Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 901
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
Да, скоро изследвах и всичко е наред и с ЩЖ и със захарта. Мисля да започна и сериозни коремни упражнения, но първо да дам на тялото си време да привикне към новото хранене и тогава. Иначе всеки ден си бягам и това много ме държи в тонус физически.

# 526
... да не цъфнат и да не започнат да обясняват какво трябва да се прави с плам на религиозни водачи.
Разбира се, че е така Simple Smile.
И тук са две и убиват у мнозина желанието за споделяне. Да не говорим, че много от лансираните от тях идеи и практики са доста съмнителни от гледна точка на науката.

# 527
Мен продължава да ме мъчи мигрената. Явно докато работят яйчниците, въпреки че нямам матка ще е така. Дано скоро да каталясат 🤣 и наистина в менопаузата да нямам пристъпи... Кремът на Биовеа прогестерон ми помага, кистите в гърдите са почти изчезнали, най голямата два пъти по малка е. Преди 6 месеца преглед, от тогава и мажа крема.. Килограми са ми ок за височината, но аз внимавам много с храната и количеството.

# 528
момичета, това е свободно пространство за писане.
Всеки може да пише, каквото си иска, стига да не обижда другите или да не нарушава личното им пространство. Бъдете позитивни.
Никой не е дошъл във вашата кухня без покана, да ви налага мнение. Как пък все едни и същи, са не доволни....
Не може само в черни/отчаяни   краски  да се пише за периода на премено паузата, от песимистично - примиряващи се  момичета, това не е така има светлина в тунела, пробвайте, борете се - не се отказвайте...
Та коя точно наука, казвате , е помогнала за неспирните оплаквания на момичетата - операция на всяка цена, източване на клинична пътека и после, кой от къде е ...
 Стегнете се....стига с тези детски сръдни, "моля другарко, тя какво каза"  ....... големи жени сте.

# 529
За корема, поне при мен, само упражнения помагат. Бях го прибрала много зимата, но и тогава не излизам толкова много и имам време за упражнения. Сега карам на чар и усмивки 😁
Аз броя калории от година. При мен работи. Така успях да елеминирам определени храни. Но е досадно.

# 530
момичета, това е свободно пространство за писане.
Всеки може да пише, каквото си иска, стига да не обижда другите или да не нарушава личното им пространство. Бъдете позитивни.
Никой не е дошъл във вашата кухня без покана, да ви налага мнение. Как пък все едни и същи, са не доволни....
Не може само в черни/отчаяни   краски  да се пише за периода на премено паузата, от песимистично - примиряващи се  момичета, това не е така има светлина в тунела, пробвайте, борете се - не се отказвайте...
Та коя точно наука, казвате , е помогнала за неспирните оплаквания на момичетата - операция на всяка цена, източване на клинична пътека и после, кой от къде е ...
 Стегнете се....стига с тези детски сръдни, "моля другарко, тя какво каза"  ....... големи жени сте.

[/quote
Много грешиш за операциите на всяка цена,и да темата се изроди!

# 531
Не може само в черни/отчаяни   краски  да се пише за периода на премено паузата, от песимистично - примиряващи се  момичета
И каква според теб би била ползата за останалите потребителки да се хваля, че нося същия номер дрехи като на 13 години и външно изглеждам прекрасно, без да правя никакви диети, камо ли извънредно вредните безвъглехидратни?

Това са фактите, но периодът идва със своите предизвикателства и проблеми за всеки от нас, включително и за мен. За един е едно, за друг друго, но добронамереното споделяне винаги е за предпочитане пред лозунгите и псевдонауката.

# 532
  • тук-там
Темата е да споделяме коя как се справя в този период. Добрите примери следва да са мотивиращи. Те не са само добавки и ХЗТ. А и начин на живот. Така че на мен са ми от полза всички мнения.

# 533
  • София
Аз уикенда се изюрках и отидох на планина, въпреки че още ми капе. Изкарах добре, свалих две кила /много вероятно и задържана вода/. Обаче сега идва и другия проблем - всичко ме боли, особено единия крак и едвам ходя, така че тия дни ще намаля двигателната активност, доколкото мога.

# 534
Аз се храня нисковъглехидратно от години. Но последните 1-2 години по овулация и преди цикъл си се подувам и оттичам, без значение какво ям.
Ей ме на, днес. На обяд съм само на пуешка пържола с малко магданозено песто. Корема ми е поне в 4-ти месец.

# 535
това е искала да каже жената, това е написала.
Защо трябва нейното мнение да ни разстройва.
Ако нечие мнение не харесвате подминете.
Затова са хората различни, гени, кости, структура, акъл...
Темата си върви даже много хубаво, жива е, не е само с черни краски има всичко. Едни около 50 се интересуват от едно, други от друго.
Ама сега май за киселото грозде, става дума...
Едни са генетично високи, (аз не съм), други са руси ( аз не съм), едни са с тънки кости ( аз не съм) и още  и още...  На мен никой не ми пречи.
Но само с мрънкане, без грам да се напъне човек, не става....
Това не е и лекарски журнал, да се пише  само наука...
Моля напишете, как науката помага в този период  - за топлите вълни, за изпотяването, за мигрените, за надутия корем, за болките в костите, за косопада, за безсънието, за лошото настроение, за кривотията, за... за.... - ще бъдете полезни на много жени.....

# 536
Аз да попитам как сте с либидото?
При мен от няколко месеца е доста понижено.

# 537
Аз съм от високите и русите, но този период ме атакува в сърдечната проводимост и след две седмици ми предстои аблация на сърце / съдова операция / - мисля няма някой без проблеми ....
По последното питане - либидото ми е на 6 Blush

# 538
  • Варна
Macadamia, какви са ти оплакванията, че се налага тази операция?
Аз имам сърцебиене, ама пулса ми е 75, кръвното 120/74. Екг ок. Личната каза добре си.
Аз имам хроничен гастрит и рефлукс и не мога да кача килограми. Никакво подуване нямам. И сега в пременото ми е ад.

# 539
  • тук и там
Ама сега май за киселото грозде, става дума...

Но само с мрънкане, без грам да се напъне човек, не става....
Айде сега се прочети,и пак си помисли кой се държи детински и назидателно..И не,не съм разстроена,нито мрънкаща,при мен минава леко за сега този период,но това не означава и че при други е така..При едни едно,при други-друго..Важно е да се подкрепяме,да знаем,че не сме сами и всички  ще минем през този период.

Общи условия

Активация на акаунт