Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 112
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
С йогата трябва да се внимава, ако имате разни гръбначни проблеми, в групата за Дискова херния доста са се оплаквали че са се влошили с нея.

Абсолютно вярно. Затова трябва да се търси учител, който знае, чел е, ходи на семинари и се съобразява с твоите конкретни проблеми, а не разни жизнерадостни девойки, които те насилват да стоиш на главата си.
Йогата не допуска насилие над тялото - докъдето можеш, дотам.

Търсете терапевтична йога, там са една идея по-внимателни инструкторите.

Да не кажете ме ви облъчвам, но йога е най- доброто, което можете да правите за тялото, нервите и като цяло духа си. За болките в ходилата, за тези в кръста, или просто за освобождаване от стреса.

Heartpulse

# 676
  • Бургас
Да, напълно съм съгласна за йогата и с двете. Преди години, като по-млада ходех и много добре се чувствах. Сега правя само базови асани. Интересно е, че мен всичко започва да ме боли, когато правя гимнастика, каквато и да е. Иска ми се пак да пробвам йога, но точно насочена към гръб, кръст.

Блгодаря, Тинтина, ще го видя това студио.

# 677
Магнезиевият цитрат не е панацея при запечен стомах. На мен напримен, не ми е действал така.

За такъв проблем аз взимам алое на кристали на капсули.

# 678
Мен алоето ме превива на две за цял ден, буквално контракции на червото имам, все едно вирус. Всеки си е различен.

# 679
2 грама цитрат в малко вода вземам всяка вечер, лягам си и не го усещам по никакъв начин в това отношение. Което и само ме радва де, че нямам нужда и щеше да ми създава неудобства.

Кефир са ми хвалили в това отношение, домашен. Той не че пряко разхлабващо действа а по-скоро регулиращо, пробиотик си е все пак. Бях дала на приятелка да си завъди и тя, каза че спряла постоянното купуване на лаксативи за майка си, много беше доволна. Нямам нужда точно от това ама си пия по чаша почти всеки ден. Ако откарам до 120-130 години, да знаете че от него ще е Joy

# 680
От известно време имам раздразнен н стомах и черва и мислех, че е нещо от възрастта, защото съм чела оплаквания в темата за подобни симптоми.Оказа се хеликобактер- бях на лекар и ми пусна изследване.

# 681
ДХЗ, и аз съм с подобни симптоми след прекаран преди 2 седмици+ вирус.
И аз днес пуснах проба за хеликобактер, че ми се появи и един розацеен обрив, който веднага ме насочи натам.
Надявам се да не е това, разбира се...

# 682
Стела, какъв обрив? Къде?

# 683
По брадичка.
Под "обрив" нямам предвид пъпки, а розацейно зачервяване в тази област. Като зачервеното е и леко грапавичко.

# 684
Стела, това е от щитовидната, според личният ми опит.

# 685
  • София
Здравейте, а за подут корем нещо знаете ли, на 44г съм и от 1г лека полека изскочи. Нещо изследва ли се, пие ли се, диета трябва ясно ми е, но нещо съм много несериозна.

# 686
Благодаря. За първи път чувам/чета, че при хеликобактер или проблем с щитовидната жлеза може да има обрив/зачервяване по брадичката.

# 687
Розацеята има пряка връзка с тази бактерия.

# 688
И аз,а едва утрепах гадината Joy с троен антибиотик.Имах болки в стомаха,невъзможност за ядене на почти всичко,парене...Нищо друго

# 689
Аз мислех, че ми е възпалена жлъчката, защото имам камъни и чат-пат се обажда, после се рекох, че това, че
много жени в темата се оплакват, явно има връзка с пременопаузата, но понеже ходя всяка година на гастро, споделих необичайното състояние, а именоо: метеоризъм, подут корем, бунтуване на стомаха след хранене на каквото и да е, тежест след храна, понякога и часове след хранене.Никога не съм изследвала тази бактерия, защото не съм имала обективни оплаквания, но се оказа, че всеки втори я носи и съвсем не е безобидна.Лекарят веднага предложи изследване и цъфна тази гад.Сега чакам вторичен преглед, за да назначи лечение.

Общи условия

Активация на акаунт