът на АБ в случая да е по-малко от 10 -14 дена. Това важи за която и да е бактериална инфекция в стомашно чревния тракт. Ако не бъде избита тя става резистентна към приеманите АБ , с което изключително се усложнява последващото й избиване.
3. не всеки АБ не всяка схема е ефективна за лечение на ХБ
4. Има случаи в които някои хора твърдят че са я избили с някакви масла и добавки но аз и моето семейство за 30 години познанство с ХБ не  познаваме човек лично и да сме видели истински резултати, с които това да бъде доказано. Тук в бг мама има хора спекулиращи с  това, продаващи добавки, препоръчващи какво ли не. Когато става въпрос за здраве и профилактика човек трябва много да внимава кого и как слуша.
5. Не съществува начин конкретно за ХП Аб да са по-малко от Два и то не какви да е. Има стриктни международни протоколи - свободно достъпна информация кои са те и коя схема с каква успеваемост е.
6. Нито кръвната нито фекалната проба са точно за установяване на инфекцията. Точни за установяване на инфекция са дихателна и биопсия. Второто се прави за да се огледат пораженията които за момента е нанесла. Кръвна и фекална показват други неща- сблъсквал ли се организма и успешно ли е лечението.
7. Клинично доказано е че хеликобактер е обвързан с рак на стомаха в много сериозни проценти. Той е "тих убиец", подобен на рака на дебелото черво. Често безсимптомно се настанява и върши гадната си работа - уврежда лигавицата на стомаха .

# 712
Домашния кефир с една гъба ли се прави? Имах преди години, но нито си спомням кой ми я даде, нито пък с кисело или прясно мляко съм заливала. Може ли някой да припомни?
Кефирена гъба е, да. Може и ситни като зрънца да са, същото е пак. С прясно мляко се залива, а гъбата реално ти го заквасва до кефир.
Намира се гъба, има не особено активна тема тук във форума, а има и групи из ФБ, пиши в някоя от тях че търсиш и от кой град си. Те тия гъбки растат и човек постоянно се чуди какво да ги прави, та винаги някой раздава ако има на кого.

# 713
Ре_ге, благодаря!

Аз правих изследване от фецес. Не знам в моя град дали се прави дихателен тест някъде.

Но това как да го тълкувам:
Цитат
Кръвна и фекална показват други неща- сблъсквал ли се организма и успешно ли е лечението.

Че може + резултат да не показва активна инфекция, така ли?

# 714
_re_ge, много полезна информация, благодаря!
Да си призная, след дадената информация, направо се сдухах дали нямам този бацил... Като прочетох и Стела, че се е сблъскала с това, както и някои други, направо се вкарах във филм сега. Като нищо тези дни ще отида и аз за това изследване...

# 715
Точно така .Правят в Лина Бургас,Аджибадем ,а може би и другаде.Това ми излезе на първо търсене.Но все пак човек трябва да има симптоми и тогава ако гастро-то се усъмни Simple Smile

# 716
Че може + резултат да не показва активна инфекция, така ли?

че  "-" не означава липса на такава.
Плюс значи че има, но плюс е и в рамките на някакво време след лечението.
много често се намира при хора без симтоми. въобще знаете че неразположение нива, прагове на болка или дискомфорт са различни за всички ни. И въобще когато заима симптоми понякога вече има доста нанесени щети.

https://www.lina-bg.com/novini/?koi-sa-izsledvaniyata-pri-helikobakter-pilori-174.

Много е разпространена бактерията в бг по една или друга причина, Казват че сме в такъв регион.  но да чукна на дърво примерно на децата правихме дихателен тест наскоро и двамата са минус. Аз за тях направо подскачам от притеснение и им правим профилактично тестове, нищо не ни струва да дишнат нещо някоя сутрин, а носи толкова спокойствие. Ние с ММ сме лекувани преди години и това ни организира някакъв имунитет. Презаразяването е с по-ниска вероятност но не и невъзможно. Както виждате от 4-ма двама са я имали. Даже аз като съм лекувана, мъжът ми беше отрицателен, а сме били заедно няколко години. Той я пипна от нейде по-късно, вече след като бях излекувана. Та  протокола на заразяване не е лесен като при вирусите, вероятно имунитет предразположеност са от значение. Аз на 26 я имах и според лекаря от няколко години, та си беше свършила доста поразии.

# 717
Аз разбрах че имам хелико бактери, след профилактика на мъжа с колоно и гастро, при него с биопсия се доказа, лекарят каза да се изследваме всички у дома. Аз никога не съм имала никакви симптоми, но се лекувах все пак с 2 АБ, Нолплаза и още нещо.
За съжаление още на първи прием на Оспамокса, ММ направи анафилатичен шок, ей така от нищото, преди е приемал от този вид без проблем, едва оживя. В момента е с тежка непоносимост към пеницилин, а това е първа линия за лечение на ХБ.
Съответно той не се излекува. Симптоми той същп няма, но имаше леки лезии по червата.
Има и 2 линия лечение с други АБ, за съжаление не така ефикасно. Само че той след шока АБ пие само ако е на умирачка🤪
Аз се излекувах, проверих след лечението бях чиста. За съжаление тази гад се предава и най- вероятно той ще ме зарази пак.
Голямата ми дъщеря имаше, но при нея с ужасни симптоми, подуване, болки, излекува се с АБ и диета. На 6 м проверява - чиста е.
Можеш да се заразиш в ресторант от прибор, от чужда чаша и така. Трудно лечимо и много разпространено всеки 2-3 човек го има.
Аз мисля че ако няма никаква симптоматика не е оправдано да се пият АБ. Ето аз се излвкувах, но ММ не, рано или късно ще го лепна пак. Колко пъти мога да пия Аб от тази група за толкова дълго, ще стана резистентна.
Та докато нямам симптоми няма да пия пак.

# 718
Антибиотичното лечение, освен всичко останало, ме притеснява и заради това, че четох, че основно с пеницилини се лекува. А аз имам алергия към пеницилин.

# 719
И на мен днес ми изписаха Оспамокс, но за цистит - мъчих се 2 дена с добавки / Уронал Акут /, но не се търпи -нова придобивка от ЕГН- то - за първи път ми е ....

Общи условия

Активация на акаунт