Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 091
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Напоследък пия кефир всяка сутрин, наистина има добър ефект за тоалетната.От Лидъл.

# 691
Ох ох аз кефир ако пия и два дена ще съм закотвена в двете нули. А така обичам. С пременото ми се оформи една непоносимост към млечни. С лактоза без лактоза все една реакция имам.

# 692
Ако ти се занимава да си правиш вкъщи е още по-полезен като пробиотик, купешките са с по-малко щамове за да се поддържа по-лесно еднаквост. То не че е много занимавка де - заливаш с мляко направо от хладилника и го зарязваш, на другия ден прецеждаш и заливаш пак за следващата партида. Нито му гониш температури като за кисело мляко, нито го завиваш.

# 693
Стела, това е от щитовидната, според личният ми опит.

Мне. За съжаление се оказах права. Току-що си погледнах резултата и теста за хеликобактер е положителен.

ДХЗ, сподели после какво лечение ти е назначено.

Няма ли начин без АБ да се повлияе? Пробиотици няма ли да я изтрепят?

# 694
Задължително антибиотици, има схема с два и с три. Различни са. Дълго време се пие, тегаво е. После контрола задължително фекална проба.

# 695
Стела, едното не изключва другото.
Докато бях в хипер, а и доста време след това, постоянно ми излизаше.
Мариат, в Гугъл за -щитовидна жлеза и кожни проблеми, излизат много статии по въпроса, ето например първите две:

https://www.bglekar.com/bglbgl/?p=193

https://gpnews.bg/%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0% … D0%B8%D0%B4%D0%BD

# 696
Аз също имам проблем с тоалетната. Откакто пия всяка сутрин чаша топла вода, ходя по-редовно.
Подут корем, газове, къркорене имах най-вече от вредни храни, пакетирани, не само сладки. Промяна в храненето доста помага. И от някои полезни също ми се подува-сурови моркови, зеле, люспи на домат примерно, ядки и т.н

# 697
Розацея ли си имала при хипер?

Когато бях с подостър тиреоидит, не съм имала кожни проблеми.

Иначе знам за връзката на ЩЖ с кожните проблеми. Ама в случая не мисля да я намесвам.

# 698
Мен докато ме е тресяла хиперфункцията  имах копривна треска и косопад няколко месеца, освен др симптоми.

# 699
Не зная дали се води точно розацея, но всякакви зачервявания пъпчици и какво ли не. Накрая започнах да се мажа с Тридерм и изчезваше за известно време. От както съм в хипо, нямам такива прояви.
Иначе и алерголожката и кожната лекарка все това ми казват, всичко е във връзка с щитовидната.

# 700
Домашния кефир с една гъба ли се прави? Имах преди години, но нито си спомням кой ми я даде, нито пък с кисело или прясно мляко съм заливала. Може ли някой да припомни?

# 701
Аз по принцип съм си в хипо, нищо, че приемам хормон.
Кожните ми прояви от хипото са суха кожа, понякога със зачервяване заради сухотата. Но е по тялото, не по лицето.

Розацеята е съвсем друго нещо.

# 702
ДХЗ, с какво изследване се откри бактерията?

# 703
Само а комбинация антибиотик.Аз бях в блоница и ми ги вливаха 2,друг пи и още едно сега ми убягва,но от него ставаше черно всичко,което се отделя Joy
При мен по гадния начин-гастроскопия с биопсия.Но четох,че има и дихателен тест.Пупу -дано не се налага да разбирам.

# 704
И аз направих тест за хеликобактер. Кръвен, излезе отрицателен. Но май фекална проба е по сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт