Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 917
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Естрогенът се задържа и в мастната тъкан. Затова отслабването също помага. Ако има инсулинова резистентност обаче, е нужен по-разлиен тип хранене, или ако не става само с него, метоморфин или друг подобен препарат.
Липса на естроген в днешно време имат много малко жени в тази възраст, предвид че отвсякъде биваме заливани с ксеноестрогени.

# 481
Макадамия, Ал, изглеждате страхотно!

# 482
  • тук и там
Аз не изглеждам ли страхотно?Шегувам се.Просто адски си личат хората списващи и познаващи се от други теми и споделящи подобен и близък начин на живот.

# 483
И аз се чувствам по -добре сега, отколкото на 30. Децата големи, нямам грижи с тях, мъжът и той -влязал в релси.  Живота ми е по-спокоен.  И аз съм на терапия с прог. Около 30+ имах медна спирала, дълъг цикъл, силни мигрени- стоах с шапка и слънчеви очила в къщи.  После пък една проф. гин. бг, тук в Германия ми сложи 6м. инжекция, хормонална- уж за по хубаво, срещу миг. Еййй съсипа ми живота.....
Сега чета, търся, пробвам, храня се, като Арвен, с две малки кученца съм също , правя каквото си искам и се чувствам добре.

# 484
Не съм те виждала, Кайсия.

# 485
  • тук и там
Ами тя и Ал не се е показвала тук..

# 486
Хаха, да, права си. Оказа се, че съм я видяла преди малко в друга тема. Simple Smile

# 487
Затова споделяме, какво правим, за да минем през периода по- леко и доколкото е възможно по-леко. Може, има начин, но трябва постоянство и борба на много фронтове.  Ако някой, вземе нещо от споделеното, промени или започне да търси, ето това е , заради, което го правя. Понякога ми е много тъжно от всичко, което се пише в темата.

# 488
  • тук и там
И на мен..

# 489
Направо ви се радвам. С три малки деца,на 43 в премено. Искам да спра глутена, но да готвя в момента отделно за мен е изключително трудно. Спорта е предизвикателство, защото нямам време. Опитвам се, но ми е трудно. За съжаление мигрената се засили сериозно последните дни и просто искам да изчезна нанякъде.

# 490
Ооо, Галина, да порасналите деца са мнооого благоприятен фактор. Моите са на 24 и 15 и в момента с мъжа ми си гледаме третото (кучето), че то си остава вечно бебе. Но си е друго - кеф ти плаж, кеф ти книжка, филмче. Ако искаме - готвим и ядем, ако ни мързи - излизаме за аперитивче. Кеф и спокойствие.
Аз също ги пиша тия неща, не за да се похваля, опазил ме Господ, а за да може който иска да пробва, което смята за приемливо. Не обичам да давам акъл. Но ми се струва гадно пък и да не дам добронамерен съвет, ако отсрещната страна възприеме - ок, ако не - здраве да е.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 14:17 от Arwen Amarantha

# 491
Глутена е в тестото, брашното, набухвател е. Пречи и на мигрената.  Просто не ядеш хляб и производни. Това не пречи, да готвиш за семейството. Само ти, сама- трябва да го решиш, за себе си. Нито 3 деца, нито семейството ти , могат да ти сложат насила хляб или тесто в устата. Така, че.....това отпада, като довод.  Сварени яйца, пиперки- за бърза консумация, когато си в безисходица...

# 492
Глутена не е само в хляб и тесто.Почти във всяко нещо на пазара има глутен, просто се чете много и се внимава како се пазарува.И да досадно е, знам го защото веднъж съм го спирала. И тук положението е или не ядеш никакъв глутен или ядеш.И дори малко замърсяване на храната с глутен ви връща в начално положение.Та никак не е лесно.

# 493
Глутен има дори във пакетираните подправки.
За мен абсолютното му избягване е много много трудно.
Че то живота минава в мислене на това какво да избягваш, какво да купиш, какъв му е състава, колко калории си изгорил, колко си отслабнал. Егати мъката.

# 494
  • София
Оф, смятам аз- айсберг, риба, пиле....
Иии после я дай тая бира и пица и кюфте, щото не се издържа.

Общи условия

Активация на акаунт