Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 903
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Рядкл се намесвам,но наистина никой не знае положението на другия и състоянието.Аз през живота си не ям теста и от сорта./и до скоро мигрената ме убиваше/Смешното е ,че единственото което можех да ям по пристъп бяха солети-с глутен най-вероятно.Ами днес обядвах 2 домата и парченце кашкавал и веднага добих корем 7-ми месец.Същото се получава и с краставици ... Е да не ям зеленчук или как???? Или другото към него и пиле и риба и друго месо..И това се започна от как нямам цикъл .Преди това нищо подобно..За сведение съм 170 и тежа 52 кг.Ама корема започна да расте..и 2-то килограма са от сега..
Някъде назад се споменава добавка-хармони хъг-погледнах-ами то това са хормони в разстителна форма.-фитоестрогени и прогестерон. Не всеки може да ги пие и не е и желателно при някои проблеми.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 23:39 от reninel

# 511
  • Бургас/Пз
Не мисля, че някой начуква кантатата, на когото и да било. Всяка споделя това, което работи при нея и никой не казва на другия , че не е прав.
Но пък да се твърди , че видиш ли като си слаб и спазваш някакъв хранителен режим си киселяк, ами и това не е ок.
Нямам нужда да съм с 20кг наднормено тегло , за да си харесвам лицето. Да, остарявам и бръчките все повече личат, но по ми е важно органите да са ми добре. А повярвайте при наднормено тегло, колкото и добре да изглежда едно лице, то тялото не мисли така и рано или късно ще започне да дава сигнали. Никой не казва, че трябва всички да са слаби. +5-6-7кг не мисля, че са нещо кой знае какво. Но +15 вече смятам, че не е ок. Но всеки си преценява за себе си.

# 512
Снимката не е излязла. Капсули на NOW, магнезий, 400мг.
Авторите на "Тихия убиец", са българи, Иван и Емилия, харесвам книгата и това, което те показват във фейса. За който не ги познава, вижте ги...

# 513
Аз пия този магнезий

А фитоестрогените обикновено са просто с плацебо ефект, тоест не действат на тялото, но всичко идва от главата, въобразим ли си , че ни е ок, наистина се чувстваме в пъти по добре….

# 514
Когато пия магнезий, сърцето ми се разхлопва яко. Това съм го установила през годините многократно. А точно за сърцетуп ми го е изписвал кардиолог за сефте преди няколко години. Веднъж даже щях да припадна, не ми стига въздуха и главата ми тежи... Спирам магнезия и всичко е ок. Не знам защо така, няколко вида съм пробвала, не ми е добре на мен това...

# 515
Duhi_puhi,а изследвала ли си го?Да не би пък да е висок?На баща ми кардиолога изписа Магнерот( мисля) Той е с рецепта.
А иначе действат фитоестрогените и прогрстероните.И двете съм ги качвала с добавки,че и с храна( естрогена специално)

# 516
  • тук-там
Разбира се, че действат!

# 517
  • тук и там
Тази тема не е да се мерим и сравняваме.Има много други такива,всъщност повечето са такива,нищо че на пръв поглед човек може да се заблуди и да си помисли,че има доброжелателност...Обидно е отношението към пълните жени и винаги е било -в България. Най-тъпото от цялата работа е,че жени,в тема за взаимопомощ си позволяват да го правят .Има цял подфорум за диети и красота,мисля там е мястото за тези неща,но тук?! До сега не е имало тема,в която почитателки на някой режим да не цъфнат и да не започнат да обясняват какво трябва да се прави с плам на религиозни водачи.Та вместо да се окуражаваме и подкрепяме,да гледаме и виждаме хубавото във всеки,ние търсим кусури ,изискваме някой да се оправдава за това как изглежда собственото му тяло и се сравняваме на телеса..Ми не, некрасиво ми е някак..Предпочитам да съм в компанията на хора по-широко скроени,които гледат на живота по лежерно и ведро .

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 08:30 от Кайсия

# 518
Кайсия, мисля, че единствено вашият тон в тази тема е заядлив, обиден и назидателен. Казвате кой къде да пише и обявявате Вие в каква компания искате да сте? Откъде накъде?
Съжалявам, че възприемате взаимопомощта само като вид утешение, че не само аз съм “дебел, нервен, разстроен, болен”.
Всеки тук има някакъв проблем. И аз се радвам, когато се намери човек да ме побутне и да ми даде някакво решение на база собствен опит. Ако преценя, мога да го ползвам и съм го правила често. Като с крема, например. Ако видя, че не е за мен - подминавам.
Ако ми каже “ооох и аз съм така, много е зле положението”, и какво ми помага това на мен?!
Аз искрено се надявам, въпреки яда си, да възприемете някои полезни съвети, за да ви стане по-леко и добре НА ВАС, на мен какво ми пука, в края на краищата? Това е последният ми пост, в който споменавам хранене. Чак пък религиозен водач… айде няма нужда толкова да преигравате. Иначе друг обиждал.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 09:09 от Arwen Amarantha

# 519
Снимката не е излязла. Капсули на NOW, магнезий, 400мг.
Авторите на "Тихия убиец", са българи, Иван и Емилия, харесвам книгата и това, което те показват във фейса. За който не ги познава, вижте ги...

За Functional Bodies става въпрос, нали?

Засичала съм ги във фейса, харесват ми. Мислиш ли, че режимите им са подходящи при ИР?

# 520
За Functional Bodies става въпрос, нали?

Засичала съм ги във фейса, харесват ми. Мислиш ли, че режимите им са подходящи при ИР?
[/quote]

Stela, не, режимите им  не са подходящи за ИР.
Тя ползва много сладки овкусители, овесени ядки, но има и добри попадения, като се махне, това и онова....., но пък са позитивни, весели и симпатични и хлапетата се бутат около тях....Smiley
И други здравословни неща разказва...
Все пак те са млади и много спортуват, трябват им калории.

Но виж, някой от хран. идеи и не само на Надя Петрова, стават за ИР и пре мено/мено , защото и тя  е в нашата група по интереси...

# 521
  • Бургас
На мен много ми помогна приложението калориен калкулатор. Имах едни 5-7 кила излишни, свалих 5, задържам вече трета година. И то предимно от корема и талията свалих.
Пак ям всичко, но внимавам в количествата. Още първите седмици са голям ориентир откъде идват многото калории.
Корем подут съм имала винаги, от ученичка и без наднормено тегло. Сутрин е ок, но каквото и да ям или пия, веднага се подува. И майка ми е така. Няма спасение.

# 522
  • Стара Загора
При мен не се получи с броенето на калории, въпреки че приложението е супер. Явно не мога да се справям аз с редуцирането и следенето. Или правя нещо кардинално или се провалям някак.
Същото беше и с цигарите. Всеки опит да ги намаля водеше до още повече пушене. Взех ли решение да ги откажа напълно и въпреки първоначалната агония се получава. Явно мозъкът ми се справя по-лесно с крайностите. Нямам друго обяснение.

Относно коремите, моят не е точно постоянно подут (освен ако не съм прекалила с някоя неподходяща храна), но ме дразни, че в последните години започва от под гърдите ми. Ясно изразена талия никога не съм имала, но и чак толкова безталийна не съм била. Мама е със същата структура. Не знам дали е кауза пердута да се боря срещу това, но все си мисля, че тези 10 кила, които все още са ми излишни трябва да повлияят и на визията и усещането на корема. Много надежди имам за скоро започнатото кето. Ще видим...

# 523
Jade, новата форма - надкоремието също е от хормоналнити промени. Бях го чела някъде!

# 524
Jade, ще успееш, не се отказвай. Наред ли е всичко при теб с ЩЖ , захар и инсулин?

Общи условия

Активация на акаунт