Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 922
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Изобщо не са ми спестени лично на мен Simple Smile
Особено течовете, подуването и акнето, като ме подпука цикъла.
.....Та радвайте се ,че са ви спестени тези екстри Simple Smile
Тя и тази американката инструкторка, която показах, Dalyce Radtke, дълго време не можеше да спи, въпреки че уж е в супер форма и вземаше добавки. Оплакваше се от горещи вълни дълго след спрял цикъл. Показвала е корема си, когато се подуе. Ами също като моя Simple Smile

# 466
Качвам само за малко две снимки от миналата седмица, моля да не ме цитирате, с цел никой да не се отчайва- има живот и на 25, и на 2*25

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 14:05 от macadamia

# 467
  • тук и там
Макадамия,тренираш сериозно от едно 10 години според мен.Ама тепърва да се прави такова  тяло,не мисля че е възможно..Поздравления,чудесно изглеждаш !Трудът ти се отплаща!

# 468
Благодаря, Кайсийка! Права си, от 12-13 години спортувам почти всеки ден, но защото работата ми е на бюро, а и съм лакома…..

# 469
Това си е до структура и гени. Имам колежка, набори сме - винаги е била кожа и кокал. Бременеехме заедно, ядяхме едно о също на обед. Тя качи 3 кг, аз 30 🤣🤣
Пак си е кожа и кокал. 50 кг е на 175 височина.
Аз ям не ям, в 6 клас бях 70 на същата височина и толкоз ги въртя +/- и след 30 години

# 470
  • Бургас/Пз
Ама като кажете ген значи, винаги се сещам за моя любима съфорумка, която е на 50 и е от семейство с фамилна обремененост от към кг-ми. Ами жената е решила, че няма да позволи на гена и нея да я направи дебела и е дала всичко от себе си, че да се пребори именно с гена и наднорменото тегло.... и изглежда страхотно ...но и тренира и се храни страхотно

# 471
  • тук и там
И какво като сме дебели?! На тези години е опасно даже да сме твърде суетни,според мен.Не една и две залитат по нелепи разкрасителни процедури,които ги карат да изглеждат по-зле,като натъпкани пуйки, или по опасни диети и спорт до откат...Дами,време е да започнем да се приемаме и да правим повече от нещата,които ни радват.Ако това включва хубава храна и вино,що да се отказваме от това?! Зависи все пак и кой каква храна определя за "страхотна" ,в това няма никакво  съмнение.Аз си признавам,че моята храна не е само пилешко филе и маруля...BlushGrinning.Ей сега нямам търпение да отидем в Гърция.Не заради морето ,а заради хубавата храна..

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 12:00 от Кайсия

# 472
Ама не е нужно, бе човек. За здравето си мисли. И на майка ми това обяснявам, ама тя все повтаря "твоето е ген".

# 473
Макадамия, не мога да кажа, на коя снимка, на колко си. Топ си. Не си мръднала. Но ми изглеждаш, висока, поне 1,75 см.

Момичета, казвате, че ви се подува корема, но не пишете, какво правите, против това?
Аз например от години знам, коя храна, как ми влияе на червата и кога дали да я ям, си правя сметката. При нужда вземам въглен, да обира въздуха в червата или пък високо дозирани пробиотици. Глутен също не консумирам. Но съм постоянна, не за 3 дни и после по старому. Вчера четох, че за да се изхвърля качествено естрогена, трябва да се ходи всеки ден по- голяма нужда
2 пъти имах голям корем, веднъж преди да ми открият намалената фия на ЩЖ и Хашито и още веднъж, преди 3г., преди да ми открият ИР. И 2 пъти имах наднормено тегло .  Така, че причина има, но трябва упорито, да се търси.
Стомашната киселина, също намалява и е хубаво да се подпомага...и и и намаляване на калориите. Ако ядете сладолед, то оставате без вечеря и така, всеки трябва нещо да направи, за себе си. Метаболизма се забавя, с напредване на възрастта...

# 474
  • тук и там
За да се изведе лошият естроген,броколито помагало.Бях си купила на таблетки,не знам как се казваше това вещество,което извеждаше естрогена,но от броколито имах страхотни газове.Та го зарязах още първата седмица,така си стои добавката .По същият начин ми действат всякакви водорасли,май хлорела и спирулина бях пробвала..Ми може да са полезни,но на мен специално,супер зле ми се отразяваха от към стомашно-чревни оплаквания.

# 475
  • Бургас/Пз
Изобщо никой не говори за разкрасителни процедури , а за начин на живот. И да поддържаш здравословно тегло далеч не се свежда до яденето на пилешко и маруля.

Макадамия ❤️❤️❤️

Този месец спрях всички добавки. Пиех вечерна иглика и черен кохош заради вълните. Определено ми се отразяваше добре за тях, но пък почна да ми идва по два пъти в месеца. Спрях ги и този месец ми дойде като по часовник. Не знам вече кое е по малкото зло. Simple Smile

# 476
Галина, и на двете съм на 49, миналата седмица на морето ги правих. Да около 1,75 съм, майка ми винаги е била дребна и пълничка и аз още от ранна възраст развих някакво притеснение да не стана пълна и цял живот се пазя. И моят корем е станал доста по- чувствителен от едно време, но като пропусна следващото хранене и хлътва обратно, а и толкова пробиотици за храносмилане и женски здраве има на пазара. Мисля да пробвам  тези, чувам доста дами са доволни

Чакам да ми свърши Harmony Hug имам за месец още
Ани и аз като пиех вечерна Иглика , докато имах цикъл, ми идваше на 17-20 дни
Май докато има цикъл, по- добре да не се взима нищо, защото това, че ще се удължи е мит, на всеки си е заложено до кога….. Аз вероятно щях да имам по- дълго, но с тая вечерна Иглика постигнах обратен ефект/ последните 3 години ми идваше на 17-20 дни/

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 12:35 от macadamia

# 477
Много е важно какво е теглото до към 13-тата година на детето. Тогава спират да се образуват мастните клетки. Ако до 13 сте били слабички, ще можете лесно да отслабвате и по-нататък. В противен случай цял живот се тегли тая тежест с килограмите.
Аз съм на килограмите си от пубертета 48-50. Но не ям нищо тестено, сладко, картофи и ориз много рядко, нищо пакетирано и преработено. Разликата е, че тогава ядях такива неща на корем и пак тежах толкова. Обаче сега (на 49 съм) изобщо не гладувам, напротив - карам на тлъсти пържоли, мазна риба, яйца, сирена и зеленчуци. Физически активна съм с кучето непрекъснато, без да спортувам нищо специално. Чувствам се по-добре отколкото като бях на 30, честно. Особено като почнах да си помагам с прогестероновия крем и билковия чай срещу миоми.

# 478
Ооожх, много се радвам, че има хора в тая тема дето се чувстват добре! 🥰

# 479
  • тук и там
Ами то какво излезе накрая-уж "страхотия "е менопаузата,пък повечето се чувстват по-добре от колкото на 30.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт