Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 082
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
Аз я имах като бях на 33, установена по кръвен път. Сега пак имам симптоми. От тогава са ми правили няколко пъти гастроскопия с биопсия и все беше отрицателно.
Щом правят дихателен в Лина Бс ще се изследвам пак.

# 721
Здравейте, а за подут корем нещо знаете ли, на 44г съм и от 1г лека полека изскочи. Нещо изследва ли се, пие ли се, диета трябва ясно ми е, но нещо съм много несериозна.

Спрях прясното мляко почти не ям млечни и проблемът изчезна. Не ям и тестено, пици, паста, сладкиши. Нов човек съм и не ми и липсва.

# 722
Мими -да знаеш,че само видях в нет-а не съм ходила да питам Simple Smile
И гастроскопия с биопсия е най-сигурно./само ,че е много противно и скъпо/ Още повече кръвни ,които могат да се объркат -за мен не са толкова достоверни

# 723
Мими -да знаеш,че само видях в нет-а не съм ходила да питам Simple Smile
И гастроскопия с биопсия е най-сигурно./само ,че е много противно и скъпо/ Още повече кръвни ,които могат да се объркат -за мен не са толкова достоверни
Последно ми правиха 2018г. Тогава я нямаше гадината.

# 724
Не би трябвало  и сега да я има-трябва да са я утрепали гадината.Тогава в болницата ми обясняваха,че все пак се провокира от нещо-в моя случай -кортикостероиди.И никой не е бил заразен около мен-нито преди нито след.

# 725
  • София
И на мен днес ми изписаха Оспамокс, но за цистит - мъчих се 2 дена с добавки / Уронал Акут /, но не се търпи -нова придобивка от ЕГН- то - за първи път ми е ....

Аз миналото лято изкарах цистит кажи-речи за пръв път. Аз пък нали имам колит, та антибиотика веднага ме удари и там. Та по този случай се чудя дали нямам и хелиобактерия. Misc Alien

# 726
Здравейте, момичета, от известно време имам синдром на "сухите очи". Най-изявено сутрин, като очите вместо отпочинали, са зачервени , сухи с усещане за пясък.
След многократни консултации с очни лекари, се стигна до извода, че е от настъпваща менопауза. Използват овлажняващи капки, но ефектът е краткотраен.
През нощта дори 2-3 пъти да капя капките, на сутринта е същото.
Четох, че Омега 3 помага за този проблем.
Пила съм Омега 3 с Гинко Билоба за друг проблем, но това Гинко много ме напряга и води до безсъние при мен. Да не говорим за апетита, който идва с тези капсули.
Търся чиста Омега, но не мога да преценя. Някой с подобен проблем има ли?

# 727
Ето статия от човека, който ни е лекувал с ММ.

https://gpnews.bg/%D0%B3%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0% … licobacter-pylori

След лечението ММ няма проблеми, той и преди нямаше. Имаше една язва ( причинена не от Хб) като младо гадже, която му зарасна и е пушка. Яде си люто пикантно, млечни и си свирка. Аз каквото си имах като неприятни симптоми преди ХБ, продължих да си имам същото , но вече без хеликобактер. Заради хроничния гастрит и рефлукса мине не мине време и ми правят гастроскопия с материал. Всеки път нямам. Да чукна на дърво почти 30 години се опазих да не се заразя наново. Така че видимо моето положение не е от бактерията. Явно не всеки стомашен  дискомфорт е от ХБ. Което пък добре се обвърза с теорията че може да има ХБ пък да няма симптоми.

# 728
Реге и при мен е така, на гастроскопията излиза отрицателно, аз дискомфорт си имам. Аз съм с гастрит и хроничен СРДЧ. Та не винаги оплакванията са от нея. При мен и от нерви се възпалява гастрита.

# 729
Lanarte,аз съм така от около 3 години и нещо(на 49 съм). И на мен изписаха/препоръчаха овлажняващи капки,но ефекта е временен. Не съм открила лек,няма и да открия сигурно....Четох също че имало нещо общо с "паднал клепач",който аз имам и с възрастта още повече се отпуска и запушвал през нощта там някакви канали(не знам доколко обективно го предавам😁). Ама нямам намерение да си правя блефаропластика 🤣🤣🤣. Неприятно е много,през деня не усещам дискомфорт,но сутрин е ужасно-все едно имам пясък в очите...След като стана и мине известно време се овлажняват сами 🤔. Не знам на какво се дължи...
https://medicine-bg.com/vsichko-koeto-tryabva-da-znaete-za-sindr … ma-na-suhoto-oko/

# 730
Благодаря, the_demon , че се включи. Което описваш е същото при мен. Много е мъчително и води даже до главоболие.
Мисля да пробвам с чиста Омега 3. И пиене на повече вода.
Не мисля, че е от падане на клепачите, по-скоро хормоните, които намаляват отговаряли за количеството образувани сълзи.
Лошото е, че капките буквално на всеки 30 минути трябва да се капят. И пак не помага особено.

# 731
Аз имам същия проблем от известно време.Предстои ми преглед и корекция на диоптъра евентуално.Нямам паднал клепач.Всеки ден пия Омега по 4gr.Няма подобрение.

# 732
Аз имах същия проблем с очите като гореописания. Сутрин, вместо да стана със свежи очи, те кръвясали, сухи и сякаш имат пясък. Работата ми е на компютър и това още повече влошаваше нещата. Отделно нося и очила. Ходих на лекар и ми изписа това.

Откакто го ползвам, проблемът изчезна. Каза да слагам вечер по една капка във всяко око. Непосредствено след слагането, зрението силно се замъглява за около минута- две и после се оправя. Сега сутрин очите са ми добре.

# 733
  • София
Здравейте, а за подут корем нещо знаете ли, на 44г съм и от 1г лека полека изскочи. Нещо изследва ли се, пие ли се, диета трябва ясно ми е, но нещо съм много несериозна.

Спрях прясното мляко почти не ям млечни и проблемът изчезна. Не ям и тестено, пици, паста, сладкиши. Нов човек съм и не ми и липсва.
Ужас, аз точно прясно мляко консумирам много, всеки ден си правя фрапе. Тестени също много. Трябва да се опитам да ги спра Sad

# 734
На мен ми закъснява вече 43 дни. Купона е пълен, непрестанен ПМС. Имам и вълни,които се изразяват най _вече засега само в заливане на цялото тяло от горещина ужасна, но без да се изпотявам и плуввам в пот. Понякога сърцебиене за 10-15 минути и изобщо всички екстри за сезона🤣🤣🤣. Знам че от сега ще е така, обаче е ужасно м*мка му.

Общи условия

Активация на акаунт