Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 773
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Магнезий цитрат помага много при запичане, заради намалени ВХ.

# 646
Магнезий цитрат помага много при запичане, заради намалени ВХ.
Коя марка и доза може ли линк?

# 647
Мими, този

# 648
Лени, може ли да споделиш специалиста, който е направил анализ и е изписал управления?

И мен ме болят краката, но от горната страна на ходилото и отстрани. Като се възпалят, не мога да ходя.  Повече единият крак. Посетила съм няколко ортопеда, но никой не се задълбочи да изследва от какво. Единият миналата година каза: ми, на 43 кво очакваш.
И единият ахилес ме боли при натиск.
Имам стелки, ходене боса не ми понася.

# 649
Аз взимам този вече цяла година:
https://www.forlife.bg/produkt/magnezii-tabletki

# 650
  • Бургас
От няколко години ходя на йога, но при инструктор с множество обучения и който наистина знае какво прави. Там сме все във възрастта 45+, в малки групи.  Спасих се от операция на рамо, след като преди това обиколих поне петима специалисти. Противовъзпалителни, физиотерапия, временен ефект. Не можех да си закопчая сутиена и да си вържа косата. До такава степен бях обездвижена.
Йогата помогна да задвижа отдавна заспали мускули, след два месеца подвижността в ръцете се върна и до ден-днешен нямам проблем. И талия имам, и вратът не ме боли. Но пропусна ли седмица, веднага усещам липсата. Та гледам да съм редовна.

# 651
  • Стара Загора
Я кажете защо го пиете този магнезий? Всички ли имате крампи или други симптоми?

# 652
Я кажете защо го пиете този магнезий? Всички ли имате крампи или други симптоми?
Защото рекламите за магнезий не им казват,че е антидот на калция и от много пиене на магнезий ще развият остеопороза. 😉

# 653
Защото рекламите за магнезий не им казват,че е антидот на калция и от много пиене на магнезий ще развият остеопороза. 😉

Чак пък ...

Връзката между Калция и Магнезия

Балансът на минерали в организма е едновременно деликатna и динамична материя. Ако има недостиг на калций, останалата част от минералния баланс в организма ще бъде компрометиран. Следователно, магнезия се счита за ключов минерал за усвояването на калция и ако ядем полезни съставки, богати на магнезий, нивата на калций се увеличават драстично.

Магнезият стимулира производството на калцитонин, хормон, който повишава нивата на калций, като същевременно и извличане, което вече не е необходима. Много форми на артрит се характеризират с излишък на калций в тъканите, докато костите имат дефицит. В тези случаи, магнезият може да играе важна роля за стимулиране на този хормон. За този тип остеоартрит, както и други заболявания, причинени от калциеви недостатъци, диета, богата на магнезий е препоръчително лечение.

За усвояването на на 1 гр калциеви соли са необходими 0,5 гр магнезиеви.

Думата "антитод" означава противоотрова. Те не се взаимо елиминират, а са в синергия. 

# 654

Имам страшни крампи нощем, буквално  рева от болка, ММ се буди и ме води нощем са се разтъпквам за да ме отпусне. Моето е вързано с разширени вени освен с претоварване на краката. Последната година ако ме хване ММ ми дава един магнезий висока доза и спокойно си доспивам вечерта. Иначе след първата крампа следват други и то на същото място. По принцип пия по един на лягане но в по-ниска доза. Не знам високодозовия какво ми прави но ме отпуска. Полезен- вреден ще го пия защото болките от крампи са нечовешки. Особено когато са  на място, което не можеш да разтъркаш или "отпуснеш".

# 655
  • София
Аз го пия заради мъжа ми. Той е с крампи, но ако не му го сервирам и не пия  и аз, няма да го поеме 🤣. Добре ни действа.

# 656
Дозата на моя магнезий не е висока, но ми действа идеално за отпускане вечер и за ходене до тоалетна сутрин. По-редовна не съм била. А изглежда, че и на пулса ми повлия - винаги съм била с висок, прескачаше ми сърцето редовно, а сега е нисък, изобщо не го усещам и нямам задъхване и прескачане никога.

# 657
Интересно, по една таблетка от това ли ти действа чак така? Аз вземам малко повече, 1.5х на твоето и изобщо не ми се отразява на ходенето до тоалетната. Мислех че на който му действа разхлабващо е от високи дози, но твоето не е така. 2 грама цитрат вземам вечер (без да му се старая много с меренето де, заплюла съм си една лъжичка която веднъж измерих и карам с нея), това са грубо 300мг магнезий в него. Но аз и нужда нямам от корекция точно за това, там съм си редовна обикновено и това го отмятам още преди кафето, което на много хора също им е задължителен фактор.
А високият пулс като че ли по-често калий иска, отколкото магнезий. Ако говорим просто да е ускорен, а не неравномерен.
Остеопороза от магнезий... трудна работа. А и той е и ко-суплемент за витамин Д, заедно с К2, които вече са си свързани с калция в костите и то доста пряко.
Определено не са да си пречат едно на друго магнезий и калций, по-скоро някой някъде да не е превел нещо като хората. Те че в някои отношения са с обратно действие - да, ама някой не е допрочел вероятно. Да са имали предвид евентуално че калций трябва за съкращаване на мускулите, но за отпускането след това трябва магнезий, най-опростено казано. Те затова са и крампите, не че е само това.

# 658
  • Бургас
От няколко години ходя на йога, но при инструктор с множество обучения и който наистина знае какво прави. Там сме все във възрастта 45+, в малки групи.  Спасих се от операция на рамо, след като преди това обиколих поне петима специалисти. Противовъзпалителни, физиотерапия, временен ефект. Не можех да си закопчая сутиена и да си вържа косата. До такава степен бях обездвижена.
Йогата помогна да задвижа отдавна заспали мускули, след два месеца подвижността в ръцете се върна и до ден-днешен нямам проблем. И талия имам, и вратът не ме боли. Но пропусна ли седмица, веднага усещам липсата. Та гледам да съм редовна.
При кого?

# 659
  • Бургас
Галчудо, студио "Буда", до бившата "Райфайзен" на ул. Александровска. Има и сайт с телефони. За Бургас става дума.

Общи условия

Активация на акаунт