Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 913
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Оф, смятам аз- айсберг, риба, пиле....
Иии после я дай тая бира и пица и кюфте, щото не се издържа.
Е, аз си издържам идеално, щото искам да ми е добре. И предпочитам да пропусна моментното удоволствие в името на по-качествен и приятен живот. Всичко, което зависи от мен го правя, пък Божа работа!
Разбирам много добре, че не е за всеки това, а е въпрос на психика.
Ама пък и ме е яд, като прочета - ех, то е нормално, всички ще сме дебели, ще имаме вълни, кръвно, безсъние... Ми не е така.

Другото, което ми се струва много важно - тотално елиминиране на олио от семена. Не съм го купувала от над 10 години. Готвя само с мас или масло, зехтин - на салата или друг суров вид.
Олиото от слънчоглед е страшно коварна и долна мазнина. Особено нагрята. Вече ако се храня навън, усещам я и поне знам от какво ме боли корем после.

# 496
Моя корем се надуваше и имах болки и от кисело мляко., прясно. Сама реших и ползвам лактозе фрай. Когато съм на почивка, имам таблетки, 20мин. преди да ям лактозни млечни- лате, сладолед гълтам една.
Преживавала съм го това с корема, не ми харесва и ще провя всичко възможно да го нямам.
Момичета, мислете глобално , глутен от едно пакетче подпровка, няма да ви повлияе грам. И какво значи пакетирани продукти- в премено и мено, те са ни врагове.
А, който иска нека си носи от 9 кладенеца вода, как разбираш ли, не става.
Има едно семейство, с три деца, автори са на книгата "тихият убиец" или подобно беше, еми вижте им клипчетата, какво готвят и как изглеждат. Майката не си търси извинения....

# 497
  • тук и там
Не ме кефи подходът ви тук в темата .Всички сме жени,и сме в  едно и също положение.Аз казвам-може да сме дебели,но сме красиви.Вие казвате как всичко можело и си е баш като начукване на канчета.Ми ако ще гледам така на живота,и няма да се радвам на хубава храна,вино и компания-какъв е смисъла - да съм слаба,ама да  съм киселячка и да не ям и пия хиляда неща?За мен това не е качествен живот,та всичко е въпрос на възприятия.Дебела съм,в лице се харесвам като съм гримирана ,обичам хубава храна ,която да споделям с приятелки на по питие и приказка.Много се втелявате ,все едно съм влезнала в диетичният подфорум.Защо пък да ми трябва извинение  пред друг за това как изглежда тялото ми?! Гледайте по-ведро не живота,себе си и околните!

# 498
  • София
Аз пък съм пробвала всичко, включително и да не ям нищо тестено и прясно мляко. И ходене, и добавки. И пак се надува тоя корем. И да уточним - в никакъв случай не съм наднормена, но не съм и с плочки.

# 499
Принципно съм съгласна с Галина по повечето теми, които засягаме тука. Отстрани, обаче, като ви чета, наистина, покровителствен ми звучи тонът, с който пишеш, Галина. Аз съм абсолютно за споделяне на опит, но без начукване на кончета, всички сме големи хора. Може и да не го имате така предвид, но поне при мен така достигат репликите често.
И исках да споделя за добавката, която аз за себе си открих последния месец - магнезий. Много добре действа при мен с моя начин на живот и физиология. Специално за мускули и храносмилане.

# 500
Това липсата на магнезии, според руските диетолози и специалисти, които ФБ преценява, че са за мен е голям проблем.
Даже вччера гледах клипче как недостига на махнезий е виновник за холестероловите плаки.
Я си признайте какъв магнезий пиете.

Аз имам един проблем - чета, убедена съм, че нещо е полезно. Купувам го и ... много красиво седи в шкафа, докато му изтече срокът на годност Simple Smile
Понякога ги слагам добавките на плота - само ги метя като пешки на шахматна дъска ... щото ми пречат.

# 501
  • София
Аз затова гледам да не натрупвам повече от 2-3 добавки за месеца.
Въпреки че... вчера си купих добавка за черния дроб и Витамин с.

# 502
Кайсия, за мен тонът си е съвсем нормален. Всеки човек се изразява индивидуално, според темперамент, а и писменото общуване винаги може да се приеме не на 100% по начина, по който е написано от човека.
Ще се хвана за твоите думи, че искаш да се наслаждаваш на хубава храна, питие и компания. За мен хубава храна е паста, пица, торта, баница, тиквеник, шоколад, а баклава колко обичам..... Обаче кръвната ми захар е висока. Ако почна да си угаждам здравословно доста ще си навредя. Диабет, ИР, високо кръвно, проблем с бъбреци, зрение.... Според теб ще водя ли качествен живот, ако съм болна с някое от тези заболявания?

# 503
  • София
Недейте да вземате всичко навътре. Много се хващате за думите.

# 504
Момичета, по-отгоре гледайте на думите, може да ви се струват хард, но са си истина. През 2022 аз получих моя ритник, под формата на ИР, за да се осъзная и да се взема отново в ръце. Пия много добавки, правя много неща,  няма кой друг да ми пжмогне да вървя напред.
Онзи ден ми дойде колагена на прах ( избрах го пред желатина, заради разтварянето в студена течност), толкова му се радвам. Ето го моя приятел-магнезий, не се разделяме, от години, понякога при цикъл пия по две, иначе всеки ден в 21ч.
[url][/url]

Вино не ме привлича грам, но сладолед да, разбира се, че сега в сезона си позволявам, но се лишавам от вечеря примерно. Аз бях пълна, знам какво е, не падам от марс, еми не ми харесваше...

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 20:50 от Galina Georgiev

# 505
  • Бургас
Магне В6 пия предимно. Ако пропусна ден-два, имам ужасни крампи. Последно взех един на Хербамедика, от него също нямам крампи.

# 506
От магнезий почти няма човек дето да не усети хич никаква полза, той в толкова много процеси участва а вече не са същите ни почви, ни нищо че да чакам да си го набавя от каквото е порасло на тези същите почви...
В тая тема си е хубаво да се споменава често, той е нужен и за производството на прогестерон освен и другите ползи.

# 507
Напротив Галина, при проблем с щитовидната или махаш всичко или не се пробваш. И пак казвам, от опит го казвам. Да настройката е в главата, а аз в момента нямам сили за това. Не искам да гледам чуждоземни семейства, който могат да си позволят определен стандарт и да демонстрират. Ние не можем, успяваме с някакви средства. За пример утре ставам в 7, излизам за работа и ще се прибера около 20 часа. Имаме режим на водата, не можах да сготвя ще си взема готова храна. Как е приготвена идея нямам. Вечерта, ако ММ не е сготвил ще сме или на яйца или на спагети, като аз спагетите не ги ям, ям салата. И това е всеки ден. Тичам от задача на задача. Да живота си е мой и на моменти не ми е ОК, но повече от това не мога да направя в момента.
Така че без да си на моето място, не ми казвай какво и как да правя.
Виното не си го давам, сладолед мога да не ям! Бирата я спрях, че ме надува, мляко пия само сутрин в кафето. Толкова много неща съм елеминирала....айде няма нужда от нравоучения.

# 508
  • София
Galina, не схващам какво си постнала като линк за магнезий?

# 509
Е, сега ако ще се обиждаме и ще го приемаме за нравоучение… Да взема да се обидя на слаба и сбръчкана тогава Blush. Ами не се виждам сбръчкана, не ходя на никакви процедури и не усещам нужда да пълнея, че да изглеждам “добре в лицето”, както беше написано поне 5 пъти. Нищо общо няма едното с другото, да не се баламосваме.
Странно ми е, че някой предпочита лицемерно потупване по рамото, пред истината. Но добре, ще знам вече.
Галина не виждам никъде да набива канче, а казваме ние как подхождаме, пък който иска може нещо да вземе, ако не - не.
И на вечери в компания се радвам, и на хубава храна и вино. Като не ям пица, пържени картофи и сладолед, и не пия бира, не мисля че пропускам нещо. Просто друга гледна точка.
Нека всеки споделя неговата си, без да се чувства обиден. Така човек знае, че наистина има и друго, освен неговото.
За магнезия, пия всяка вечер по една капсула от тези на forlife.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 23:25 от Arwen Amarantha

Общи условия

Активация на акаунт