Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 809
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм с висок свод и получих планетарен фасцит след една почивка на която наистина прекалихме с ходенето. Всъщност не че прекалихме, а трябваше да имам предвид , че съм на възраст на която трябва да внимавам с тичането по вулкани като "млада коза". Ортопедът каза че заради високия свод понеже стъпвам на много малка площ от ходилото тази част се е претоварила. Препоръча да "дам пълна почивка" на краката си.  Бавно, за три месеца ,  но нещата влязоха в норма.

# 631
Аз след тичане в парка получих такива болки. Най-силни са сутрин. Казаха, че са възпалени сухожилия, много болеше при всяка крачка. 2 години на приливи и отливи ме мъчеше. От всичко, което пробвах, най-ми помогна Шуслерова сол 1 дълъг прием.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 10:00 от Ena123

# 632
Като чуя обувки навсякъде се включвам. Barefoot. Не знам наши ортопеди доколко одобряват подобен модел, на мен остеопат ми препоръча. За няколко месеца забравих болежки, изправих гърбина. Но друг модел дори маратонки не нося.

# 633
Босите обувки не са за всяка уста лъжица. Много зависи от структурата на стъпалото. Когато човек има прекалено висок свод и стъпва на много малка площ от стъпалото си тяхното ползване не се препоръчва . Особено пък и при малко повече килограми. Да не споменавам нашите разбити улици и тротоари , които са предизвикателство за колите пък какво остава за обувки с тънки подметки.

# 634
Абсурд тънки подметки да нося. Колкото пъти пробвам, после съм като претрепана, не мога да стъпя. И вкъщи не мога да ходя боса, не понасям.
ММ получи шипове от едни равни тънкоподметкови.
Без пари да ми ги дават няма да пробвам повече такова.

# 635
  • sofia
Привет! Да се "запиша" в групата с липса на цикъл от май месец. До сега имаше моменти на съкращаване, на удължаване на периоди, ама толкова дълго не е било. Чак тест за бременност си правих 😂, че едни мои познати раждаха наскоро. Очаквам включване, де.
Друг скорошен симптом е, че рязко ми става топло се потя идиотски....винаги съм се потила повече, ама сега и главата почна и вадички се стичат по мен. Ще видим като захладнее как ще е.
На 46 съм, килата са ми бая отгоре, ама от ядене е при мен. Държа си ги вече 7-8 години.
Преди две години, при преглед на щитовидната (там нямам ядове), ендокриноложката реши да ми измери кръвното и се оказа височко (140/90). Тогава имах ядове и разни проблеми и явно рязко съм го вдигнала, защото до тогава винаги ми е било ок.
Ходих на кардиолог, предписа хапчета, пих до някое време, после спрях (супер несериозна съм). За момента си държа това кръвно, без да се чувствам зле, ама знам че не е ок в дългосрочен план.
С краката нямам проблеми, освен отичане от жегата(това за сефте тази година) и при консумация на алкохол (това пак е от сравнително скоро).
Миналата есен качих Мальовица и на фона на цялото ми обездвижване нямах никакви проблеми (а очаквах).

# 636
Трябва да се преминава плавно и постепенно към такива промени с босите обувки.
Той Ники им е фен, но и аз мисля че не са за мен. Вие пък точно за тях се хванахте, гледайте упражненията, обясненията.

# 637
  • Стара Загора
Аз бягам с боси обувки в гората. Много добре ми се получава и мисля, че така кракът ми има много повече контрол на този супер неравен терен (корени, камъни). По принцип съм с висок свод. Обичам да ходя боса вкъщи и понеже работя у дома, ми се случва постоянно босото ходене.
Но ето на, пак имам опъване в петите сутрин. Казвам опъване, защото не е точно болка. Усещам го по-скоро нагоре от пета, към ахилеса. Все едно се е свило някакво сухожилие там докато съм била в леглото и сутрин се налага да го разпъвам. Не знам дали състоянието е точно като за горната диагноза, но аз не го усещам като някакъв проблем.
А босите обувки не ги сменям с нищо, особено за бягането.
А, и бягам на пръсти. През цялото време.

# 638
Кажете нещо за хормоналния корем как да се смали? Правя упражнения за цяло тяло отдавна, не се влияе. Диета не става, слаба съм, почвам да приличам на сомалийче.
Една агресивна реклама ме залива непрекъснато в Инстаграм. Разгледах какво съдържа, оказа се див ям.
Забелязала съм, че първите няколко дни след цикъл намалява и бам след това шкембак.

# 639
  • Б
С корема имам чувството че чакам да  ми дойде цикъла  за да се отпусне, спадне и т н . Не знам като спре все надут ли ще е? Може би някакви храни трябва да се избягват. Понякога от глъдка     има дискомфорт. Все едно си задържал нещо в стомаха си.

# 640
Нито корема спадна нито талията се върна, но се оформи бюст което отмести  фокуса ми. Едно се загуби друго се появи - баланс Simple Smile

Фасцита ми се появи именно от непредбазначени за терена тънки подметки. А не като да нямам замускуляване и да съм тръгнала да тичам отведнъж. То трябва цял анализ да се направи на стъпало глезен стойка  гръбнак за да се предпише едно или друго. Ненапразно стигаме пак до темата за коригиращите стелки и как с постепенно подпомагат изправяне на стъпването.

# 641
То трябва цял анализ да се направи на стъпало глезен стойка  гръбнак за да се предпише едно или друго.
Напълно съгласна съм. Дъщерята ходи при специалист, който и направи анализ на движенията, стойката, установи кои мускули са слабо използвани, кои са пренапрегнати, как ходи, и какви упражнения да прави.
Аз се опитвам да махна стелките, след 2-3 годишно носене. Първият път ми се възпалиха сухожилията на прасците, пак се върнах на стелките, но сегашният ми втори път е по-успешен, за сега нямам проблеми.
Но сутрин всички сухожилия са ми вдървени.

# 642
  • София
Корем огромен имам, но и бюст отгледах. Огромен.

# 643
Кажете нещо за хормоналния корем как да се смали? Правя упражнения за цяло тяло отдавна, не се влияе. Диета не става, слаба съм, почвам да приличам на сомалийче.
Една агресивна реклама ме залива непрекъснато в Инстаграм. Разгледах какво съдържа, оказа се див ям.
Забелязала съм, че първите няколко дни след цикъл намалява и бам след това шкембак.
Имам същият проблем.Слаба или дебела винаги имам корем.С и без тренировки,все тая.От скоро ходя на фитнес с треньор и научих,че корем се прави в кухнята.Голям или малък,и в двата случая.С плочки или без плочки,пак там.Повечето трениращи имат ясно изразени мускули там,независимо от пола им.Оказа се,че дори не тренирали за корем,т.е.не правят коремни преси.Коремът участвал във всяко движение.Обаче всички са на режим....на мен това ми е супер трудно.Тестото било най-голям проблем,ама сутрин се чудя постоянно какво да ям,ако не е филия със
....

# 644
Пробвала съм да избягвам хляб и глутен като цяло, ами запичам се и то яко. Преди даже и изгърбена да седях, коремът беше хлътнал навътре. Сега ми е стимул да стоя изправена. Joy

Общи условия

Активация на акаунт