Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 123
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
А, това с дозата на магнезия е различно според мен според организма и режима на човек и, също така,  според формулировката. Аз спортувам и ако не взимам, имам крампи. Отделно за редовен стомх ми действа супер. Преди имах чист цитират и трябваше по една таблетка 250мг дневно. Сега смених на микс от цитират и нещо там неорганично и трябваше да мина на една таблетка 250мг на 2-3 дни. И за двата препарата не знам колко е чистият Mg от тези 250мг, не пише на опаковката, явно не е стандарт.

# 661
37, я дай и ти линк към този с чистия цитрат. Да видя какъв ще си избера.

# 662
Мими, не знам дали би ти свършило работа името/марката, аз нали не живея в България... Но ето това е:
...
Редактирам, защото съм била сложила грешен линк, за което извинете ме.
https://www.google.com/search?q=saner+natur+magnesium+citrat&oq= … f3i-gPkKqBoAc_142

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 10:03 от 37°C ON

# 663
  • Стара Загора
Питам ви за магнезия, понеже имам проблеми с нисковъглехидратното хранене и редовното ходене до тоалетна. Обаче нямам никакви крампи, проблеми с пулса или нещо друго показно за магнезий. Затова се чудя дали си струва да минавам на магнезий или да разчитам на другите методи, като хуск и алое на кристали.

# 664
@ Jade, аз бих пробвала просто и наблюдавай как ще се чувстваш. И прецени според какво ти казва тялото. Сега, ако се притесняваш и имаш някакви сериозни индикации срещу подобен опит,  питай лекар. Но аз лично мисля, че рискът е малък специално за магнезий. Проба-грешка и напасване на дозата или го спираш .

# 665
  • Враца
Заради вагиналната флора по препоръка на гинеколога пиех Имунохелт Фемин пробиотик, който реших да сменя с друг пробиотик за жени - https://galen.bg/natural-factors-women-s-multi-probiotic-probiot … -mg-h60-v-kapsuli.
В описанието пише, че има слабителен ефект. При мен беше много силен, аз съм и на Сиофор, та временно го спрях.
Но може да помогне на някой като идея.

# 666
Аз взимах цитират на прах на Now. Не съм усетила някакъв стомашен ефект.
Сега взимам малат на прах на Seeking health. Той е за енергия.

За крампите през нощта мой близък също получава и казва, че като прави разтягащи упражнения всеки ден, нощем няма крампи.

# 667
на моят пише  мг 1250 мг цитрат с В комплекс.

иначе другия който всъщност редовно взимам е 200 мг пак цитрат в комбинация с калций, цинк и вит Д

нищо  не разбирам от добавки но е факт че като го изпия вискодозвия и крампите са текущата нощ секват.  други промени честно казано не усещам.

# 668
Поръчах този на Арвен. Да видим...!

# 669
Аз спя по- добре като пия магнезий, спортувам много активно и ми помага за мускулната умора.
Да не кажете ме ви облъчвам, но йога е най- доброто, което можете да правите за тялото, нервите и като цяло духа си. За болките в ходилата, за тези в кръста, или просто за освобождаване от стреса.
Би било чудесно поне първоначално да имате учител, който да обясни и покаже основните асани, но ако нямате достъп до такъв, има клипове з съвсем начинаещи.

# 670
Поръчах този на Арвен. Да видим...!
Гледай да го пиеш вечер преди лягане.

# 671
  • На острова
Магнезият има доста различни форми. Трябва да се преценят нуждите. Този, който аз приемам е комбинация от L-threonate, Glycinate иTaurate. Проблеми с констипация нямам, а Citrate and Oxide са предимно за това.

# 672
Дъждец, ще ти пиша после.
Аз пия магнезий заради усвояването на вит. Д. До сега цитрата не ме е разхлабвал.
С йогата трябва да се внимава, ако имате разни гръбначни проблеми, в групата за Дискова херния доста са се оплаквали че са се влошили с нея.

# 673
Мен си ме наболява кръста, но като ходех редовно на пилатес/ моята инструкторка включва предимно елементи от йога/, нямах никакви проблеми. Излизах като преродена след тренировка.

# 674
Мими, за теб е ясно, но масово за хората не е.  Ако знаеш всичко, то сподели моля те, как да си помогнат жените, с това брутално изпотяване, което ги мъчи, тук в темата.  Или за мозъчната мъгла, за която ти самата се чудиш? Нима в лекциите ти по генетика, от преди 25г., не са ти казали нищо?! Винаги има нещо ново, което да се научи и да ни помогне, да преминем през периода, с мин. проблеми и с усмивка на лицето, да минимизираме, доколкото е възможно негативите и дискомфорта. А и да помогнем на другите, с инфото, което сме намерили.....
имате ли проблем с цикъла

Общи условия

Активация на акаунт